Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa-Kabataş deniz otobanının ardından, ikinci deniz otobanı hattıyla Büyükçekmece’ye bağlandı.

 

BUDO’nun Mudanya-Büyükçekmece seferinin ilk yolcuları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindeki heyetle, “Uludağ” isimli deniz otobüsü ile yaptığımız 1 saat 20 dakikalık yolculuğun ardından Büyükçekmece Mimar Sinan İskelesinde ulaştık.

 

Bursa heyeti olarak, Mimar Sinan iskelesinde, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Ambarlı Liman Başkanı Mübin Şalter Salt ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandık.

 

BUDO’nun ilk seferinin başlaması nedeniyle çok heyecanlı ve mutlu görünen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,26 Haziran Pazar gününden itibaren seferlerine başlayacak BUDO deniz otobüsüne vatandaşların sahip çıkmasını istedi.

 

Bu güne kadar denizi kullanmadıklarından ötürü duydukları rahatsızlığı dile getiren Başkanı Dr.Akgün, bunda yönetici olarak kendilerinin, sonra da vatandaşların sorumlu oldukların belirtti. .  Başkan Akgün, “Buradan havaalanı 19 kilometre gidiş süremiz ise iki saat. Büyükçekmece’den Bursa bir saat 20 dakika oldu. “Sizden isteğim deniz otobüslerine sahip çıkın. Bu deniz otobüslerine eğer halkımızı sahip çıkarsa bu çalışma devam eder, çıkmazsa, D-100 Karayolu´ndaki işkencemiz devam eder. Takdir halkımıza aittir” diye konuştu.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul’un batısı Büyükçekmece Belediyesi´yle, Marmara’nın güneyi Bursa’yı buluşturacak olan deniz otobüsü seferlerini başlatmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Altepe, şimdiye kadar gereği gibi kullanmadıkları denizi, en güzel ve kesintisiz ulaşım için kullanma çaba ve gayreti içinde olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

 

“Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımının sorunsuz bir şekilde sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), seferlere başladığı 2013 yılından buyana deniz ulaşımının iddialı bir markası haline geldi.

Mudanya-İstanbul Kabataş olarak başlayan deniz seferlerine yaz aylarında Erdek–Avşa–Marmara Adası seferleri de eklenirken, İstanbul’a ulaşımın yeni rotası ise Büyükçekmece oldu.

Biz burada İstanbul ile Bursa bölgesini birbirine kavuşturmak için çalıştık. Bu bir başlangıç, sizler destek verin ki diğer ulaşım araçları da buraya getirilsin. Türkiye’nin lokomotifi olan İstanbul ve Bursa’yı birbirine biraz daha yaklaştırdık. Bursa’nın doğal güzellikleri, İstanbulluların nefes alacağı önemli bir destinasyona sahip. Bursa’da görülecek çok yer var. Ben Bursalı bir belediye başkanı olarak halen görmediğim iki şelale var”.

 

“Bize hayırla gelen hiçbir projeye set olmayız” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Ahmet Selamet de, “Büyükçekmece’ye kolay ve rahat ulaşmak için dağları delip lastikli araçlar için yol yapıyoruz. Raylı sistemi devreye soktuğumuzdan bu yana 150 milyon yolcu taşıdık. Hizmet nerdeyse biz orda varız” dedi.

 

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat da konuşmasında, Sırtı denize dönük bir millet olduğumuza vurgu yaparak,  “Getirilen hizmete, sahip çıkın demekle çıkılmıyor. Sahip çıkmanın tekel faktörü fiyattır. Fiyat ne kadar uygun olursa sahip çıkmak o kadar kolaylaşır” diyerek Başkan Altepe’den Büyükçekmece – Mudanya arasındaki 26 lira olan yolcu taşıma ücretinde indirim yapması talebinde bulundu.

Kaymakam’ın ısrarı üzerine Altepe,Ayaküstü bir şey söyleyemem”  karşılığını verdi.

 

Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Başkan Altepe’ye günün anısına ilçenin sembolü olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nün maketini hediye ederken, Başkan Altepe de Akgün’e Bursa bıçağı verdi.

BUDO Mudanya – Büyükçekmece tarifeli seferleri; Mudanya’dan Cuma günleri 08.00 ve 16.00, Pazar günleri ise 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul’dan da Cuma ve Pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.