‘Çok satan’ kitaplara karşı her zaman ön yargım olmuştur. Genellikle ‘çok satan’ kitapların daha fazla okuyucuya ulaşmak için ya dili oldukça yavandır ya da konusu sıradandır. Oysa iyi okur daha fazla beklenti içindedir. Kitaplıkların arka sıralarında tozlu kitaplara ulaşmaya çalışır. Daha zengin bir dil, daha fazla edebiyat, daha zengin konular bekler.

Ama bu kitap başka…

“Bu kitap bir psikiyatristin zihnine ve onun giderek gelişim gösteren mesleki yaşamına yapılan aydınlatıcı bir yolculuk. Aynı zamanda bu branşın ve daha önce görülmemiş, tanısı konmamış çeşitli akıl hastalıklarının perde arkasına da bir bakış… Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız.”

Doktor Gary Small günlük yaşantımızda karşılaşabileceğimiz 'tuhaf' insanların aslında ruh dünyasında birçok psikotik belirtileri (semptomları) taşıdığının farkına varmamızı sağlıyor. Yakaladığımız detaylar, kurduğumuz ilişkilerde öngörü sahibi olmamızı sağlıyor.

Aslında laf aramızda ben her insanın biraz tuhaf, biraz deli olduğunu düşünüyorum. NTV yayınevinden çıkan bu kitap şimdiden 60 baskı yaptı.

“Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Boston'un kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. Bu gezi sırasında birbirinden tuhaf gerçek karakterleri anlatırken, bir yandan da esrarengiz histerik körlükle, penisinin küçüldüğüne inanan bir adamla, gizli sürdürülen çifte hayatlarla ve ürkütücü derecede psikotik romantik arzularla baş ediyor. Akıl hocası kendi hastası olduğunda Dr. Small'un kariyeri ve kişisel hayatı tam bir döngüyü tamamlıyor ve Small'un kimsenin zihinsel araştırmanın ötesinde olmadığını anlamasını sağlıyor; kendisinin bile...”

Mültecilikten piyano virtüözlüğüne 'Tambi Cimuk'

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı özel kararname ile Türk vatandaşlığı verilen Tambi Asaad Cimuk Bursa B.Ş.Belediyesi tarafından orkestra kadrosuna alınmıştı.

28 Kasım Pazartesi günü Merinos Akkm Saat:20.00 de Piyano Resitali var, ücretsiz izleyebilirsiniz.

Dehayı Direktör Rüstem Avcı keşfetmişti. Yine Rüstem Avcı’nın Genel Koordinatörlüğünde düzenlenen Nilüfer Belediyesi 1. Uluslararası Piyano Yarışması& Festivali  10-14 Aralık izleyiciye sunulacak etkinlikler arasında.

Bu yarışmaya Akademix Güzel Sanatlar adına yarışmaya katılan Damla Koşar’a dikkat çekmek isterim.

Kapanışı14 Aralıkta dünyaca ünlü piyano virtüözü Fazıl Say yapacak. Kaçırmamanız temennisiyle.

Yaklaşan bir etkinliğimiz Yaşar Kemal Sempozyumu...

16-17 Aralık’ ta düzenlenecek  "Bir edebiyat adası: Yaşar Kemal Sempozyumu"

Haftaya bu konuya değinmek dileğiyle.