GÖKÇE ÇALIŞCİ

Yüzümüze uygun kaş modelini bulmak son derece önemli. Kaş şekilleri yüz ifadesini belirgin hale getiren ve mimikleri keskinleştiren önemli bir  faktördür. Peki yüzünüze en uygun kaş şeklini nasıl bulursunuz?  Trendlere yetişmek imkansız. Siz trendleri boşverin ve kendinize yakışanı seçin.  Microblading ve kaş laminasyonu gibi şu anda iyi görünebilen ancak gelecekte kaş sağlığına ve şekline zarar verebilecek popüler işlemlerden uzak durun. 

Yüzünüz İçin İdeal Kaş Şekli Nedir? - hairist.com.tr
KAŞLARINIZIN BİLE FELSEFESİ VAR

Kaşlarınızı kendinize özgü kemik yapısına göre şekillendirmelisiniz. Kaşlar kişiye özel yüz hatlarına ve anatomiye dayalı ve orantılıdır. Başkasına yakışan kaş size yakışmayabilir. Başkalarına benzemek yerine kendinize özgü olun. 

3 TEMEL ÖLÇÜME DAYANIR

Kaşlarınızın kolayca şekil alabilmesi için evde bakım  yapmalısınız. Bir uzmana gitmeden bile evinizde de mükemmel şeklinizi bulmanın yolları var. İdeal kaş şeklinizi bulmanızı sağlayacak, üç temel ölçüme dayanan Altın Oran Şekillendirme Tekniğini kullanabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey ise cımbız, kaş makası ve kaş kalemi.

Su samurlarının balık keyfi Su samurlarının balık keyfi

KAŞ NASIL ŞEKİLLENDİRİLİR?

Kaş haritası sayesinde kaşlarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz. En önemli husus kullandığınız malzemelerin kalitesi. Bazı cımbızlar olduğundan fazla acı verir ve kaşlarınızı fazla alır,  iyi bir eğimli uçlu cımbıza yatırım yapın.  Keskin ve hassas bir makasınız mutlaka olsun. 

Evde Kaş Şekillendirmenin İpuçları | Altınbaş Life
İlk başta cımbızı burun kemiğinizle alnınıza doğru dikey olarak hizalayın. Kaş, bu hayali çizginin kaşla birleştiği yerden başlamalıdır. Noktayı belirlemek için çizgi çekebilirsiniz. 

İp ile Kaş Şekillendirme
Cımbızın kenarını burnun köşesi ve gözün dış köşesi ile hizalanacak şekilde hareket ettirin. Kuyruğunuzun ucu, bu hayali çizgi ile kaş kemiğinizin birleştiği yerde olmalıdır. Biraz daha uzunluğa ihtiyacınız varsa, şakak çukuruna girmediği sürece gözlerin köşesini biraz geçebilir.

Daha sonra kaşın başladığı noktadan şakağa doğru  olan yolun üçte ikisini kabaca burnun orta ucunu göz bebeğinize denk getirecek şekilde çizin. 


KARE YÜZ İÇİN HANGİ KAŞ SEÇİLMELİ?

kare yüz kaş
Yüzünüze zıt bir şekil seçerek yüzünüzü ön plana çıkarın. Kara yüzler için en uygun şekil yumuşak, neredeyse belirsiz kavislerdir. Keskin, açılı kaşlar ise yüzdeki sert, köşeli kısımları vurgulayacaktır.

YUVARLAK YÜZ İÇİN HANGİ KAŞ SEÇİLMELİ?

yuvarlak yüz kaş şekli

Yuvarlak yüzlü olanların seçmesi gereken kaş yüksek kavisli olmalı. Bu, yüzü daraltmaya ve kaldırmaya yardımcı olacaktır.

DİKDÖRTGEN YÜZ İÇİN HANGİ KAŞ SEÇİLMELİ?

uzun yüz için kaş şekli
Daha uzun ve düz  kaşlar tercih edilmeli. Çene hattını yumuşatmak için yumuşak, dolgun, hafif kavisli bir kaş oluşturun. 

ÜÇGEN YÜZ İÇİN HANGİ KAŞ SEÇİLMELİ?

Kaş Rehberi: Yüz Şekline Göre Doğru Kaş Modelleri | Makyaj.com

Alnınıza göre daha geniş bir çene hattına sahipseniz, hacimli ve dolgun, alçak, kavisli kaşlar sizin için oldukça uygun. Kuyrukları mutlaka kısa bırakın. Aşağı doğru eğimli kaşlar yüzü uzatır ve hatların daha sert görünmesine sebep olur. 

kalp yüz kaş
KALP VE ELMAS YÜZ  İÇİN HANGİ KAŞ SEÇİLMELİ?
Çene çizgisinden daha geniş bir alın ve daha sivri bir çene gibi özelliklere sahip olanlarda, biraz daha kalın, yumuşak, yuvarlak bir kavis ile düz kaşlar, yüzün dengelenmesine yardımcı olacaktır. Bu tür kaşlar yuvarlak hatlı, elmacık kemiklerinin geniş, küçük bir alın ve sivri bir çeneye sahip olduğu elmas şeklindeki yüzler için de harikadır. Genel olarak, elmas şeklindeki yüzlerde kaşlar doğal ve yapılmamış görünmelidir.

OVAL YÜZ ŞEKLİ İÇİN HANGİ KAŞ SEÇİLMELİ?

Rihanna, como nunca la habías visto: comparte su primera foto embarazada

Oval yüz şekli için hafif bir kavis ile düzleştirilmiş kaşlar seçilmeli. 

Kaşları Evde Şekillendirmek İçin Bazı Profesyonel İpuçları
Kaş kemiğindeki kılları almaktan uzak durun. Gözlerinizin arasındaki, burun hizanızdaki, alındaki, şakaklardaki ve üst göz kapağındaki tüyleri almak daha sağlıklı ve temiz bir görünüm sağlayacaktır. 
Püf noktalar:  Üç önemli noktayı işaretleyin kaşlarınızı doldurduktan sonra dışarıda kalanları cımbızla çekin.

Editör: Gökçe Çalışcı