Bursaspor iç sahada  bir hafta üç, diğer hafta dört gollü galibiyetlerle beş maçta  attığı 14 golle taraftarını mest etmeye devam ediyor.  Aman nazar değmesin. Stattaki yirmi bin Türk bayraklı seyircimiz hiç susmadı. Seyircinin coşkusuyla birlikte Bursaspor’da coştu, Cumhuriyet Bayramını üç puanla kutladı.Bu sezon Bursaspor, ilk kez 4-0 galip ve 10. hafta sonunda puanda  plakayı buldu 16 puan.

Kadrosunu yıldızlarla dolduran Antalyaspor’un puan heybesi boş ve düşme hattına yakın.Demek ki yıldız transfer yapsan da başarı gelmiyor.Dünya starı Nasri sakat olduğundan oynamadı. Oynasaydı da fark etmeyecekti.Kadronun kaliteli olması yetmiyor. Antalyaspor’u agresif olmayan ve hırsını sahaya yansıtmaktan uzak yıldızlar topluluğu gibi. Antalyaspor’a bu oyuncu grubu ile baş edebilecek çok tecrübeli bir hoca lazım.

Paul Le Guen üst üste 3. maçta da Bursaspor'u üçlü savunma hattı ile oynattı: Ertuğrul, Ekong, Titi ve alınan 3 maç 7 puan!Aziz bu sistemle hayatının gollerini atmaya başladı. Barış’da gollerine başlarsa tadından yenilmez olur!

Batallabu oyun sisteminde daha özgür ve rahat. Böyle olunca da üretkenliği artıyor. Bu maçta Badu sahanın en iyilerindendi. Batalla ile çok iyi anlaştı.Batallamarkajdan çıkmak için savunma önüne top almaya gelince Badu ileriye destek verdi. Batalla ileri gidince o  oyun kurucu görevini yaptı. İlk dakikalardaki  kaçırdığı iki gol pozisyonu şansızlığı idi.  Ayrıca Batalla’nın yükünü epey hafifletti.

Bursaspor askerden yeni gelmiş zıpkın gibi..Hepsi koşuyor, yardımlaşıyor. Takım olarak bir bütün olmuşlar. Bunda Antalyaspor’un da  dağınık ve saha içindeki kopukluğun ve kırmızı kartın etkisi olsa da Bursaspor kendisini izlerken, keyiflendiriyor.

Bursaspor bu kadro kalitesiyle, nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynuyor.  Bursaspor, Paul Le Guen ile müthiş bir sistem takımı olmaya başladı!Takımımız da süper lig  standardı üstünde bir hava var!

Geçen sene 10 haftada 20 puan alan takımın taraftarı mutsuzdu. Hatta çöküşün fitilini ateşlemişti. Aynı  taraftar bu sene 10 hafta 16 puan alan takımından memnun ve mutlu.  Demek ki istisnalar dışında,  Bursaspor taraftarı futboldan anlıyormuş!.

Geçen sene yaptığı  yanlış yönetim uygulamalarıyla Bursaspor’u hem sıralamada hem de ekonomik olarak iflasınkıyısına getiren başkan Ali Ay,  bu sezon LeGuen’i takımın başına getirmekle, bundan önceki yaptığı tüm tahribatları örtecek duruma geldi!Umarım iyiye giden bu düzene beceriksizce  çomak sokmaz!

Bu sezon öve öve bitirilemeyen Beşiktaş’ın 2 puan gerisindeyizGalatasaray’ı sahamızda yensek puan farkımız bire inecekti. Takım çok iyi yolda. Bu takıma devre arası hocanın istediği 2-3 transfer takviyesi bize, hedef bakımından sınıf atlatır.Taraftar olarak çok şey mi istiyoruz?

Ayrıca Bursaspor’da en büyük kazanım, taraftarın tribünlere geri dönmesi.

İstanbul bu işten hiç memnun olmayacak!