Uzun yıllardan beri Çiftehavuzlar Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve özellikle Çelebi Mehmet Bulvarı kaldırımlarını işgal eden tüm esnaftan çok fazla şikayetçi olduğumu sayın yetkililere önemle duyurmak istiyorum.

SOKAKLARA YAĞIYOR

Başta kahvecilerin, kahve önlerine sandalyelerini koymalarından, sonra ürünleri sokaklara yağan küçük esnaftan şikayetçiyim. Çünkü bu işgal vatandaşın geliş gidişlerine son derece engel oluyor ve de 7’den 70’e herkese ciddi rahatsızlık veriyor. 

AYNI TAS AYNI HAMAM

Mahallemizin gerçekten çok büyük ve de yılların sıkıntısı olan kaldırım işgali konusunu defalarca kez başta mahalle muhtarımız olmak üzere tüm yetkililere aktardık. Ancak ne hikmetse ve de her ne kadar konuyla ilgilenileceği söylense de, durum aynı tas aynı hamam devam etmekte.

OYLARIMIZ ÇÖPE GİTMİŞ

Sayın yetkililer, Çiftehavuzlar Mahallesi olarak bu durumun bir an evvel halledilmesini, sorunumuza anlık değil, kalıcı çözümler getirilmesini istiyoruz. Ayrıca soruyoruz; bunu halletmek bu kadar mı zor? Ve de belirtiyoruz; şayet koskocaman bir belediye böylesine basit bir konuyla baş edemiyorsa vay halimize! O zaman desenize oylarımız gitmiş ‘çöpe’…

BİZİ DUYAN VAR MI?

Dileriz tez vakit sesimizi duyan olur ve kaldırımlarımız işgalden kurtulur. Belediyemizden bu ve bu tür işlere el atmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımla

Çiftehavuzlar Mahallesi halkı adına

Ahmet Kanık

 Çiftehavuzlar’ın suyu kurudu da haberimiz mi yok?

Mahallemizin başlıca sorunlarından biri uyuşturucu! Artık kullanım 11-12 yaşa kadar düştü. Sonra kaldırım ve yaya geçidi işgalleri.

Hele bir bakın…

Örneğin bu tostçunun burada ne işi var!?..

Sonra ciddi otopark sıkıntımız var.

Doğru düzgün bir ATM’miz yok.

Kısacası hiçbir şeyimiz yok!

Sorsanız derler ki; “Bursa’nın göbeğindesiniz!..”

Halbuki bizler, şehirde mi yaşıyoruz köyde mi belli değil?

Muhtarımız sağ olsun çırpınıp duruyor ama tek başına nereye kadar… Halkı deseniz duyan yok.

Sayın yetkililer, yoksa Çiftehavuzlar Mahallemizin suyu kurudu da haberimiz mi yok!?..

Hele bir deyiverin…

Erdal FİLİZ

Kurtarın mahallemizi

Benim tek isteğim var; o da mahallemizin bir an evvel uyuşturucudan kurtulması. Özellikle de son zamanlarda bu illetin daha çok artması ve yaş sınırının çok aşağıya inmesi (10-11 yaş) beni olduğu gibi tüm mahalle halkını derinden üzüyor. Öyle ki artık aileler de çocuklarla başa çıkamıyor. Bu yüzden tüm yetkililerden ve birimlerden acil müdahaleye ihtiyacımız var. Özellikle de Emniyet Müdürlüğümüzden. Çünkü durum iyileşmiyor, aksine gittikçe kötüleşiyor. Lütfen bir şeyler yapın ve mahallemizi kurtarın.

Fikret BACAK

 Çok üzgünüm

Cümleme ‘çok üzgünüm’ diyerek başlamak istiyorum. Çünkü görüyorum ki hiçbir Türkiye vatandaşına asla Suriyeli vatandaşlarına yapılan yardım yapılmıyor. Halbuki bizim insanımızın da yardımca ihtiyacı var. Maddi imkanları çok düşük olduğundan zor zar geçinenlerimiz, bir parça ekmeye muhtaç olanlar var.

‘ÖNCE BİZ’ OLMALIYIZ

Ancak bize gelince yardım yok, Suriyelilere gelince var. Kaldı ki kimse ‘yardım yapmayın’ da demiyor… Elbette ki muhtaç olanlara yardım edilsin. Ancak bu evindekini aç bırakmadan yapılsın. Sadece ‘önce biz’ olmalıyız diyoruz. Kendi vatandaşınızı da unutmayın diyoruz…

BİRİ TOK, DİĞERİ AÇ!

