Anlatmakla bitmez!…sayın yetkililer;

Çarşamba bölgesinde ne yazık ki sıkıntımız çok büyük ve de her gün daha da çoğalıyor.

Şöyle ki; Çarşamba’da 9 mahalle mevcut. Ve son yıllarda bu 9 mahalle de, Suriyeli mültecilerle doldu. Deyim yerindeyse, eskiden Bursa’nın en elit bölgesinde, bugün neredeyse Türk esnafı kalmadı!

Mahallede artık günlük kiralık daireler bile var. Ve bu daireler kimlere ve ne tür hizmet veriyor belli değil…  

ÇÖZÜM ARAMAK İÇİN…

Ayrıca 9 mahallede de, gece parklarda uyuşturucu satıcıları cirit atıyor. Çok özür dileyerek belirtmek isterim ki bu parklar başı boş insanlarla dolduğundan tehlike dahi saçıyor. Tüm bunlardan sıkıldığım için, bir gün, bu bölgenin yerlisi olarak, az da olsa belki bir çözüm yolu bulurum düşüncesiyle ‘Çarşambalılar Bursa’ adıyla bir facebook sayfası açtım.  

EMNİYET TARAFINDAN UYARI GELDİ

Ve çok kısa sürede adreste 2500 üye oldu. Böylece üyeler, sayfada sorunları sıkıntıları paylaşıyor, mahallelerimizin daha iyi olması için neler yapılabilir yorumları alınıyordu. Fakat bazı muhtarlar bu durumu şikayet edince, sayfamız ‘kışkırtıcı paylaşımlar içeriyor’ gerekçesiyle Emniyet tarafından takip altına alındı ve de bize uyarı verildi.

ADRESİ DONDURDUM

Hal böyle olunca, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek adına adresi mecburen dondurmak zorunda kaldım. Ancak gerçek şu dur ki; Bizi şikayet eden muhtarların hiç birisi, 5 yıl boyunca mahallede ne oluyor ne bitiyor kesinlikle ilgilenmemişlerdir. Bizimle tek ilgilenen ve bize yanıt veren Emniyet Müdürlüğümüz oldu. Teşekkür ederiz.   

SANKİ BİLİNÇLİ OLARAK İLGİLENMİYOR

Belediye sanki bilinçli olarak, sıkıntıları içeren bir sürü dilekçe verilmesine rağmen, Çarşamba’nın hiçbir sıkıntısını önemsemedi ve de önemsememeye devam ediyor. Bir çok insan BİMER’e, CİMER’e, Valiliğe, Belediye’ye ve Zabıtaya durumu bildirdi, ancak buna rağmen aylardır bir arpa boyu dahi yol kat edilmedi ve bu hususta bir sonuç alınamadı.

ÇOK MÜCADELE ETTİM…

Allah biliyor ya, çok mücadele ettim! Ve bıkmadan da devam edeceğim. Başta çalışmayan ve mahalle sakinlerinin derdini düşünmeyip, mültecilere destek veren, kendi mahallesindeki du, yetim, yardıma muhtaç insanları 2 plana atan muhtarları göndermek için elimden geleni yapacağım. Size mahallemizde bizzat çektiğim fotoğrafları yolluyorum.

KOKUDAN NEFES ALAMIYORUZ

Ayrıca mahallede kaldırım dahi yok. Buna rağmen, Rent a Carlardan ana yolun bir kısmı belediye tarafından kiraya verilmiş, kaldırımlar ise esnaf tarafından kullanılıyor. Böylece her yer pislik içinde. Kokudan nefes alamıyoruz. O kadar sıkıntımız var ki… Anlatmakla bitmez.

PİSLİK İÇİNDE YAŞIYORUZ

Böylece her birimiz, pislik içinde yaşayıp gidiyoruz. Defalarca şikayet edildi. Ancak dükkan sahiplerinin mülteci olduğunu gören zabıta, işlem yapmadan geri gidiyor.

TÜRKÇE YAZILI TABELALAR İSTİYORUZ

Özetle; bölgemizde başta tek tük olan Arapça yazılı dükkan tabelalar, bugün artık hemen hemen hepsi Arapça yazılı. Her ne kadar Bursa’nın Suriye olmadığını anlatmaya çalışsak ve müdahale edilmesin istesek de bizi duyan olmadı.

ASLA MAHALLEMİ TERK ETMEYECEĞİM

Ancak ne olursa olsun ben yılmadan mahallem için mücadelemi sürdüreceğim. Ve bu mücadelem sadece mülteciler hakkında değil, mahallemde ne kadar uygunsuz ve huzur bozan kişi, unsur varsa, Türk, Arap demeden deşifre edip resmi yollarla çözümlenmesi için mücadele edeceğim. Çünkü ben sadece bir kadın değil, bir anneyim ve de kendi evladım için olduğu gibi, tüm evlatlarımızın temiz, sakin ve huzurlu bir mahallede büyümesini istiyorum. Önüme ne tür engel veya zorluklar çıkarsa çıksın, asla yıllardır yaşadığım evimi satıp veya kiraya verip mahallemden kaçmayacağım.

İlaveten;

Önemle vurgulamak istediğim nokta da şu:

Yukarıda saydığım tüm bu sıkıntılarını görüşmek için Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu talebinde bulundum.  Aramaya da Ramazan’dan önce başladım. Her seferinde ‘kayıt aldık’, ‘başkanın ramazan programı çok yoğun’ ‘size bayramdan sonra randevu vereceğiz’ dediler… ancak o gün bugün, sık sık aramaya devam etmeme rağmen, ne randevu verdiler ne de görüştürdüler.

BAŞKAN AKTAŞ’IN HABERİ VAR MI BİLMİYORUM

En sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin özel kalemde olan bir beyefendi ile görüştüm. Ancak randevu talebimi yerine getirmek yerine, resmen bana randevu vermemek için çok uğraştı. En sonunda da başından savdı. Bana gelince; Ben halen Başkanla görüşmek için randevu talebime cevap bekliyorum! Bir tek bu durumdan, randevu talebimden Başkan Alinur Aktaş’ın başkanın haberi var mı onu bilmiyorum!

HER TÜRLÜ ŞİKAYET ETTİM ANCAK…

Alo 174 Gıda Bakanlığı’na tam 7 kayıt şikayet bıraktım, bir dilekçe yazdım, 1 mail attım… fakat hiç bir şekilde şikayet ettiğim iplik içinde hizmet veren işletmeyi denetlemelerini sağlayamadım. Dolayısıyla  söz konusu işyeri aynı pisliklerle devam ediyor…

LÜTFEN BİR SON VERİN

Sayın tüm yetkililer; Lütfen artık bu duruma bir son verilsin. Bursa olduğu gibi, Çarşamba bölgesi de Türkiye Sınırları içerisinde. Dolayısıyla bizler bölgemizde Türkçe yazılı tabelalar görmek istiyoruz, Arapça değil! Bunu istemek de, en doğal hakkımız. Lütfen müdahale edin…

Saygılarımla

Asiye AYAN DURALI