Bu görüntü akşam vakti değil, güneşin en yoğun olduğu saatlerde çekildi. Halbuki bizler defalarca kez lambaların yanmadığını yetkililere söyledik, UEDAŞ’ı bilgilendirdik. Uyarılarımızın üzerine UEDAŞ da hemen geldi ve sorunu giderdi. Ancak kısa süre sonra altgeçit yine karanlığa büründü. Çünkü bu sorun lambaları değiştirmekle giderilmez ve biz bunu da sürekli dile getirdik.

SÜREKLİ KIRIYORLAR

Lambalar, altgeçidi mesken tutan başı boş, bazen de tehlikeli maddeler kullanan, kendini bilmez kişiler tarafından çoğu zaman kırılıyor. Ve eminim bu durumdan halk da bıktı, kurumlar da! Daha önce önerdiğimi tekrarlamak istiyorum.

KİMSE ZARAR GÖRMEDEN

Sayın yetkililer, lütfen bu lambaları koruma altına alın. Açıkta durdukları sürece bu durum böyle sürer gider. Ne lambalar ne de halk, kimse zarar görmeden bu çok mühim konuyu çözün. Ya altgeçidi komple kapatın ve üstgeçit yapın veya başka bir çözüm yaratın. Kullanılmayan veya her an birinin başına bir şey getirebilecek bir altgeçidin olmasından, olmaması daha makul.   

METRO DURAĞINA GİDİYORUM…

Ben şahsen yaklaşık 5 yıldır o bölgede çalıştığım için durumu en iyi bilenlerdenim. Çoğu zaman altgeçidin karanlığından korktuğumdan, Fethiye-Hamitler metro durağına kadar yürüyorum ve karşı yola oradan geçiyorum. Neden? Halbuki otobüs durağı hemen karşımda.Fotoğrafta da görüldüğü gibi, öğle saatleri böyle kapkaranlık olan, tünelden farkı olmayan altgeçidin hali akşam saatleri nasıl olur, tahmin etmesi hiç de zor değil… Gereğinin yapılmasını, altgeçidin aydınlatmasını önemle rica ediyorum.

Aydınlatma demişken…

Küçükbalıklı Mahallesi’nde ikamet ediyoruz. Ve yanmayan bazı sokak lambalarımızı yaklaşık üç hafta kadar önce UEDAŞ’a bildirmiş bulunuyoruz. Lakin UEDAŞ ricamıza ne yazık ki gereken duyarlılığı göstermemiştir.

Sevgili UEDAŞ;

Küçükbalıklı Mahallemiz olan, Kamelya Sokak No:4’teki sokak aydınlatma lambası arızalı.

Ayrıca Küçükbalıklı Caddesi, No:51’deki sokak aydınlatma lambası da arızalı.

Bu arızaların giderilmesini önemle UEDAŞ’tan rica ediyor ve aydınlık günler diliyoruz.

Saygılarımla  

Bölge sakinleri adına

Selma GENÇ

 Bir daha BUDO kullanmayacağım!

Tam tamına 4 yıldır BUDO kullanıyorum. Ancak artık kesinlikle kullanmayacağım. Sayın yetkililere üzüntüyle bildiriyorum. 10 Mart 2018 günü İstanbul’dan Bursa’ya gitmek için bilet aldım. Ve gemiye yanımda bulunan 3 aylık Maltepe terrier cinsi köpeğim ile bindim.

GEMİYE ALINMIYORLAR

Gördüm ki daha öncesinde bagajda giden köpekler için şimdi saçma sapan bir yer yapılmış ve gemiye bile alınmıyorlar. Ama ayakkabısını çıkarmış, çorabı buram buram kokan, bağıra bağıra telefonla konuşan adamlar alınıyor. Yerleri kirletip giden tuvaletleri pis bırakan insanlar alınıyor. Halbuki hiçbir köpek bu saydıklarımı yapmaz.

