Zafer Mahallesi, 1950 yılında Balkan göçmenleri tarafından kurulan, 2200 hanesi olan ve 7 bin nüfusa sahip tipik bir Rumeli yerleşim alanı. Ben de bu köklü çınarın 3 dönemdir muhtarıyım ve iki yıl öncesine kadar da bundan dolayı çok mutluydum… Taa ki belediye binasının tam arkasında bulunan bölge ‘kamyoncular otoparkına’ dönüşene kadar.

İki yıldır süregelen bu ciddi sorunumuzu çözmek için çok çalıştık, çalmadık kapı bırakmadık fakat bir arpa boyu yol alamadık. Halbuki, Büyükşehir Belediye Binası mahallemize yapıldıktan sonra ne kadar da sorunlarımızın biteceğini düşünmüş, umutlanmıştık… Ancak bitmesini beklediğimiz sorunlarımızın, daha da arttığını gördük.

NE PİSLİK ARARSANIZ MAALESEF BURADA

Daha önce yine otopark olan, fakat ücretli olduğu için neredeyse boş duran alan, şimdilerde açık hale getirildiğinden bu yana kamyon, otobüs ve tır otoparkına dönüşmüş bulunuyor. Kamyonlardan bazıları yeri geliyor bir, iki ay orada kalıyor. Bu da yetmezmiş gibi, park edilen kamyonlar artık çoğunlukla kötü işlere ev sahipliği yapıyor. Bazıları alkol alırken, bazıları uyuşturucu melanetini burada satıyor... Bu durum maalesef fuhuş pazarlığına kadar uzanıyor.

Haliyle özellikle de bu otoparkın karşısında yaşayan bölge halkı rahatsız olmak bir yana, evlerinde rahat oturamıyor ve her an başlarına bir durum gelmekten korkuyor.  

Daha önce Belediye’ye ait olduğunu düşündüğümüz alanın, Milli Emlak’a ait olduğunu öğrendik. Bu sebeple, park ücret alımı yasal olmadığından Milli Emlak burayı kapattı ve tabelaları kesip attı. Hal böyle olunca, mahalle dışından gelenler burayı hemen kamyon otopark haline getirdi. O gün bugün alan her türlü pislik işlerin döndüğü yere dönüştü. Ricamız bir an evvel bu otopark buradan kaldırılsın. 

Ahmet Karaman, Zafer Mahallesi Muhtarı

 Sedat Güleçyüz

KAMYONLARIN SÜREKLİ OTOPARKI OLDU

Yaklaşık 12 yıldır Zafer Mahallesi’nde esnaflık yapmaktayım. Eski hal kaldırıldıktan ve yeni belediye binası yapıldıktan sonra, bu bölge daha da emniyetli hale geleceği yerde, sanki sahipsiz bırakıldı. Belediyeye ait olmadığı ve Milli Emlak’a ait olduğu anlaşılan sorunlu yer, belediyenin elini çekmesi ve sahipsiz bırakılmasıyla, ağır vasıta araçların, özellikle de kamyonların, otobüslerin sürekli otoparkı oldu. Buraya gelen araçların büyük bir kısmı mahallelinin değil de, dışarıdan gelen insanlardan olması sorunları daha da tırmandırdı. Alkol, uyuşturucu kullanımı, bir takım nahoş olayların olduğu artık herkes tarafından bilinmekte. Dolayısıyla acil tedbir alınması yetkililerden büyük ricamızdır. Bu ricamızın da muhakkak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Dursun Çetin

BURSA ANTALYALILAR DERNEK BAŞKANI

Kim kime, dum duma

 Bu mahallede büyüdük ve burada yaşıyoruz. Hakikaten buradaki park, gerek komşularımızı, gerekse bütün mahalleyi çok fazla rahatsız ediyor. Hele şu anda sahipsiz kalınca bu rahatsızlık kat kat yükseldi. Ve biz bu duruma bir an evvel acil ve kalıcı çözüm bekliyoruz. Mahalle ortasında kamyon parkı mı olur?  Soruyoruz yetkililere. Kaldı ki otopark mıdır, kamyon, otobüs, tır garajımıdır belli değil. Hani derler ya ‘kim kime, dum duma’ diye… Bu alan bu durumdan kurtarılıp topluma açık bir yeşil alana aile ortamına dönüştürülsün.  

