Özkan YILDIRIM

Kadir Bey bizleri, ekibimizi işyerinize konuk ettiğiniz için  size teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında Okyay Yapı’nın kuruluşu ve bu günlere  geliş süreci ile  ilgili bizleri ve okuyucularımızı  bilgilendirirseniz sevinirim?

ÇALIŞMALARA TAM GAZ DEVAM EDİYORUZ

Bizlere, Okyay Yapı’ya böylesine güzel bir fırsat sunmuş olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Kadir Okyay. 1991 Bursa'nın Orhaneli ilçesinin Çöreler Köyü doğumluyum. Babam Salih Okyay Okyay Yapı’yı 2009 yılında kurmuş sonrasında 2019 yılında babamdan almış olduğum bayrağı ben de daha yüksek yerlere çıkartma çabasındayım. Evliyim 3 kız çocuğu babasıyım. Okyay Yapı olarak 2010 yılı ile birlikte iş makinası kiralama  olarak başladık. Sonrasında hafriyat işleri, ilerleyen süreçte belediyelerimizin sanat yapıları yol kenarlarındaki sanat yapıları parke, bordür, yollardaki kaldırım çalışmalarını da yapmaktayız. Şu anda da Uedaş’ın  hafriyat işlerini yapıyoruz aynı zamanda yine Uedaş’ın  parke işlerini de yapıyoruz. Yol kenarlarındaki yağmur suyu çalışmaları ve v sistemlerini yapıyoruz. 6 ay kadar önce de araç yıkama üzerine müsait olan yerimizden dolayı Çukurca Mahallesi'nde Araç yıkama merkezi yaptık. işte bu da çok güzel bir kolaylık oldu buralarda yaşayan insanlarımız için, araçlarını yıkama anlamında.

Okyay Yapı olarak personel anlamında gelecek hedefleriniz anlamında neler söylersiniz bizlere?

HEDEFİMİZ DAHA FAZLA İŞ DAHA FAZLA İSTİHDAM

Şu anda 25 kişilik personelimizle hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bu rakam yazın biraz daha yükseldiği  gibi kışın da bir miktar azalmakta. İşletme olarak ,gelecek hedeflerimiz anlamında yapmış olduğumuz çalışmaları gerçekleştirmiş olduğumuz uygulamaları her geçen zaman sürecinde  arttırarak kalite esaslı çalışmalarımızı uzun yıllar sürdürerek daha geniş çevrelerde bu işlerimizi yapabilmektir. Elbette yapılacak projeler anlamında da girmiş olduğumuz proje sayılarını her geçen yıl arttırma  çabasında olduğumuzu da söylemek isterim.

Genç girişimci ve de aynı zamanda başarılı bir iş insanı olarak boş zamanlarınızda varsa neler yaparsınız,  aktivite anlamında Kadir Bey?

Pek boş zamanımız olmuyor ama boş zamanlarım  olduğunda ailemle çocuklarımla değerlendirmeye çalışıyorum.

ARAÇ YIKAMA TESİSİMİZİ DE BÜNYEMİZE KATTIK

Babanızdan almış olduğunuz bayrağı 2 seneden beri güzel bir seviyeye getirmiş olduğunuz görülmekte Kadir Bey ,  peki  daha çok genç bir arkadaşımız olarak gençlere neler önerirsin gençlerde bu manada biraz hedefle ilgili sıkıntı  yaşıyorlar galiba bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Herkesin yapısı ,potansiyeli, yapacakları  elbette  çok farklı olmakla birlikte onlara  en büyük tavsiyem  hedefi ve inançları doğrultusunda  ilerlemeleridir. Bir şeyin hedefini belirlemesi kafasına koyup toparlayıp inandığı yolda yürümeleri lazım, daldan dala kon mamaları lazım girmiş oldukları belirlemiş oldukları işe girdiklerinde  sebat etmeleri lazım. Başarı için bunlar çok önemli.

Bursa'daki iş dünyasına, iş insanlarına sizin gibi alt yapı üst yapı çalışmaları sanat çalışmaları yapan ya da , iş makineleri ile ilgili gereksinimi olan kurum ve kuruluşlara işletme sahiplerine neler söylersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz?

BURSA’YA HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

İş makinesi parkurumuz çok donanımlı,  ekskavatörümüz var, kamyonumuz var bunun yanı sıra binek amaçlarımız var ufak yollu  binek araç kiralama hizmeti de veriyoruz az önce de söylemiş olduğum gibi altyapı üst yapı çalışmaları  yapıyoruz. Parke ekiplerimiz vesaire işini bilen işinin profesyoneli ekibimiz mevcut. Hem makine parkurumuz da olsun Hem çalışan Personelimizin işini bilen kişiler olmasından dolayı Bursa'da hem belediye anlamında hem kamu kurum ve kuruluşlarından alabileceğimiz işleri en güzel bir şekilde yerine getireceğimiz gibi özel şirketlere özel kurumlara da elimizden gelen her türlü desteği gerçekleştirerek onların iş ortakları olabiliriz. Bu bağlamda bize aşağıdaki  iletişimnumaralarımızdan  ulaşabilirler. Son olarak başta Bursa'da yaşayan hemşehrilerim olmak üzere yurt genelinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza insanlarımıza Bursa'dan Çukurca köyünden sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

BİZDEN DE BAŞARILAR

Babasından almış olduğu bayrağı 2 sene de güzel yerlere  getirmiş olan ve gelecek anlamındaki hedefleri ile de gerçekten amacına ulaşamayacağı  hissiyatını kendinden edinmiş  olduğum Okyay Yapı'nın ikinci kuşak işletmecisi Kadir Okyay’a bizlerde çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

 İletişim Bilgileri:

 Çukurca Mahallesi,

 1.Ayok Cadde, No:18

( Çukurca Mahallesi girişi)

Gsm:0 532 068 95 57

e-mail:[email protected]

Osmangazi Bursa