Mahalle sakinlerinin iddialarına göre Akpınar Mahallesi Çifte Sokak’taki bir yer, projede yeşil alan olarak görülüyor. Ancak yaklaşık beş yıl önce bu alan icralık araçların deposu haline dönüştüğü için halkın tepkilerine neden oluyor.

Mahalle Sakinlerinin adına konuşan Ayla Atasoy; “Biz pencerelerimizden çöplük seyretmek istemiyoruz. Ayrıca hırsızlardan da bıkmış durumdayız. Geceleri rahat uyku uyuyamaz hale geldik. Bu durumu bildirmek için de iki defa muhtar onaylı imzalar topladık ve bu imzaları da Osmangazi Belediyesi’nin Fen İşlerine verdik. Ancak ne bir cevap ne de bir netice alabildik. Bu yüzden de sesimizi basınla duyurmaya karar verdik. Ancak yine sonuç alamadık. Kapı duvar misali, ne halkın ne de basının sesini duyan oldu. Bir kez daha sıkıntımızı tekrarlıyoruz ve Osmangazi Belediyesi’nden önemle rica ediyoruz: Sayın yetkililer, biz sadece yol istiyoruz, patika değil! Neden kimse bizi duymuyor. Evlerimize çamurlu ayakkabılarla değil, insan gibi girmek ve bu olumsuz yaşam koşullarına son verilmesini istiyoruz…”

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN RİCAMIZDIR

Akpınar Mahallesi Çifte Sokakta oturuyorum. 22 yıl boyunca İzmir’de yaşadım ve 9 sene önce ev yaptırarak buraya taşındım. Ancak bazı sebeplerden dolayı taşındığıma pişman oldum diyebilecek duruma geldim. Arsayı aldığımızda ve evimizi yaptırmaya başladığımızda evimizin önü projelerde yeşil alan, park olarak gözüküyordu. Ancak taşındığımızdan bir sene sonra şu anda sizin de gördüğünüz gibi burası yeşil alanla bir alakası olmamakla birlikte tam bir harabeye dönüştü. Çünkü park diye gözüken yer şu anda icralık araçların deposu olarak kullanılıyor.

Çamur değil yol istiyoruz

Dolayısıyla mahalle halkı olarak bu durumdan oldukça rahatsız olduğumuzdan, muhtar onaylı imzalar topladık ve yolumuzu açmaları için iki defa Osmangazi Belediyesinin Fen İşlerine mağduriyetimizi bildirdik ve bu durumun son bulmasını istedik. Ancak hiçbir şekilde ne verdiğimiz dilekçelerimizin akıbetiyle ilgili bir bilgi ne de bir netice alabildik. Yeter artık! Çamur değil yol istiyoruz. “Neden her yere giden hizmet bizlere gelmiyor? Hem görüntü açısından hem de insan sağlığı açısından da çok kötü bir durum halbuki!..

HIRSIZLAR CİRİT ATIYOR

Mahallemizde deyim yerindeyse özellikle geceleri hırsızlar resmen cirit atıyor. Bizzat bizim eve iki defa girdiler. Daha doğrusu mahallemizde girmedik ev bırakmadılar. Hele ki bu araçlar buraya geldikten sonra katlayarak artan hırsızlıklar halka illallah dedirtti. Uykular haram oldu. Motor çalıyorlar, parça çalıyorlar. Burası icralık araçların deposu olduğundan gece vakti çekiciler geliyor ve araçlar çıkarılıyor. Görüntü ve ses kirliliği almış başını gidiyor. Bu sebeple bu araba mezarlığının buradan kalkmasını, projede görüldüğü gibi yeşil alana dönüştürülmesini istiyoruz.

BELEDİYEMİZ BİZİ DUYSUN

Tek arzumuz bir an evvel çirkin çöplük görüntüsünden kurtulmamızdır.. Lütfen yetkililerin mahallemize gelip durumu yerinde görsün. Bursa gibi bir yerde, şehrin ortasında olan bu inanılmaz manzaraya daha fazla izin vermesin. Özetle; Osmangazi Belediyesinin bize sahip çıkması ve mutlaka bir şeyler yapması lazım. Çünkü bu böyle olmaz.