Şevki Yıldız

KEŞKE İTİMAT ETSELERDİ

Zafer Mahallesi’nde doğdum, büyüdüm ve halen de burada ikamet etmekteyim. Son yıllardaki tatsız olayları fark edince, eski imar işlerinden, Bursa Evlendirme Dairesi Müdürlüğü yapmış ve emekli olmuş Talat ağabeyimizi de destek amaçlı yanımıza alarak, dönemin Başkanı Recep Altepe’ye gittik. Sunduğumuz projelere başta sıcak bakan eski başkan, daha sonra vazgeçince durum aynı tas, aynı hamam devam etti.  Halbuki söylediğimize itimat etselerdi şimdi buraları güzellikleriyle konuşulacaktı. Demem o ki; Burayı bana veya başkasına versinler veya bu otoparkı düzenlesinler. Yüzlerce ağaç dikilip ormana dönüştürülebilir ancak kamyon otoparkı olması doğru değildir.

Yakup Şakir

OLMADIK ŞEY YOK…

Doğma büyüme Zaferliyim. Söz konusu otoparkta, özellikle de gece olmadık şey yok. Ve biz bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Evim de tam karşısında… Olup bitenlerden gece 2-3 e kadar yatamıyoruz. Eskiden gelen şen kahkahaların ve çocuk seslerinin yerini, iki yıldır sarhoşlar sesi aldı... Ve nihayetinde eşimiz, kız evlatlarımız, çoluk çocuğumuz var bizim. Kısacası şu an mahallemiz, malum bölgelerden daha çok uyuşturucu merkezi haline geldi.

Niyazi Çetin

BİR SÜRÜ İNSAN SOYULDU

2 senedir normalde ücretli ve boş olan park, kamyon otoparkına dönüşünce, sorunlar zincirleme geldi. Mahalle içinde dolaşmaya, otoparkın hemen karşısında bulunan 50 yıllık kafemize gitmeye dahi korkmaya başladık.. Çünkü ortalıkta mahalle dışından gelen, tanımadığımız bir sürü insan dolaşıyor. Yetmedi bu yabancılar, bazı arkadaşların gece önünü kesmeye, köprünün altında soymaya başladılar… Kaç tane böyle ağabeylerimiz yandı…

Kadir Ay

KENDİ MUHİTİMİZDE YABANCI OLDUK

60 senedir bu mahallede oturmaktayım ve bu muhitin insanıyım. Belediye binasının gelmesiyle her şeyin çok daha şeffaf olacağını söylemişlerdi. Fakat gelin görün ki öyle bir şeffaflık gelmedi aksine sorunlar belirdi. Oysa daha önce mahallemizde bu olayların benzeri dahi yoktu. Üstüne üstelik bir de kahvemizin önüne bu otopark yapıldı. Sonra belediyeden Milli Emlek’a geçti ve bilhassa gece her türlü rezillik burada yaşanmaya başlandı. O gün bugün kamyoncularla büyük sıkıntı içerisindeyiz. Uyarmaya kalksak uyaramıyoruz. Çünkü ‘sana ne’ cevabı alıyoruz. Özetle; Kendi muhitimizde yabancı olduk. Sık sık çocuklarımızın önü kesilip, telefonları, paraları alınıyor. Dile getiremeyeceğim her türlü rezillik yaşanıyor… Daha dün akşam polis yine buradaydı. Muhtemelen onlar bizden, bizde onları rahatsız etmekten bıktık artık. Arasak ne fayda. Biz arıyoruz onlar gelene kadar çekip gidiyorlar ve sonra tekrar geliyorlar. Hap satıcısı, içkicisi her türlü mevcut olaylar burada saray görünümlü belediyenin arkasında yaşanıyor. Son zamanlarda mahallemizde çok korkunç durumlar olmaya başladı. Her an başımıza iş alabileceğimiz olaylar söz konusu. En kötüsü de çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Derdimizi de anlatamıyoruz. Belediyeye gitsek, ‘Milli Emlak’a git’ oluyor. Bizde diyoruz ki, her kimse artık gelsin ve buraya, bize, halkına sahip çıksın.