Bugün bir okurumuzun 3 trilyonluk vurgundan kendi payına düşen 40 bin liralık bölümünün hikayesini dinleyeceğiz. İnsanlara güvenmek iyi ama işin içine para girdiğinde belgeli ve sağlam durmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik sizlere...

 Bir süre önce bir vesileyle, emlak işi yapan karı koca C.İ. ve Ö. İ. isimli kişilerle bir araya geldik. Yerleri Mihraplı Plaza’da bulunuyordu. Bildiğim kadarıyla da aynı firma Ataevler’in geri dönüşüm projesini satışlarını da yapıyorlardı. Büyükşehir Belediyesi’nin Ataevler’de yaptığı yeni binaların satışlarını da onlar gerçekleştiriyordu. (Siteyi incelerseniz göreceksiniz…) Merak ediyorum; Hadi biz soyguncu olduklarını bilemedik, belediye de mi bilemedi, ya da bu da bu gerçek de mi yalandı?.. Emlak Fuarı’nda da görkemli stantları vardı ve kısacası baktığınızda güven veren bir firma gibi görünüyordu.

PARAN DEĞERLENSİN  YALANI

Benim yıllarca çalışıp didinip ve zar zor biriktirdiğim 40 bin TL gibi bir miktar param vardı. Ancak 'bela geliyorum' demedi ve bir çok insan gibi benimde sanırım basiretim bağlandı ve bir gün emlak sahipleri “Abla sen bu parayı bize ver, bizde senin adına yer alalım. Bu herhangi bir emlak olur, küçük olur, büyük olur, yer alalım, satalım ve belirli bir süre sonra paran değerlenerek sana geri dönsün, kar payı verelim” deyince onlara inandım ve tek birikimimi ellerimle onlara teslim ettim.

BUHARLAŞIP UÇTULAR

Önemle belirtmek isterim ki iş kadını değilim, zengin hiç değilim. Dolayısıyla bu para benim için alın terinden öte bir nevi de dayanağım hayat güvencemdi. Ancak basiretimin bağlandığı o gün olanlar oldu ve yıllarımın emeği elimden bir saniyede buharlaştı ve bilinmezlere doğru uçtu gitti.

DOLANDIRILAN SADECE BEN DEĞİLDİM

Söz konusu “büyük” emlakçı aile, bildiğimiz dolandırıcıdan öte olmadığından, tüm şarlatanlar gibi birgün ortadan yok olup gitti. Zamanla ve üzüntüyle öğrendim ki, dolandırılan ne yazık ki sadece ben değilmişim. Aldığım duyumlara göre aile ortadan kaybolmadan önce masum çok sayıda insanı dolandırarak 2-3 trilyonluk vurgun yapmış!

Ve şu anda daha önce ulaştığım tüm telefonlar, facebook adresleri, tüm iletişim yollarının hepsi kapalı. Özetle, piyasada yoklar ve ne oldular, neredeler tıpkı ben gibi hiç kimse bilmiyor. Elimde ise geriye tek kalan hiçbir geçerliliği olmayan taahhütname…

Bunu anlatmanın nedenine gelince;

Birikimlerinize sahip çıkın ve para alışverişlerini lütfen resmi kanallarla yapın. Kimseye güvenmeyin ki benim ve bir çok kişi gibi sizde yanmayın…

M.K.

 Kuyu suyu içmek bize reva mı!?..

 Yıldırım’da oturan bir vatandaş olarak BUSKİ yetkililerine soruyorum. Sularımızdaki kireç oranları çok fazla çoğaldı. Öyle ki bardaklara koyduğumuz su bembeyaz ve de tat olarak da çok farklı. Kısacası uzun zamandan beri biz çeşmelerimizden akan suda içemiyoruz ve aldığımız üç kuruşu da bidon sulara veriyoruz. Bu mu vatandaşın hak ettiği?

HANİ BURSA’DA SU ÇEŞMEDEN İÇİLİRDİ

Kim ne derse desin, belli ki şebeke suyumuz barajdan alınıp kuyuya bağlandı. Ayrıca Bursa’da yaşayıp da, kuyu suyu içmemiz ne kadar doğru hala aklım almış değil!? Halbuki ne reklamlar yapılmıştı suyumuzla ilgili. Hani “Bursa’da su çeşmeden içilirdi”, Bursa’mız başka hiçbir şehirle kıyaslanamaz durumdaydı. Denizimizle, dağımızla, göletlerimizle, her şeyimizle biz çok çok farklıydık.

