Bursa Aydınlar Ocağı’nın Şadırvanlı Han’da gerçekleşen Bursa Ocak Söyleşileri’nin konuğu Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu oldu.

Bursa Aydınlar Ocağı Başkanı Ali Seydi Çakırel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona konuk Cem Kürşad Hasanoğlu’nun yanı sıra ocağın yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi.

Tarihi ve doğasıyla ünlenen Gölyazı turistleri bekliyor Tarihi ve doğasıyla ünlenen Gölyazı turistleri bekliyor

Balkanlar’dan Arkhangai’a Türk DünyaKültür Başkenti Osmangazi’ başlıklı bir sunum yapan Hasanoğlu konuşmasında Türk Dünyası, İpek Yolu’nun bölge ülkelerine ekonomik ve sosyolojik etkileri ve Osmangazi’nin bölge ülkelerindeki varlığına değindi.

WhatsApp Image 2023-11-10 at 16.38.55

‘OSMANGAZİ ŞUŞA İLE KARDEŞ ŞEHİR’

Özbekistan Bakanlar Kurulu kararıyla Halklar Dostluğu Nişanı alan Hasanoğlu şunları söyledi:

“Osmangazi Türk dünyasının başkentidir. Osmangazi Belediyesi olarak İpek Yolu’nda etkin bir politika izliyoruz. Herkesin bildiği üzere Azerbaycan’ın Şuşa kenti ile Osmangazi kardeş şehirdir. Belediye olarak tarihte ilk kez ‘Türk’ kelimesinin geçtiği Orhun Yazıtları’nın yer aldığı Moğolistan’ın Arkhangai Belediyesi ile imzaladığı kardeşlik protokolünün ardından iki belediye arasındaki temaslar ve ortaklaşa etkinlikler yaptık.”

WhatsApp Image 2023-11-10 at 16.38.57

‘TÜRKİYE SADECE TÜRKİYE’DEN İBARET DEĞİL’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Moğolistan’ın Arkhangai şehrini ziyaretine de değinen Hasanoğlu, “Türkiye, sadece Türkiye’den ibaret değil. Balkanlar’dan Kafkasya ve Orta Asya’ya kadar olan geniş coğrafyada gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hasanoğlu, İpek Yolu’nun sosyolojik ve ekonomik katkılarına da değinirken, “Bu yolun geçtiği ülkeler zamanla yapılan ticaretlerle toplumlar birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı bulmuştur” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bülten

Editör: Ezgi Özdaş