Sabah saat 09.30’da gazeteye geldim. Kurumun iletişim sekretaryasını sağlayan Fulya’nın masama bıraktığı, gazetemizin de birinci sayfasında manşetten verdiği haberde, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe’nin fotoğrafının altında yazan şu cümleler dikkatimi çekti:
‘ALTEPE YENİ STADIN İSMİ KONUSUNDA NOKTAYI KOYDU’
İkinci cümlesi ise “Akıl değil Para lazım…”
Başkanın ikinci cümlesindeki sözüne yüzde yüz katılıyorum. “Para kime lazım değil ki” sorusunu sorduktan sonra başkanın sarf ettiği bu cümlelerin önünde ve arkasında söylediklerine bakıyorum. 
Başkan Altepe’nin bu sözleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında söyleniyor. Stat isminin “Atatürk” olarak değiştirilmesi önerisine karşılık;  stadın adının değiştirilmesinin bir daha gündeme getirilmemesini isteyerek, “Bize akıl değil para lazım. Millet imza toplayacağına, 300 milyonu aşkın borçla Bursaspor için neler yapılacağını düşünsün” diye tepki göstermiş.
Sayın Başkan…
Bursaspor şampiyon olduğunda, siz bu şehrin Belediye Başkanı idiniz. Şampiyonluktan sonra yaptığınız konuşmaları, verdiğiniz röportaj ve açıklamaları hatırlayın. Öve öve yere göğe sığdıramadığınız Bursaspor’a ne oldu ki, bu durumlara geldi. Siz bu şehri yönetmiyor muydunuz?
Şimdi kalkıp, Bursa halkına “Biz sahip çıkmazsak bu takım düşer, Bursaspor küme düşerse, Adana, Kocaeli gibi olur” diyorsunuz. Hani siz, Bursa’ya yön verip yönlendiriyordunuz? 
Kalkıp; "Ben artık Bursaspor'un toplantılarına gitmiyorum. Maçlara da gitmiyorum. Kulübün 306 milyon lira borcu var. Kimse bunu konuşmuyor. Ben 320 milyon liralık stadyum yaptım. Şimdi Türkiye'de olmayan devasa ekran koyuyoruz. Sadece bunun bedeli 15 milyon lira. Bursaspor'a para lazım, akıl değil. Stadın ismi konusunda da ucuz halkçılık yapılıyor. Parayı veren isim hakkını alır” diyorsunuz. 
Sayın Başkan..
Bursa’nın bir stadyumu vardı, adı da “Atatürk Stadyumu”idi. “Atatürk”  adıyla Ülkemizin dört bir yanında stadyumlar vardı. 
TOKİ aracılığıyla adları Türkçe olmayan “Arena”  isimleriyle yeni stadyumlar yapma rüzgârına siz de kapılıp, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 320 milyon lira harcamayla yer seçimi yanlış olan bir yere şehrin göbeğinde bir stat yaptınız.
Üstelik bu stadın tarafı Ankara-İzmir yolu, bir tarafı Hafif Raylı Sistem Bakım ve Onarım İstasyonu, bir tarafı turistik oteller, Plazalar, Rezidanslar, alış-veriş merkezleri, diğer tarafta da yapımı sürdürülen Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin bulunduğu bir bölge…
TOKİ eliyle yeni isimlerle stadyumlar yapılması akla, ‘Atatürk silinmeye mi çalışılıyor’ sorusunu getiriyor maalesef. 
Nitekim son yıllarda; Konya, Kayseri, Antalya, Rize, Sakarya, Eskişehir, Afyon, Giresun ve Bursa’daki Atatürk Stadyumları yıkılıp “Arena” adıyla yeni stadyumlar yapıldı/yapılıyor, ama arena kelimesi çıkarıldı.
Türkiye’de herkes, Atatürk’ün Bursa’ya olan ilgi ve alakasını biliyor. Atatürk Bursa’ya stad yapılması konusu ile de ilgileniyor. 1930 yılına dek Bursa’da maçlar Atıcılar Sahası’nda oynanıyordu.  Bursa’nın 1929 yılında, İstanbul’dan gelen Galatasaray B takımına 1-0 yenilmesi, yeni bir saha arayışına girme fırsatı yaratıyor. 
Başta Faik Tinel olmak üzere dönemin yöneticileri Bursa Valisi Hulusi Bey’den yeni bir saha isterler. Ortamın elverişli olması bu isteğin sonuçlanmasını sağlar.  

Kolordu komutanı Ali Hikmet Paşa, futbol sahası olmak üzere Beylik Bahçe adıyla anılan dutluğu düzettirir.

Derken, Atatürk, Bursa’ya gelir. Atatürk, şimdi müze olarak kullanılan Çelik Palas’ın yanında bulunan köşkün sahibi bölge Müdürü Nasuhi Baydar’ı kabul eder.  Nasuhi Bey’den futbol sahası yaptırılması durumunu öğrenen Atatürk 1000 Türk Lirası bağışta bulunur. Daha sonra Vali Kemal Gedelek, 2000 Türk Lirası daha temin eder. 

Bu paranın yanı sıra Kolordu Komutanı Ali Hikmet Paşa’nın gayretleriyle Balıkesir’den getirtilen istihkâm bölüğü de sahanın etrafını duvarlarla çevirir. Ardından, 400 kişilik bir beton tribün yapılır… 

Daha sonra da bu saha bozulur, doğu-batı yönlerinde yeni bir saha yapılır. Ondan sonra yapılan ilavelerle Bursa Atatürk Stadı yıkılmadan önceki duruma gelir.

Başkan Altepe “Parayı veren stadın isim hakkını alır” diyor ya,
Atatürk 1930 yılında 1000 lira vermiştir. Vali Hulusi Bey de Bursa halkından 2000 lira temin etmiştir.
 
Bursa halkından toplanan vergi gelirleri ile yapılan bir stat bu stat…  
Vatandaşın sesine kulak verilsin, gerekirse de referandum yapılsın.