Bursa’nın birçok markası gibi Özdilek, halı imalatıyla başlayıp havluculukla markalaşarak Avrupa’da, dünyanın birçok ülkesinde 10. sırada ihracatlarıyla markasını ispatlamış durumda.

Yüzde yüz yerli sermayesiyle ülkemizin önemli şehirlerinde hipermarketlerle, AVM’lere yatırımlarına devam ediyor.

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, marka olmanın serüvenini anlatırken, oldukça doğal ve heyecanlıydı.

Bir anda gözlerimin önüne rahmetli Sakıp Sabancı geldi.

Yani anlayacağınız hala Anadolu eşrafı niteliğini yitirmemiş, başarılarında heyecan duyan bir insan gördüm.

Özdilek, iş yaşamındaki başarısını, dürüst olmak, yalan söylememek, inanmak ve vatanını ve insanlarını sevmek olarak görüyor.

1967’de başlayan iş serüvenlerine, 1971’de halı imalatı, 1984’de perakendecilik, 1987’de Bursa Yalova yolu üzerinde bulunan ilk göz ağrıları olan AVM’leriyle günümüze kadar, Bolu’da açtıkları AVM’yle birlikte yurdumuzun çeşitli illerinde 10’ncu alışveriş merkezleri oluyor.

2016 planları içinde Uşak, Manisa Turgutlu, Düzce’de var.

Özdilek Holding 2017’de Nilüfer, Mudanya’da yeni alışveriş merkezleri açmayı planlıyor.

Özdilek bünyesinde 7 bin kişi istihdam ediliyor, yeni projelerin hayata geçmesiyle birlikte bu sayı 8500 kişi olacak.

Özdilek, basın açıklamasında, 10 bin metrekare alan üzerinde bulunan AVM’nin reyonlarını gezdirdi. Çalışanlarının memnun olup olmadıklarını sordu ve şakalaştı

Özdilek’in Bolu’da açmış olduğu alışveriş merkezinde yok yok, hipermarket, departman mağaza, kafe, restoran ve çocuk eğlence merkezleri yer alıyor.

Alışveriş merkezinde ebeveynlerin rahat alışveriş yapabilmeleri için çocuk oyun odalarında anaokulu öğretmenleri bulunuyor.

Hüseyin Bey’in sabah kahvaltılarında önerdiği özel spesiyal Dürüye ana böreği, bu böreğinde çok özel bir hikayesi var.

Hüseyin Özdilek’in annesi Dürüye Hanım’ın yaptığı börek, zaman içinde böreğin tutulmasıyla birlikte aynı lezzet tatla üretime başlanmış, Özdilek’te böreği yiyen Sakıp Sabancı, kendisine bu börek için marka tescili yapmasını önermiş, Dürüye ana böreği yılda 9 tır olarak tüm Özdilek tesislerinde tüketiliyor.

Yabancı sermaye ile rekabet etmenin en önemli ilkesi kaliteli üretim yapmak, uygun fiyatlarla satmak olduğunu vurguluyor Özdilek.

Tabi bu arada, yaş kemale  erdiğinde Özdilek bayrağını devir edeceği veliahtı Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdilek’le tanıştırıldık.

KİPA Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş.,1992 yılında 100 girişimcinin katılımı ile İzmir’de kuruldu. Türkiye’de önemli perakendeciler arasında yer alan KİPA’nın, ana hisseleri 11 Kasım 2003 tarihinde İngiltere merkezli TESCO tarafından satın alındı.

Fakat Türkiye pazarında umduğunu bulamayan, TESCO KİPA alışveriş merkezlerini satışa çıkardı.

Özdilek Holding bu alışveriş merkezlerini alarak çok ferah ve rahat bir konsepte dönüştürerek bünyesine katı.

Hüseyin Özdilek “Bizler patron değiliz, bizim patronlarımız müşterilerimiz. Onları memnun edersek iş olur iş olursa da istihdam olur.”

Buradan bir kez anlıyoruz ki, her şeyin başında önce üretim geliyor.

Başarının anahtarı yılmamak, inanmak, çalışmak olduğunu Özdilek’in hikâyesini dinlerken anladım…