Ayrıca:

Sayın Osmangazi Belediyesi yetkilileri, sizden önemle yolumuzu asfaltlamanızı istiyoruz. Yağmur yağdığı zaman evlerimizin önünden resmen dere akıyor ve bizler dışarı çıkamaz duruma geliyoruz. Kaldı ki yine kış aylarındayız… Haliyle bu durumdan ve çamurdan bir an önce kurtulmazsak yine pencerelerimizden çöplük seyretmeye ve evlerimize ayaklarımızdaki çamurlarla girmeye devam edeceğiz. Halbuki bizde herkes gibi evlerimize insan gibi girmek istiyoruz. Dikkatinize sunar gereğin yapılması ve ya bize bir yol göstermenizi rica ediyoruz.

Mahalle Sakinleri adına

Ayla Atasoy

 Başkalarının da canı yanmadan...

Güneştepe Mahallesi, 1. Fatih Caddesi’nde ikamet eden TIR şoförüyüm. Uzun zamandan beri çekicimden mazot çalındığını biliyordum fakat bunu kimin veya kimlerin yaptığını ispatlayamıyordum. Önceki gece aracın içinde bekleyip direk olayın gelişme anına gözlerimle şahit oldum. 16 BT….. plakalı (plakası bende) beyaz Mitsubishi Panelvan sabah 05:30 da geldi ve sanki kendi TIR’ı gibi arkama yanaştı.

DEVRİYELER ARTTIRISIN

Depo kapaklarımı açıp hortumla bidona aktarmaya başladı. Ben arabadan inince kaçıp gittiler. Hemen polise haber verdim, raporlar tutuldu ve bunun takipçisi olacakları söylendi. İnşallah başkalarının da canı yanmaz. Bölgemizde polislerin daha sık aralıklarla devriye atmasını ve bölgemizde her gün cirit atan hırsızlara daha ciddi ve caydırıcı cezaların verilmesini önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

Özgün Altay

 Mahallemize BuKart  dolum noktası gerek

Demirtaş Bölgemizde bir tane bile BuKart kontör dolum noktası yok. Ve biz Demirtaş bölgesi sakinleri olarak bu durumdan fazlasıyla şikayetçiyiz.
Ayrıca BURULAŞ tarafından Demirtaş bölgesi ile Terminal arasında ring otobüsü çalıştırılmaya başlandı (çok teşekkür ederiz). Böylece BuKart dolum çok daha önemli bir ihtiyaç haline geldi. Örneğin bunun için buradaki BUSKİ Hizmet ek binasından da yararlanılabilir. İsteğimizin kısa zamanda yerine getirilmesini önemle rica ediyoruz. 

Saygılarımla

Hasan Cevher

***

 Durak düzenlerine dikkat

Sayın Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ Yönetimi. Şehrimizde bulunan durakların bir çoğunun kesinlikle düzenlenmesi gerektiği inancındayım. Hele hele Heykel Atatürk Caddesi’nden aşağıya inen yoldakiler acil düzenlenmeli.

DURAĞI BULANA KADAR…

İlginç bir şekilde Sönmez İş Merkezi’nin yanından başlayan duraklar maşallah Cumhuriyet Caddesi’ne kadar iniyor. Ve hangi otobüsün hangi durakta durduğunu bulanana kadar zaten otobüsünüz çoktan geçmiş oluyor!

BAŞKA HİÇ BİR YERDE YOK!

Belirtmek isterim ki Türkiye’yi olduğu gibi dış ülkelerden de birçoğunu gezdim ancak buna benzer uygulama ve durak şekli pek göremedim. Durak dediğiniz bir yerde, bilemediniz iki yerde olur ve tüm otobüsler o durakta durur yolcusunu alır ve ilerler. Trafiğin zaten çekilmez hale gelen şehrimizde bir de durak sıkıntısı fazla oluyor. Dikkate alınmasını önemle rica ederim.  

Saygılar  Hakan Temiz