Birileri pazar günü neden çöp toplanamayacağının bilgisini açıklamalı...

Osmangazi Çırpan Mahallesi’nde oturuyorum. Belirtmek isterim ki normalde temizliğe çok önem verdiğini bildiğim Osmangazi Belediyesi, yaklaşık üç haftadır pazar günleri çöp bidonlarında çöpleri toplamamaktadır. Hafta sonu olması ve insanların evde olması sebebiyle tüketimin çok olması çöp bidonlarının dolmasına ve çöplerin yerlere dökülmesine sebep olmaktadır.

HASTALIĞA SEBEBİYET OLABİLİR

Havaların ısınmasıyla birlikte bu çöplerin sadece pis görüntünün dışında, hastalıklara da neden olacağı için, konuyu Osmangazi Belediyesi’ne bildirmek ve talebimi iletmek istedim ve de ilettim. Beni bir gün sonra arayıp artık pazar günleri çöplerin toplanmayacağı bilgisini verdiler.

“DAHA BÜYÜK ÇÖP BİDONU AL”

Nedenini sorduğumda ise; böyle bir karar alındığını ancak sebebini söylemediler. Söylemedikleri gibi, bana telefon eden görevli sağ olsun bir de tavsiyede bulundu: “Beyefendi, daha büyük çöp bidonu temin edin ve böylece çöp konunuzu çözün!” denildi…

NÜFUS HIZLA ÇOĞALIYOR

Her ne kadar bu durumun ileriki günlerde hastalıklara yol açabileceğini ve de alınan ‘Pazar günü tatil’ kararının yanlış olduğunu söylesem de, belli ki etkili olmadı ve de dikkate alınmadı. Halbuki nüfusumuz her gün çoğalıyor. Ve bana göre henüz geç olmadan bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.

Ömer KESKİN  

 ***

 Itır Parkı çok kötü durumda!

Kemerçeşme Mahallesi’ndeki Itır Park'ın hali içler acısı. Öyle ki, kumlar çökmüş, salıncaklar ve kaydıraklar pislik içinde!.. Dolayısıyla artık hiçbir aile gelmek istemiyor Itır Parkı’na… Mahallelinin yararlanması gereken parkımız, ne yazık ki son zamanlarda, özellikle de geceleri alkoliklerin mekanı olmuş durumda. Osmangazi Belediyesi’nden gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve parkın tekrar halka kazandırılmasını önemle arz ederiz.

Saygılarımızla

Çevre sakinleri

 ***

Görükle Koşu Parkuru  bina tuvaleti çok pis...

Sayın Nilüfer Belediyesi;

Görükle’nin koşu parkurunda bulunan bina tesisi tuvaleti kırık-dökük. Belediyenin tesisi olduğu halde belli ki günlerdir temizlik yapılmamış. Dışkılar dışarıda, koku, pislik her yeri sarmış…

YAKIŞTIRAMADIK

İnsan ister istemez düşünüyor, sindiremiyor ve sormak istiyor. Nilüfer Belediyesi’nin bir temizlik personeli yok mu? İnsanlara, hayvanlara, doğaya saygı duyan ve değer veren güzel bir belediyeye böylesi yakışıyor mu?... En azından biz yakıştıramadık.

BİLDİRMEK İSTEDİK

Bir tesis bu kadar mi iğrenç bırakılır? Mide kaldırmadığından insan resmen içeri giremiyor… Belki de gözlerden kaçmıştır düşüncesiyle belediyeye durumu bildirmek istedik…

Sevgilerle

Ayça, Tuba ve Lara

***

Doktor ve personelin  acilen uyarılması gerek  

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki doktorların ve personelin hemen hemen hepsi, belli ki acilen uyarılması gerek.

Gelelim nedenine;

 

  1. İlgisizlik.
  2. Saat 13:30 olduğu halde hasta olarak çoğu doktoru hala kapı önlerinde bekliyor olmamız.
  3. Doktor asistanlarının saat 13:30’da, doktorun olmaması yetmez gibi, bir de üstüne çayını kahvesini almaya gitmesi, insanlara düzgün cevap vermek yerine, telefonla oynayıp mesajlaşıp durması vs….

Bu can sıkan durumdan bir çok kişi, çok fazla rahatsız olduk. Hatırlatmak isteriz ki, hastaneler ‘keyfi bulunulması gereken yerler değiller!

Lütfen ilgilenilsin…

Sevgi SAVCI

 Bu ne acele şoför bey!