DERİNDEN ÜZÜLDÜM

Lütfen evcil ve güvenlik önlemi alınmış hiçbir hayvana bunu yapmayın. 4 senedir severek kullandığım BUDO hayvanlarla ilgili günden güne duyarlılığını düşürmüş belli ki… Bununla birlikte hayvan sever ve hayvan sahiplerini derinden üzmüştür.

İKİNCİ SINIF MUAMELESİ YAPMAYIN

Ne olur bunu yapmayın artık! Hayvanlara ikinci sınıf muamelesi yapmaktan vazgeçin. Gerekirse onlara da bilet kesin ama bu canlara bunu yaşatmayın çünkü hak etmiyorlar. 4 yılını tamamlamış bir BUDO müşterisi olarak yetkililerden son ricamdır.

Saygılar

K.H.

Biraz vicdan lütfen!

Her gün işten çıktıktan sonra 25-30-40 dakika kadar 17D No’lu otobüsü bekliyorum. Ve bu tatsız duruma yeni bir sistem daha geldi sanırım. Çünkü son günlerde 17D şoförleri sanki trencilik oynuyorlar. Genelde 2 tane arka arkaya gelen 17D No’lu otobüsü görüyordum, bugün 3 tane 17D arka arkaya geldi.

BİRİSİ DURMUYOR, DİĞERİ KAPILARI AÇMIYOR

40 dakika bekledikten sonra, bunlara ek olarak 16 JJK… plakalı otobüsün şoförü abimiz de, ilk gelen arabaya binelim diye kapıları açmadı! Lütfen birileri bu araçların belediye malı olduğunu, belediyenin de devletin olduğunu, devletin de bizim vergilerimizle o şoförlere maaş verdiğini hatırlatsın!

Ki 17D No’lu otobüsler trencilik oynamasın. Bir araç boş giderken diğeri dolu diye bizi yolda bırakmasın. Biraz vicdan lütfen!..

A.T

***

Kötü asfalt mağduruyuz

Nilüfer İlçesi, Çamlıca Mahallesi’nin ara sokak ve caddelerinde asfaltı bozulan yerlerin yeterince tamiri yapılmamaktadır. Bazı yerleri yapılmış, bazıları ise örneğin Çamlıca Mahallesi Gülcan Sokak’ın asfaltı çökmüş olduğu halde hâlâ tamir edilmemiştir.

SÜREKLİ ÇÖKÜYOR

Aynı yer daha önce iki defa yapılmasına rağmen, çökmeden dolayı yağmurlu havalarda su birikmektedir. Bu durumdan biz yayalar araçların geçerken sıçrattığı su dolayısıyla mağdur olmaktayız. Asfaltlarımızın düzgün bir şekilde tamir edilmesini rica ediyoruz.

M.B.

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 12 Mart 2018 tarihinde ‘Derdimizi Başkanlara İletin Lütfen, Her Gün Kazalar Oluyor’  başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahsi geçen Fatih Mahallesi’ndeki bulvar, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Bulvarla ilgili sorunlar için Büyükşehir Belediyemize müracaat edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Başaran Mahallesi’ndeki sokaklardan asfaltı deforme olan 8 adedi 2018 freze ve asfalt yenileme programına alınmıştır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Mezarlarımızı ziyaret edemiyoruz

Nilüfer Özlüce Mahallesi Eski Özlüce Köyü mezarlığında her yağmur sonucunda su baskını gerçekleşiyor. Yağmur yağdıktan sonra mezarlığı ziyaret edemiyoruz. Su baskınından dolayı mezarlar kaymış, yer değiştirmiş durumdadır. Mezarlıklar telif olmuş, mermerleri kırılmıştır. Mezarlık aşırı derecede bakımsız ve pistir. Acil bir şekilde mezarlıkta yürüyebileceğimiz bir yol ve su baskınına çözüm üretilmesini istiyoruz.

Seyfi ÇAĞRI