İnşaat sektörü ülkemiz ekonomisinde baş aktörlerden birini oluşturuyor. Gayrimenkul alımlarında Bursa da sektörün öncü illerinden. Gelişen yüzü ve ekonomisi, kültürel anlamda da insanların çekim gücünü, turistik açıdan da rağbet gören Türkiye‘ nin 4. büyük şehri Bursa, her anlamda sosyal şehir vasıflarını taşıyor.

Otomotiv, sanayi, tekstil üçlü kombinesinden yıllardır ülke ekonomisine ve Bursa halkına istihdam sağlayan bu koca çınar; gayrimenkul, arsa alanında  büyük bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Bursa'da Nilüfer ilçesi yakın tarihimizde gerek konut, gerekse arsa alımında 1.sıradaki yerini koruyor. Özlüce Balat, Altınşehir, Demirci,  Üçevler, Beşevler  semtleri  yeni yapılaşmanın da olduğu bazı bölgeler, Nilüfer ilçesinin gerek ilgisini gerekse nüfusunu artırdı. 

Yine bununla beraber  inşaat firmaları, son zamanlarda  Bursa‘nın Mudanya ilçesinde atağa geçerek , 2+1 ,3+1 dairelerde insanlarında talepleri ölçüsünde satışlarını artırdı.

Denize yakınlığı , doğası, serin havası; Bursa halkını ve çevre illerden gelen insanların konut edinmesini sağlaması açısından en büyük faktör.

Bursa, her yönden, sosyal, kültürel, spor anlamında  zaten öncü kentlerden biriyken , turist çekme açısından da gayrimenkul sektöründe tavana doğru hızla tırmanıyor.

Dubaili, Kuveytli  yatırımcıların sıkça takip ettiği şehirlerden olan Bursa'da yabancı istihdam gün geçtikçe artıyor.

Mavi ve yeşil onlar için olmazsa olmazlardan. Yeşilin ve mavinin incisi Bursa , Uludağ‘ın eteğinde gerdanlık gibi süzülmeye devam edecek. Biz de yazılarımıza bu sektörden haberlerle devam edeceğiz. Takipte kalın..

Bazı illerimizin konut satış sayılarını TUİK verilerine göre sıralaması.

1.el ve 2.el satış toplamları 2015-2016 yıllarına ait.

             BURSA        İSTANBUL     ANKARA        İZMİR        ANTALYA

2015         50.137       239.767      146.537      77.796       64.396

2016         52.436       232.428      144.570      81.316       60.608