 23 Nisan(Pazartesi günü) 13:05 sularında Heykel’den 6A No’lu otobüse bindim. Suryapı Marka AVM’nin durağında inmek için butona bastım, fakat inmek yerine, bavulumla birlikte neredeyse ‘otobüsten düşüp ezilmekten’ kıl payı kurtardım. Çünkü bir çok otobüs şoförünün yaptığı gibi, söz konusu 6A No’lu otobüs şoförü de henüz bir ayağınız içerideyken, hareket etmeye kalkıştı ve olanlar oldu!..

SADECE BENİMLE SINIRLI DEĞİLDİ

Bu durum da sadece benim değil, bir çok kişinin savrulmasına ve dengesinin bozulmasına sebep oldu. Sonrası malum; bağırış çağırış, şükür şoför durdu! Bizler bu duruma tepki verince de kendini haklı çıkarmak adına şoför bey bu kez de hakarete başladı… Kaldı ki şoför bey otobüsün boş olduğu halde Altıparmak Caddesi’nde bulunan Kütahya Porselen’in önündeki durağa, bir yolcunun el atmasına ve uyarılarımıza rağmen ne girmiş ne durmuştu… Bu ne acele şoför bey! Bu ne hız ve hırs?..

BELİRLİ YAŞA KADAR…

Şoförün saygısızlığı ve terbiyesizliği dışında bir de yaşına değinmek, bir de öneride bulunmak istiyorum. Sayın ilgililer-yöneticiler, herkesin iyiliği için, lütfen artık yaşlıca şoförleri, özellikle de halk otobüslerinden uzaklaştırın. Bu önerimi kimse yanlış anlamasın ve de kızmasın lütfen. Ancak herkes tarafından bilinen bir gerçek var, ve de bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki, yaşla birlikte kişilerin hem davranışları değişir hem de refleksleri azılır…

HALKIN CANINA KAST EDİLMESİN

Bu yüzden, özellikle de her gün yüzlerce can taşıyan halk otobüslerinde, özel veya belediye fark etmeksizin şoförler belirli yaşa kadar çalışabilmeli. Onun dışında herkes istediğini yapmakta serbest, ister araba, ister motor, ister bisiklet sürsün. Yeter ki halk’ın canına kast etmesin. Kimsenin onuruyla, gururuyla oynamasın…

Saygılar

Nadide ERSOY

***

Belediye otobüsleri güvenli değil

24 Nisan 2018 (Salı günü) Burulaş'a ait ve Siteler-Kent Meydanı güzergahlı 25-d adlı otobüste hırsızlık olayı oldu. Ve her daim olduğu gibi soyulan soyulduğuyla kaldı… Çünkü olayı gören olsa bile ‘ya başıma iş almayayım’ endişesinden ses çıkarmadı veya ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ zihniyetindeydi!

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE KAMERA YOK!

Otobüste ise herhangi bir kamera vs. de yoktu. En azından ben göremedim. Buna benzer mevzuların önlenebilmesi için en azından Belediye otobüslerinde güvenlik tedbirleri kesinlikle artırılmalı. Böylece soyulduğunu fark eden kişi ve de emniyet mensupları, kameradan hırsızı rahatça tespit edebilir.

HEM PAHALI, HEM MAĞDUR EDİCİ

Ayrıca sadece tespit etmeyle de kalınmamalı, yakalananlara her daim önerdiğimiz gibi, caydırıcı cezalar uygulanmalı. Yetkililerden ricamız bu hususta gerekli müdahaleyi bir an evvel yapmaları. Çünkü belediye otobüsleri, dolmuşlardan daha güvensiz durumdalar. Zaten pahalı ve kalitesiz şekilde seyahat ediyoruz, bir de bu yönde mağdur olmayalım…

Saygılarımla Saniye KAYA Saatin ayarı kaçmış

22 Nisan (Pazar) günü, Emek İstasyonu’ndan 20:30 civarı merkeze gitmek için metroya bindim. Ancak istasyonda bulunan elektronik tablodan hareket saatlerine bakarken, tarihin 22 Nisan yerine, 20 Nisan gösterdiğini fark ettim.

ÜSTÜME VAZİFE BİLDİM

Belli ki saatin ayarı bozulmuş ve fark edilmemiş. Zaman zaman istasyonlarda buna benzer durumlarla karşılaştığımdan, bu durumu yetkililere bildirmeyi kendimde vatandaşlık görevi bildim. Yetkililere saygıyla duyurulur gerekli düzeltmenin yapılması arz olunur.

Saygılarımla

Reha MUSA