Bir ehliyet yenilemesi size yaklaşık 100 TL’ye mal oluyor. Sağlık raporundan bir başlanıyor (en azından benden 60 TL istendi. Halbuki konuşulanlardan devlet hastanelerine gidildiği halde 80-130 TL arası bile sağlık raporunu alanlar olduğunu öğrendim…) biyometrik fotoğraf vs. derken… yenileme ücreti adı altında ödenen para, yükseldikçe yükseliyor.

SADECE EHLİYET İÇİN DEĞİL…

Artı bu sadece ehliyet için değil, nüfus cüzdanları ve pasaportlar için de geçerli. Dolayısıyla tüm bunları öğrenince sinirlenerek ehliyetimi yenileyemeden işime geri döndüm. Kaldı ki geri dönen sadece bende değildim…

YA İNTERNET KULLANMAYI BİLMEYENLER…

Dikkatimi çeken diğer bir konu da, ileri yaş ve internet kullanımı sıkıntısı çeken ehliyet sahiplerinin başına gelenler. Örneğin yaşlıca bir insan internetten randevu alamadığından direk Bölge Trafik Müdürlüğü’ne gitti. Oradan ‘Git randevu al, öyle gel’ deniliyor. Ha ‘internet kullanmayı bilmiyorum, o yüzden buradayım’ diyene de, ‘o zaman git ve yarın sabah saat: 08:00’da gel sıra fişi al” deniliyor.

HER ŞEY NORMAL GÖRÜNSE DE

İlk bakışta her şey normal gibi görünse de, aslında değil. Çünkü sabah 08:00’da bölge trafik müdürlüğünde olan adam o sıra fişiyle belki de tam da mesai bitimine yakın girebilecek. Hele bir de tüm gün bekleyip, üstelik sağlık raporu vs. belgelerini almadan da gittiyse. İşte o zaman amcamızın Vay ki ne vay haline…

BİR ÇOK KİŞİ GERİ DÖNDÜ

Kimisi, önce nüfus cüzdanının yenilenmesi gerektiğini öğrenince geri döndü (ki onun için de bir yığın para gerekli…), kimisi de cebinde yeterli para olmadığından…

2 AY BEKLEDİĞİM RANDEVUM GİTTİ

Bana gelince; o veya bu sebeplerden dolayı ve de olacaklardan bihaber, hazırlıksız ehliyet yenilemeye gittiğimden, iki aydır beklediğim randevu günümü kaçırdım… Peki bu bana hak mıydı… 

Sormak istiyorum bu yüzden sayın yetkililere;

Vatandaş elinde var olan ehliyetini yenilemek için, neden bu kadar çok para ödemek zorunda bırakılıyor? Adı üstünde yenileme! Yeni ehliyet alma değil. Zaten günümüz koşullarında vatandaş bir çok konuda mağdur iken ve de kıt kanat geçiniyorken, neden bir kez daha mağdur ediliyor? Doğru bulmadığım bu ehliyet yenileme ücretlerin yeniden gözden geçirilip düzenlenmesini talep ediyorum. Yetkililere duyurulur…

  1. Erdinç

 ***

 Ay Caddesi’nin tamamlanarak  hizmete açılmasını istiyoruz

Yıldırım İlçesine bağlı Yunusemre Mahallesi’nde bulunun Ay Caddesi tamamlanarak (100 metre) hizmete açılmasını istiyoruz. Caddenin doğu istikametine doğru olan bölümü imar yolu, trafiğe açılmasını ve Kıyıcı Sokak’ın, Yaprak Sokağı’na bağlanmasını talep etmekteyiz.

KAMU YARARINA OLACAKTIR

Özetle, bu yapıldığı halde trafik rahatlayacaktır ve daha sağlıklı işleyecektir. Bölgenin ticari olmasından kaynaklı yolun açılmayan bölümü ev ve sanayi atıklarıyla kirletilmektedir. Ay Caddesi’nin açılması kamu yararına olacaktır.

