Dünkü yazımdaBursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nın Stadyum bağlantı yolları inşaatı ile ilgili Bursa kamuoyunun sıkıntılarını dile getirmiştim.

Bursa İzmir yolu ile Mudanya yolunun kesişim noktasında yer alan, yükseklik ve genişlik olarak ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Köprülü kavşağı, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğünce projelendirilerek işbirliği ile yeniden yapımına  geçtiğimiz Haziran ayı içinde  başlanmıştı.

Bursa'nın İzmir batı çıkışında İzmir ve Mudanya istikametinde özellikle stadın yapılmasıyla meydana gelecek trafik yoğunluğunu düzenleyecek kavşak inşaatının yapım ihalesi Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Metsa İnşaat A.Ş- Ezk İnşaat ortak girişim gurubuna ihale edildi.

Mudanya Sapağı Köprülü Kavşak inşaatının; yanlış yere yapıldığı iddia edilen stadyumun ulaşım sorunun çözmek için projelendirildiği ileri sürülürken, kavşak inşaatı nedeniyle Ağustos sıcaklığında kilometrelerce uzayan araç kuyruklarında beklemek zorunda kalan vatandaşların,isyanı ve çilesi devam ediyor.

Kavşak inşaatı, şehrin batısındaki ulaşımda sıkıntı yaratması, Büyükşehir’i hedefi durumuna getirdi.Büyükşehir Meclisi’nin ana gündemine de giren köprülü kavşak inşaatı ile ilgili değerlendirmesinde Başkan Recep Altepe, “Mudanya Yolu’ndaki kavşak çalışmasının kaçınılmaz” olduğunu söylemişti.

Başkan Altepe; Bursa’daki “Yeni kavşak” çalışmalarının Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’yle ortaklaşa yürüttüklerini, bu kavşakların uygulanabilir planlarının aylarca çalışarak yapıldığınıbelirterek, inşaatı sürdürülen Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nın okulların açılmasından önce hizmete sokulacağını bildirmişti.

Tamamlandığında 50 bin nüfuslu Dikkaldırım mahallesine direkt geçişi sağlayacağı gibi, Hem Bursa-izmir, Bursa-Mudanya hem de Acemler ve Orhaneli yolu istikametinde sıkıntısız geçişi sağlayacakkavşak inşaatına bakıp gözleyen vatandaşlar, çalışmaların çok yavaş ilerlemesine tepki göstererek özetle şöyle konuştular:

“Trafik çilesi çekmekten bıktık. Bursalılar olarak bunu hak etmiyoruz. İnşaatta çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Böyle giderse belirtilen zaman sürecindebitirilemeyeceği bellidir. Okulların açılmasına bir ay gibi bir süre kaldı. Haftaya lig maçları başlıyor.  Yetkilileri, inşaatın hızlandırılması konusunda göreve davet ediyoruz.  Hava şartları uygun, gece gündüz vardiya halinde çalışılarak inşaatı bir an önce bitirsinler.”

 İnşaat işlerinden anlayan bir vatandaş da;  Bu köprülükavşak  istenirse 40 günde rahatlıkla yapılabilir. Bir iki günde yıkılacak köprü 10 günde ancak yıkıldı. Mevcut şartların 24 saat çalışmaya müsait olmasına rağmen inşaat alanında saat 18.00’den sonra hiçbir çalışma yapılmamaktadır.  İnşaatı üslenen firma işe gereği gibi eğilmiyor.  Mevcut çalışan personel ve iş makinalarının yetersiz olduğu herkes tarafından görülüyor. Önümüzdeki hafta lig maçları başlıyor. Yaklaşık bir ay sonra da okullar açılacak. O zaman Bursalıların hali ne olacak, merak ediyorum” diye konuştu.