ESKİ LEZZETİMİZ GERİ GELSİN

Evet, gerçekten de çok farklıymışız. Beş aydan bu yana “Bursa’da sularımıza neler oluyor?” dedik durduk ve kimseye sesimizi duyuramadık, evlerimizdeki çamaşır, bulaşık, kahve makinelerimizin artık bozulmaya başladığını bir türlü kimseye anlatamadık.Peki bundan artık vazgeçilemez mi? Lütfen “Bursa’da su çeşmeden içilir” sloganına uygun sularımız aksın çeşmelerimizden ve eski lezzetimiz geri gelsin.

Saygılarımla

Ceylan Ersin

 MAHALLE MAHALLE DEĞİL, TEKSAS MAŞALLAH

Belediye At’ları toplatmamış mıydı?

Yunuseli Mahallesi’ne yeni yapılan TOKİ 2016 / Basın Sitesi’nde ikamet ediyoruz. Ancak büyük ümitlerle taşındığımız bu mahalleye geldiğimizden bu yana çoğu zaman bloklarımızın önüne çıkmaya bile korkuyoruz. Birileri at arabalarıyla dolaşıyor, çöp karıştırıyor, küfürler ediyor, ya da atları… Hırsızlar da tüm bunların cabası.  

AYNI TAS AYNI HAMAM

Ve bizler yaşadığımız tüm bu sıkıntılarımızı, her fırsatta yetkililere, gerek aramızda oluşturduğumuz temsil heyetimizle, gerekse açtığımız telefonlarla bildirdik durduk. Hele hele TOKİ’nin yönetimine gide gele perişan olduk ve en sonunda bıktık, usandık. Buna rağmen pek bir sonuç alamadık. Durum ne yazık ki fotoda da görüldüğü gibi hala aynı tas, aynı hamam devam etmekte.

BİLDİĞİNİZ KORKUYORUZ

Bu görüntüler 19 Kasım Pazar gününden. At’lar yine ortalıkta başı boş şekilde dolaşıyor. Çocukları geçtik büyükler bile bu durumdan şikayetçiyiz çünkü gerçekten başımıza bir şey gelmesinden korkar durumdayız. Geç olmadan ve birilerinin başına kötü bir durum gelmeden ve de acilen yetkililer bu duruma kalıcı bir çözüm getirmeli. Mahalle mahalle değil, Teksas maşallah!

BUSKİ DUY ARTIK SESİMİZİ

Ayrıca BUSKİ artık suyumuzu olması gerektiği gibi baraja bağlasın lütfen. Çünkü kısa bir süre  sonra evlerimizde bozulmadık beyaz eşya, mutfak aleti kalmayacak önemle duyurulur. Yaz geçsin denildi, kuraklık denildi, kış geldi aynı terane hala devam ediyor. Su şehri Bursa’da neden su parayla içiliyor? Bizler mazeret ve açıklama değil, çare ve çözüm bekliyoruz.

Saygılarımızla

Yunuseli Mahallesi

Basın Sitesi Sakinleri

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KUTU KUTU KUTU KUTU

TEŞEKKÜR PANOSU

a gazetesi ve sayenizde mahallelimiz rahat edecek

TEŞEKKÜR EDERİZ

Sayın Sevinç Çelebi,

Gazetenizdeki köşenizde ricamız üzerine bir haber yayınlanmıştı. Çıkan haberden sonra Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Caddesi üzerindeki rögar kapaklarının eksikliği konusu gündeme gelmiş olmalı ki belediye tarafından rögar kapakları yapılmaya başladı. Sizin vesilenizle mahalle sakinlerimiz pazara rahat gidebilecek, yağmurlu havalarda kaldırımda korunmadan yürüyebilecek ve kahve önünde erkeklerimiz rahatça oturabilecek, esnafımızda halka rahat bir şekilde hizmet edebilecek. Mahallem adına a gazeteye ve size duyarlılığınız için çok çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi Muhtar adayı

Muharrem Barbaroz