YAŞ O İŞ, YAŞ…

Türkiye önce kendi vatandaşlarına bakmalı. Önce can sonra canan olmalı. Aileni aç bırakıp, misafiri doyursan o iş olmaz! Biri tok, diğeri aç! Yaş o iş, yaş… Bölünmeler de zaten böyle meydana geliyor. İnsanlar ister istemez birbirine düşüyor…

ONLAR YOK İKEN HEP BİZ VARDIK

Kaldı ki bizim atalarımız Türkiye için savaştı, can verdi ve vermeye devam ediyor. Suriyeliler değil! Lütfen gösterin bana, hangi Suriyeli’nin şehidi var?..  

6 AYDIR BİR KİLO PEYNİR ALAMADIM

Bu yüzden Suriyeli vatandaşlara yardım yapılıyorsa, Türkiye vatandaşlarına çok daha fazlası yapılmalı. 6 aydır bir kilo peyniri almakta zorlanıyorum ben. Bu dereceye düşmüşüz… Asgari ücrete zam yapıldı deniliyor. Hani nerede zam? Eridi gitti… Lütfen biri çıkıp söylesin bana: Nerede adalet?

Enver UZUN

Bir çekidüzen lazım

Burası Çelebi Mehmet Bulvarı’yla Yalova Yolu’nun birleştiği yer. Ve burada uzunca bir süredir inşaat çalışmaları devam ediyor. Ancak çok yavaş ilerlemesi artık can sıkıyor. Bu sebeple bizler artık bu inşaatın tez vakit bitirilmesini, buranın bir düzene girmesini istiyoruz ki mahallemiz artık bu çirkin manzaradan kurtulsun. 

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILSIN

Özetle; belediyemizden bu işleri hızlandırmalarını veya çalışmaları daha düzene oturtmalarını talep ediyoruz. Ayrıca Çelebi Mehmet Bulvarı’nın 10 metre aşağıdan ve 10 metre yukarıdan, 40 metreye çıkarılmasını istiyoruz.

BULVAR MI, ÇIKMAZ SOKAK MI BELLİ DEĞİL

Çünkü bu bize göre bulvar değil, çıkmaz sokak gibi bir yer. En azından görüntü öyle… Bu yüzden bu yer bir an evvel düzenlenerek bu işlemlerin bitirilmesini ve mahallemize bir güzellik katmalarını talep ediyoruz.

UYARILSINLAR VEYA CEZALANDIRILSINLAR

Ayrıca tüm uyarılarımıza rağmen inatla yol kenarına masa, sandalye atan kahvecilerin, kaldırımları geçtik direkt caddede ürünlerini sergileyen esnafların ivedilikle uyarılmasını, uymayanların cezalandırılmasını istiyoruz.

YOL DEĞİŞTİRMEYE SEBEP OLUYOR

Bu işgaller (başta kahve önü işgalleri) çirkin görüntüden ziyade özellikle hanımların yol değiştirmesine dahi sebep oluyor. Çünkü normalde yolda rahatça yürümesi gereken kadınlarımız, yol kenarına veya kaldırıma atılmış taburelerde oturan erkeklerin arasından geçmek zorunda kalınca bazen ‘birtakım sıkıntılara’ maruz kalabiliyor. Buna sebebiyet vermemek için de geri dönüyor…

İlgililerden gerekli müdahalenin yapılmasını önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarı

Mahir ALBAYRAK 

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

A Gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 31 Mart 2018 tarihinde ‘Sokağımız Açık Hava Meyhanesi Durumunda’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan Kuruçeşme Mahallesi Gelin Sokak üzerinde bulunan Seyyid Usul Kültür Merkezi önünde ilgili ekiplerimizce kontroller yapıldı. Şikayete konu olan iş yerinin ruhsatlarının mevcut olduğu tespit edildi. Konuya ilişkin tarafımızca ilgili işlemler gerçekleştirilmiştir.

Ancak söz konusu adreste, akşamları içki ve uyuşturucu içilmesi ile ilgili yetki ve sorumluluk Emniyet Müdürlüğümüze aittir. Konunun Emniyet’e intikal ettirilmesi gerekiyor.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü