Bursa’nın “Özgür Okulu” olmak amacıyla yolan çıkan Bademli Amerikan Kültür Okulları’nın

Bursa’daki ilk şubesinin açılışı gerçekleşti. Çağrışan’daki okul binasındaki açılışta okulun öğrenci ve velilerinin yanı sıra Bursa idari ve siyasi çevrelerinden bir çok

kişi hazır bulundu.

2016-2017 eğitim öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul sınıflarıyla Bursa’da hizmet vermeye başlayacak olan Bademli Amerikan Kültür Okulları 8 Eylül günü Çağrışan’daki okul binasında yaptığı açılış kokteyliyle Bursalılara kapılarını açtı.

Açılış konuşmasını yapan Bademli Amerikan Kültür Okulları Kurucu Müdürü Mehmet Güneş; ”Geleceğe değer katacak liderler yetiştirmeyi hedefleyen bu 160 kişilik butik okulu Bursalılarla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erken yaşta İngilizce öğretme metotları, çocuklar için felsefe eğitimi ve uzun süreli öğrenmeye dayalı eğitim sistemiyle, Bursa’da özel okul eğitimciliğine farklı bir yaklaşım getireceklerini, amaçlarının, düşüncelerini özgürce ifade eden, sorgulama ve tasarım kabiliyeti,gelişmiş bireyler yetiştirmek olduğunun, özellikle küçük yaşlarda başarısını kanıtlamış; her sınıfta iki öğretmenli ve aktif olarak yabancı

dilin kullanıldığı bir dil eğitim sistemine sahip olduklarını Amerikan Kültür Okullarında her çocuğun en az bir yabancı dili mükemmel seviyeye taşıyacağının, çift öğretmenli bilingual İngilizce eğitimi, çocukların merak ve sorgulamasını destekleyecek felsefe eğitimi ve ezberlemeden öğrenmeyi öğretme temelli eğitim sistemi ve öğrencilerin okul üzerinde söz sahibi olmasını destekleyen demokratik “Özgür Okul” sistemiyle, daha önce Bursa’da olmayan bir okul anlayışını başlattıklarını” belirtti. Ardından söz alan ve konuşmasını İngilizce olarak gerçekleştiren okulun 6. sınıf öğrencisi Tuanna Bal, kendilerine sunulan tüm imkanlar ve böyle bir eğitim sistemi için müdürü ve öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker

şube müdürleri, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, AK Parti Muş eski Milletvekili Selahaddi Karayağız ve AKP Yıldırım İlçe Başkanı Hudai Yazıcı bulundu. Açılış töreninin ardından tüm konuklar ve öğrenciler sınıfları ve tesisleri gezerek, eğitimcilerden detaylı bilgi aldılar. Bursa’da çok sınıflı özel okullardan az sınıflı sınırlı sayıda Butik okullara Amerikan Kültür Okulları da dahil oldu.