Mübarek Ramazan Ayı, on bir ayın sultanıdır. Onu değerli kılan, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır. Ramazan, oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Ayrıca Kadir Gecesi de bu ay içerisindedir. İslam âlemi için önemli bir yeri olan ve varlıklı ile yoksunun yardımlaşmasını pekiştiren bu ayda ibadet olarak fitre ve zekât verilmelidir. İhtiyacı olan eşya ve borçlarından fazla olarak, zekât nisabı kadar malı, parası bulunan Müslümanın fitre vermesi vacip olur.

RAMAZAN AYI EN GÜZEL AYDIR

Hastalık gibi herhangi bir özründen dolayı oruç tutamayan kimseler de varlıklı iseler zekât vermelidirler. Zekât, çoğalma ve bereket anlamına gelmektedir. Toplumdaki ekonomik dengelerin hep zenginler yönünde gelişmesinin önlenmesi, varlıklılarla yoksunların kucaklaşması ve birbirini anlaması için Ramazan ayı, en güzel aydır. Vakfımızın yüzde 87’si yoksun olan lösemili ve kanserli çocuklarımız ile tüm hastalarımızın sizlerin yardımları, fitre ve zekâtları ile iyileştikleri gerçektir. İnanıyoruz ki, Ramazan ayında yoksun bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek ve gözü yaşlı bir anneyi güldürmek ibadetlerin en güzelidir.

LÖSEMİ TEDAVİSİ 3 YIL SÜREN ZOR BİR SÜREÇTİR

Lösemi tedavisi çok zordur ve 3 sene sürmektedir. Kemoterapi nedeniyle çocuklarımızın saçları dökülüyor, ağızlarında, sindirim sistemlerinde yaralar çıkıyor, kanamalar oluyor. Hastalarımızın en iyi koşullarda kişiye özel en iyi tedaviyi almaları, çok iyi beslenmeleri, çok steril koşullarda yaşamaları gerekiyor. LÖSANTE hastanemizde ve sosyal desteklerimizle bu koşulları sağladığımız ve yüzde 92 oranında başardığımız için mutluyuz.

YÜZDE 92 ORANINDA BAŞARI İLE

TAMAMEN PARASIZ TEDAVİSAĞLIYOR

Ankara’da açılan LÖSEV – LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanemiz lösemili ve kanserli çocuklara kemoterapinin 6 öğün yemeğine, tek kişilik lüks odalarda anne refakatinden pijamasına kadar her şey dahilyüzde 92 ORANINDA BAŞARI İLE TAMAMEN PARASIZ TEDAVİ sağlıyor. Yetişkin onko ve diğer tüm branşlarda da kar amaçsız tanı ve tedavi hizmeti veriyor.

LÖSEV KÖYÜ

Aileleri ile birlikte sayıları 100 binleri aşan hastalarımıza pirinçte bonfileye, oyuncaktan çamaşır makinesine kadar tüm yardımları evlerine kadar götürüyoruz. Ücretsiz ve insanca konaklama imkanıLÖSEV’de sunuluyor.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA RAMAZAN BAĞIŞIMI NASIL YAPABİLİRİM?BAĞIŞLARIMIZ HASTALARA NASIL DAĞITILIYOR?

Fitre ve zekâtın yerini bulması her kuruşunun doğru yerlere ve ellere incitmeden iletilmesi, bağışlarınızın lösemili ve kanserli çocuklar ile tüm hastalarımıza hayat vermesi için gece ve gündüz titizlikle çırpınıyoruz. LÖSEV, bu nedenle en çok güvenilen ve saygı duyulan vakıftır.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAĞIŞ

www.losev.org.tr web sayfamızdan RAMAZAN BAĞIŞI, FİTRE-ZEKAT linklerine tıklayarak güvenli bir şekilde bağışınızı yapabilirsiniz. İnteraktif bankacılık işlemlerinizde “BAĞIŞ” bölümünden “LÖSEV”i seçerek bağışınızı yapabilirsiniz.

TÜM BANKA ŞUBELERİNDEN HAVALE MASRAFSIZ BAĞIŞ

Türkiye’deki bütün bankaların tüm şubelerinden BAĞIŞ EKRANLARI aracılığıyla herhangi bir masraf ödemeden LÖSEV hesabına bağışınızı yapabilirsiniz. Banka çalışanı ekrandan “LÖSEV’in hesabı yok” derse lütfen ismini alıp bizi arayınız.

