Sezon öncesi hazırlıklarının ikinci etabını Avusturya’nın Hall İn Troll bölgesinde sürdüren Timsah, hazırlık maçları kapsamında geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ekiplerinden Al Fayhaile ile karşılaştı. Gol sesi çıkmayan maçta İki takımda çok etkili görünmedi. Kendi çapında değerlendirildiğinde iyi bir hazırlık kampı geçiren Bursaspor, yeni teknik adamı Paul Le Guenile başarılı bir sezon geçirmek isterken, hocanın gösterdiği metotlar üzerinden bu sezon için üst sıralarda olmayı hedefliyor. Tecrübeli teknik adam, şampiyonluk konuşmak istemediği gibi gerçekçi davranarak gerek transferler gerekse takımın birbiriyle uyumu açısından hiç de acele etmek istemiyor.

Taraftar, Bursaspor’u güzel futbolla görmek istiyor. Geçen sezonun genelinde büyük kısmında ve yine özellikle sezonun 2.yarısında maçların son dakikalarında büyük bir düşüş gösteren yeşil beyazlı ekip bu sezon için işi daha sıkı tutuyor. Bursa seyircisi kendi takımıyla bütünleştiğinde en bariz örneği şampiyon oluyor… Bu şehrin futbolcusu da takımına sahip çıkmalıdır, şampiyonluk başarısı kaldığı yerden devam etmelidir. Seyirci ortalaması ancak iyi futbol ve güçlü bir takımla gerçekleşebilir. Başarının kilit noktalarından biri taraftarken diğer bir kilit ise alt yapıdan gelen genç, dinamik futbolcu ve tecrübeli futbolcu topluluğudur. Başarı için geçen yıllarda alt yapıdan ciddi futbolcu desteği alan takım, bu geleneğini sürdürmek zorunda. Tam bir futbol şehri Bursa’da son yıllarda bu eksiklik gözle görünür şekilde düşmüştür.

Şehir takımı olması yönünden önümüzde en güzel örneklerden biri de Konyaspor. Aykut Kocaman faktörü bu örnekte etkilidir. Fakat şehirde takımına ciddi sahip çıkmıştır. Türkiye Kupası zaferi de süregelen takım desteği ve uyumuyla oldu. Bu anlamda 117.000 passolig karta ulaşan Konyaspor 5.sırada yer alırken, 2009-2010 sezonu Şampiyonu Bursaspor’da bu sayı 99.000 şeklindedir.

Bu sayı takım desteğine bir ölçü iken, futbol oynayan takım görmek istiyoruz. Bu sayılar artacak ve Bursaspor daha iyi yerlerde olacak. Son dakikada ligde kalan Bursa değil şampiyonluk kovalayan Yeşil beyaz takım görmek istiyoruz.

Bu sene takımlarda ciddi anlamda güçlenmeler oluyor. Üç büyükler dışında geçen senenin ikincisi Başakşehir kuvvetleniyor. Trabzonspor, Konyaspor, Osmanlıspor bu örneklerden… Bursaspor da güçleniyor.Biraz da teknik katarsak 10 numara Batalla liderliğinde sazı ele alarak Timsah Arena dolacak ve Bursaspor 2018 Mayıs’ında ciddi bir başarı elde edecektir.