Yüzdeki lekeler sıklıkla görülen sorunların başında gelmekte. Özellikle güneş lekeleri, kahverengi lekeler sıklıkla görülen izlerdir. Peki yüzdeki lekeler neden olur, nasıl geçer? Sizler için yüzdeki lekelerden kolayca kurtula bileceğiniz yöntemleri sıraladık. İşte o yöntemler...

GÜNEŞ LEKELERİNE DİKKAT!

Yüzde en çok görülen lekelerin başında güneş lekeleri gelir. Özellikle güneş altında çok fazla kalmak zorunda kalanlarda görülen bu izleri bazı yöntemlerle geçirilebilir. Aynı zamanda yanlış kullanılan kremler, iritasyon yapan krem ve solüsyonlar sonrasında da yüzde leke gelişebilir. Tedaviye en dirençli leke ise doğum sonrası kadınlarda yüzde görülen lekedir.

a2-17.jpg

SAKIN BU YÖNTEMLERE BAŞVURMAYIN

Bu lekeler insanı hem sağlık açısından hem de ruhsal açıdan etkilemektedir. Çoğu kişi bu lekeleri kapatmak için için fondöten, pudra gibi yanlış ürünler kullanarak ciltlerine çok daha zarar vererek sivilce ya da egzamaların gelişmesine, cilt kalitelerinin bozulmasına yol açarlar.

CİLT LEKELERİ NASIL OLUŞUR?

  • Genetik yatkınlık
  • Yaşlılık
  • Güneş yanıkları
  • Hormon tedavileri
  • Hamilelik dönemi
  • İlaçlar -doğum kontrol hapları, bazı antibiyotikler ve antidepresanlar vb.
  • Bilinçsiz kozmetik ürün kullanımı
  • Evde uygulanan bilinçsiz peeling uygulamaları, maskeler
  • Cilt enfeksiyon hastalıkları sonrası da leke oluşabilir

MEDİKAL LEKE TEDAVİLERİ NELERDİR?

Cildinizdeki lekeleri kısa sürede geçirmek istiyorsanız medikal yöntemler başvurabilirsiniz. Cildiniz ihtiyaçlarına göre belirlenecek olan leke tedavisi yöntemiyle hızlı bir şekilde lekelerden kurtulabilir ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

  • Leke tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri, Işık Peeling genellikle tek seansta tatmin edici sonuçlar elde etmemizi sağlar.
  • Tyrosinase enzimini baskıladığı için yeni leke oluşumunun da önüne geçer.
  • Melazma, güneş lekeleri, akne skarları, yaşlılık lekeleri üzerinde etkilidir.

a1-15.jpg


DOĞAL YÖNTEMLERLE LEKELERDEN KURTULUN

Öte yandan evde bulunan malzemelerle de leke izlerinden kurtulabilirsiniz. Önemli olan cildinize neyi iyi geldiğini keşfetmek. İşte doğal yöntemlerle cilt lekelerinden kurtulma yolları;

ZERDEÇAL

Antibakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemede birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın.

Tırnaklarda sadelik isteyenler için... Tırnaklarda sadelik isteyenler için...

BAL

Bal maskesi için yalnızca bal ve ellerinize ihtiyacınız var. Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanın. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

a9-1.jpg

DOMATES

Domates içeriğinde bulundurduğu asitlerle cildinizi temizler ve sıkılaştırır. Domates suyunu yüzünüze sürüp gece boyu cildinizde bekletebilirsiniz.

KARBONAT

1 çay kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ise peeling yaparak cildinizden arındırın ve ılık su ile durulayın. Siyah noktalarınızdan kurtulmak için birebir.