LÖSEV OFİSLERİMİZİ ZAİYARET EDEREK BAĞIŞ

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir ve Kayseri ofislerimize uğrayarak nakit veya kredi kartı ile bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede, LÖSEV’i yakından tanıyabilir, kahvemizi içebilirsiniz.

YURT DIŞINDAN BAĞIŞ

Tüm ülkelerden ve internetten;

Banka ile Ziraat Bankası Bakanlıklar Ankara Kamu Girişimci Şubesi SWIFT Kodu: tczbtr2a

EUR için: TR25 0001 0025 3200 0006 6250 04

USD için: TR47 0001 0025 3200 0006 6150 05

PTT ŞUBELERİNDEN BAĞIŞ

Türkiye’nin her köşesindeki PTT Şubelerinden 120660 No’lu posta çeki hesabı ile hiçbir masraf ödemeden bağışınızı güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

agazete’dekiVatandaş Hattı köşenizde 26 Mayıs 2018 tarihinde ‘İddialar Doğru Mudur?’başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan su ve diğer içeceklerle ilgili iddialarailişkin; Belediyemiz bünyesindeki OKİ Kültür ve Sosyal Hizmetler San. Tic. Ltd. Şirketimiz bünyesindeki işletmelerin ihtiyacı olduğu içecek su ve meşrubatlar ile diğer gıdalar, tesislerimizden gelen talepler üzerine haftalık olarak tedarik edilmektedir. Tedarikçi firmalar verilen siparişleri nokta bazlı dağıtım yapmak suretiyle tesislere bırakmaktadırlar. Maliyeti arttırması nedeniyle depoya mal sevkiyatı yapılmamaktadır.

2016 yılında tedarikçi firmaların sezonluk satış kampanyasından kaynaklı promosyonlu satışlardan mal alımı gerçekleştirilmiş, bunlardan T.E.T.T. yaklaşan ürünlerin;

- 22.04.2016 tarihinde, 1.012,50-TL

- 01.06.2016 tarihinde ise 296.90-TL tutarında ürün iade edilmiştir. Bunlar haricinde iade edilen ürün bulunmamaktadır. Ürün imha ise hiçbir zaman söz konusu değildir.

Ayrıca, su alımlarında kayıtlarımızda iade edilen ürün bulunmuyor.

Yukarıda ayrıntılı olarak beyan edildiği üzere, tesislerimizin ürün ihtiyaçları haftalık olarak tedarik edilip nokta bazlı dağıtım yapıldığından depolarda bekletilmesi sonucu bu ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmesi söz konusu değildir. Tesislerimizde depola sistemi uygulanmadığından dolayı hiçbir ürün çöpe atılmak, yakılmak suretiyle imha edilmemiştir. Bundan kaynaklı herhangi bir israf bulunmadığı gibi şirketin de bu yönde herhangi bir zararı olmamıştır.

Meclis Üyesi Sayın Cemil Aydın muhalefet görevini yapma gayreti içinde bir şeyler üretmeye çalışıyor. Fakat konuyu tam incelemeden bazı kişilerin verdiği yalan yanlış bilgileri, iftiraları doğrulamadan sosyal medyada ve kapı kapı gezerek basın yayın organlarında yanlış bilgiler paylaşması, haksız isnatlarda bulunması siyaset yapma maksadını aşarak şirketin hükmi şahsiyeti ve ticari itibarına zarar verir boyuta ulaşmasına müsaade edilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                     

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 --------------

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 18 Mayıs 2018 tarihinde ‘İnternet Çağında İnternetimiz Yok!’  başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Demirtaş Dumlupınar Mahallesi 42. Cadde belediyemizce imara açık olarak hizmete sunuldu. Dolayısıyla elektrik, su, kanalizasyon, aydınlatma, haberleşme, internet, telekominikasyon vb. altyapı hizmetlerinin BUSKİ, UEDAŞ, Türk Telekom gibi altyapı kurumlarınca yerine getirilmesi gerekir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

  Sayın Sevinç ÇELEBİ;

02 Mayıs 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Çözüm Sizden, Oylar Bizden” başlıklı, Şirinevler Mahallesi’nden Ankara Yolu’na çıkışın tehlikeli olduğunu ve çözüm bulunması gerektiğini dile getiren okurun şikâyeti Belediyemiz Fen İşleri

Müdürlüğünce incelenmiştir.

Bahse konu olan yerde 31. Sokak ile Ankara Yolu bağlantısında ikaz levhasının mevcut olduğu, D/6 numaralı otobüsün dönüşlerini yaptığı ve güvenlik açısından herhangi bir risk oluşturmadığı tespit edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü