Bir telefon aklımı başımdan aldı. Bursa’da ikinci nesil iş adamı kimliği ve Ak Parti’ye yakınlığı ile tanınan çok ünlü kişinin (Ç.Ü.K) iş dünyasını ve özellikle Gemlik yolunu içeren “sakıncalı” bir liste hazırlayarak ilgili makamlara gönderdiği şeklinde bilgi paylaştı.

Telefondaki kişi, bu listeye dayanarak başlatılan adı geçen kişilerin “bilgilerine başvurulma” süreci uzadıkça sinirlerin gerildiği ve kaynağın tespit edilerek aileye tepkilerin başladığını, aile büyüğünün oğlunun ruh dengesi hakkında sıkıntılı bilgiler verip özür dilediğini de ifade ediyordu.

Sadece FETÖ değil, bir zamanlar resmen devlet tarafından desteklenen ve övülen “Hizmet Hareketi” ile bile adı yan yana gelmeyecekler isimlerin bu köstebek listesinden etkilenmesi ticari rövanş olarak ve geleceğe siyaseten yatırım olarak değerlendiriyormuş. Bir zamanlar içlerinde kendisinin de bulunduğu masum “Hizmet Hareketidestekçileri ise susmak zorunda kalıyorlarmış.

Anılan isimlere ve mağduriyetlere baktığımızda eğer anlatılanlar gerçekse Bursa’da küçük kıyametin kopması yakındır. Bu da köstebeğin başını fena ağrıtacağını gösteriyor.

Bursa İş ve Siyaset Dünyası, ferasetle davranarak kendi sorgulamasını yapmazsa, alan boşaltarak ortama ferahlık sağlamazsa bu tür köstebek görünümlü engerek yılanı tiplerin kent ekonomisini zehirlemesine yol açar.

Bu ülkenin en tepesindeki kişi “Bir zaman bilmeden bu hainlere verdiğim destek için Allahtan af, halkımdan özür diliyorum” deme yürekliliğini göstererek bu yolu açmıştır. Buna bütün kurumların başındakilerin uyması ve gereğini yapması şarttır. Ya da ‘ama’ ve ‘fakat’ demeden asla ve kata onlarla bağlantım olmadı demelidir.

Çünkü herkes çok iyi bilmelidir ki;Ben dahil hiç kimse bundan böyle 15 Temmuz’dan önceki gibi davranamaz”diyen yine o iradedir.

Açık terör destekçisi ve finansörü ya da kaynak kullananı olmayan herkes iradenin bu iki sözüne sarılarak gereğini yapar ve kendi geleceğini yeniden kurgulayabilir.

Ben kendi adıma bu sözlerin doğruluğuna inanarak destekçisi ve takipçisi olacağım.

Bursa’nın artık “dış mihraklarla” değil kendi yerel dinamikleri tarafından yönetilerek rüştünü ispat etme, kendi vekilini seçme ve deve dişi gibi lobisini oluşturması zamanı bu musibetten hayır çıkarması ile mümkün olur.

Yoksa Bursa’nın geleceğini ve gündemini yine köstebekler belirler.