Gereğinin yapılmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımla

Feyteks Tüzel Kişi Temsilcisi

Zekerya RODOPLU 

***

 Bas-Geç butonu aylardır çalışmıyor

Sayın yetkililer. Yalova Yolu üzerindeki Metro Marketin yanında bulunan trafik lambaların bas-geç butonu aylardır çalışmıyor. 2 kere iletişim kurdum fakat hala aynı ve hala ilgilenilmiyor. Acaba birileri öldüğünde mi gelip bu konuyla ilgilenilecek ve çaresine bakılacak gerçekten merak ediyorum.

Arzu KARADAĞ

***

Dumlupınar Mahallesi’ne biraz ilgi lütfen!

Dumlupınar Mahallemizin 42. Cadde No:71 civarında  belediyeye ait boş arsalara inşaat molozu ve çöpleri atılmakta. Bu durumun hem çok kötü bir görüntü ve de tehlikeli olduğundan acilen temizlenmesini istiyoruz.  Önemle belirtmek istiyoruz ki, yazın inşaat tozundan, kışın da çamura dönüşen yollarından bıktık usandık. Buraya acil asfaltlama yapılması gerekiyor.

HİÇBİR SOKAK LAMBASI YANMIYOR

Ayrıca Barbaros Mahallesi’nde mezarlığa yakın yapılan temizlik aracının bizim de mahallemize gelmesini istiyoruz. Kaldı ki mahallemizde hiçbir sokak lambası yanmıyor. Bu mağduriyetimizi de her ne kadar ilgili kurumlara ve UEDAŞ’a bildirdiğimiz halde sokak lambaları hala yapılmadı.

KİMSE SORMAZ OLDU

Köpeklerin boş arsalarda cirit atması çoluk çocuğumuzun güvenle dışarı çıkmasına engel olmakta. Bu durumu da Belediyeye bildirdiğimiz halde ‘köpek bulunamadı’ denilerek problemlerimizle ilgilenen olmadı. Lütfen bir senedir belediyemizden Demirtaş’ın gelişmekte olan Dumlupınar Mahallesi’ne de yakından ilgisini bekliyoruz. özellikle 42. Cadde’ye gelip yakından bakmalarını rica ediyoruz.

Dumlupınar Mahalle Sakinleri

***

Büyükşehir  Belediyesi’nden  cevap var

Sayın Sevinç Çelebi,

2 Şubat 2018 tarihli agazete’de ‘Vatandaş Hattı’ köşenizdeki, ‘Bu mudur cevabı!’ başlıklı yazınız ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.

BURULAŞ tarafından konuyla ilgili inceleme yapılmış olup, şehir içi yolculuklarda kullanılan ve bütünleşik bilet sisteminde hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olan ücretsiz ‘Basın Mensubu BursaKart’larla ilgili olarak ancak vize tarihi geçtiğinde veya çok nadir de olsa elektronik ücretlendirme cihazında anlık teknik sorun yaşandığında, validatörde ‘yetersiz bakiye’ gibi uyarılar çıktığı belirtiliyor. Bu gibi olumsuz durumlarda kişiselleştirme ofislerine başvurulması veya [email protected] adresine bilgi verilmesinin, gerekli kontrollerin yapılması açısından önemli olduğu vurgulanan açıklamada, şikayete konu olan aracın Özel Halk Otobüsçüleri Odası’na bağlı şahıslara ait olduğu, Özel Halk Otobüslerinde çalışan araç şoförlerinin işe alımları ve eğitimlerinin BURULAŞ tarafından değil, ilgili işleticinin sorumluluğunda olduğu kaydedildi.

Yolculardan gelen şikayet ve önerilerin sürekli olarak oda yetkililerine iletildiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili gerekli denetimlerin de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapıldığı, ilgili otobüs hatlarında çalışan araçların ruhsatlandırma ve denetim yetkisinin de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olduğu, BURULAŞ’ın herhangi bir cezai işlem uygulama yetkisinin olmadığı ve konunun Zabıta ekiplerine iletildiği ifade edildi.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü