Kendi binaları için harcadığı çabayı devlet, millet hatta geleceğimizin çocukları harcanmayınca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri mağdur oldu. Şimdi tek temenni müteahhidin harekete geçerek okulu yeni eğitim öğrenim dönemine yetiştirmesi...

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun Okul Aile Birliği Başkanıyım. Bu görevi daha önce Yunus Emre İlkokulu’nda da yaptım. Görev süresince Okul Aile Birliği olarak velilerimizin adına öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya gayret ettik ve halen de ediyoruz. İyi niyet çerçevesinde, kimseyi zor durumda bırakmadan hakkımız olanı almaya çalışıyoruz.

KURUMLARIN YERİNE  BİZLER KOŞTURUYORUZ  

Ancak yürüdüğümüz bu yolda çoğu zaman üzülüyoruz. Çünkü kurumlar hep dışta kalıyor ve çalışmak zorunda kalan bir tek biz oluyoruz... Bundan şikayetçi değiliz, ama bir kurumun yapması gereken işleri bizim takip ediyor olmamız durumunu hiç hoş karşılamıyoruz. Nitekim de hoş bir durum da değil zaten. Dolayısıyla  bir sürü mağduriyetin yanında bir de bu mağduriyeti yaşıyorum.

Gelelim asıl konumuza;

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulumuz (özellikle de son yıllarda) iyiden iyiye eskimiş ve yıpranmış, depreme dayanıksız, öğrenci kapasitesi açısından da çok sıkıntılı bir okuldu. Çalmadık kapı bırakmadık ve yaklaşık 2 yıl önce de yine sizin köşeniz aracılığı ile sesimizi bu anlamda şükürler olsun ki duyurduk. Çıkan haberden hemen sonra da temel atma gerçekleşti ve protokoller imzalandı.

HAYIRSEVER Mİ, İŞ ADAMI MI?

Başta hayırseverler olarak bildiğimiz Özgür Bey’in, aslında bir iş adamı olduğunu, kentsel dönüşüme karşılık bizim okulu yapma kararı aldığını öğrendik. Üstlendiği Kentsel Dönüşüm BULVAR LOTUS – ATAEVLER tarafında gerçekleşiyor. Kaç dairelik bir anlaşma bilmiyorum. Ancak dışarıdan bakılınca - 15 katlı 5,6 bina gibi görünüyor.

15 KATTAN OLUŞAN 6 BİNA BİTTİ

5 KATTAN OLUŞAN OKUL BİNAMIZ BİTEMEDİ

Ve işte tam da bu sebepten, 15 kattan oluşan ve 5-6 binadan oluşan binaların 6-7 ay içerisinde kabasını bitiren Özgür Kavaklı, ne yazık ki protokole rağmen, okul bitimi isminin de yer alacağı (ana okulunda) bizim 5 katlı okulumuzun kaba inşaatını bitiremedi…

NE ÇOK SEVİNMİŞTİK…

Halbuki protokoller imzalandığında, Okulumuz yeniliyor, çocuklarımız güzel ve de sağlıklı bir ortamda ve okulda okuyacaklar diye ne çok sevinmiş ve ümitlenmiştik. Ancak maalesef ki okulumuzun temeli atıldı ve şu an geldiği mesafede kaba inşaatında 4 aylık bir gecikmede yaptı.

İKİ OKUL, TEK BİNA

Bu bizi çok üzdü!.. Çünkü konumuz sadece okulun bitmesiyle alakalı değildi. Şu an da dahil okul yapım aşaması içerisinde başka bir okula gönderdiğimiz 1200 öğrencimiz var bizim… Kaldı ki, oraya bir tek bizim okulumuz olarak gönderileceğiz diye düşünürken, Yunus Emre Mahallesi’ndeki ilkokul, ortaokul bir yerde olduğundan, mecburen yeni binada, bizim gittiğimiz okulda, onlara da yer ayırdılar. Ve bizler bu durumda, iki okul tek binayı kullandık.

ANLAŞMA BİR GÜN KALA

Taşımalı sistemde Büyükşehir Belediyesi yardımcı oldu. Ancak tüm bunlara hep son dakikalarda müdahale ediliyor olması bizi hem çok yordu ve de sonuçta yıprattı. Örneğin, okulun taşınma anlaşması dahi okulların açılmasına bir gün kala yapıldı.

Dolayısıyla tüm işler ve işlemler hep uç noktalarda seyrettiğinden sıkıntılı süreçler yaşandı. Öğrenciler okula nasıl gidecek, nasıl gelecek derken ve tam da duruma, ‘bu sorun da çözüldü şükür’ gözüyle bakarken hep bir diğer sıkıntı çıktı.

Allah’ın izniyle onları da elimizden geldiğince halletmeye çalıştık. Karşılaştığımız her sıkıntıyı göz ardı ettik ve mücadelemizi sürdürdük. Ancak imzalanan protokole göre şubatın sonunda bitmesi gereken kaba inşaat, mart, nisan, mayıs derken, haziran ayı gelmesine ve de okulların açılmasına 2,5 ay süre kalmasına rağmen henüz bitmiş değil. En kötüsü de ne zaman biteceği hakkında ne bir fikir ne de bir bilgi var. Özetle; Protokol anlaşması elimizde olmasına ve İş Adamı Özgün KAVAKLI’nın vaadine rağmen, inşaat bitirilmedi ve protokol anlaşmasına uyulmadı.

Üzüldüğümüz nokta;

Bulvar LOTUSU’n kaba inşaatı bitiriyor, ama inşaatı üstlenen iş adamı Özgür Kavaklı’nın 5 katlı okulumuzun kaba inşaatını bile, dört ayda bitirip çıkaramamış olmasından kaynaklanıyor. Buna rağmen tüm bunları dile getirmek için bu kadar uzun süre beklememizin sebebi hep iyi niyetimizden kaynaklandı.

ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Çocuklarımızın psikolojisi bizler için çok önemli. Burada mevzubahis olan bir okul binası değil, çocuklarımızın eğitimi ve de geleceği. Öğretmeni bile değişen bir öğrencinin psikolojisi etkilenirken, bizim çocuklarımız kötü şartlardan dolayı okul değiştirmek zorunda kaldılar ve de şu an misafir öğrenci durumundalar. Belki o okulda kabul görüyorlar belki de görmüyorlar. Dolayısıyla bu durum eminiz her birini olumsuz etkiledi.

BAŞKANIMIZIN VE BAŞBAKAN YARDIMCIMIZIN

TAKİBİNE RAĞMEN BU HALDEYİZ…

Bu sebeple okul inşaatının söz verildiği gibi okulların açılışına kadar bitirilmesini önemle talep ediyoruz. Baştan beri bizlerin yanında olan ve haklı mücadelemizde bizi katiyen yalnız bırakmayan Fen İşleri Daire Başkanı Sayın Feridun Tarım, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’tan bu anlamda desteklerini rica ediyoruz. Ayrıca Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu’nun da yakından takip ettiği bir inşaat olduğu halde ve onların çabasına rağmen bu halde olmamızdan dolayı da çok üzüntülüyüz.

Sayın ve çok değerli büyüklerimiz. Sorunlarımız halen devam ediyor bilginize sunuyoruz. Bizler asla Bulvar Lotus’lara veya kişilerin kazançlarına karşı değiliz. Bizler sadece veli olarak çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız ve de bunun derdindeyiz.

Başlıca sorunlarımız:

Taşımalı eğitim ulaştırma hizmetinin planlanması sürecindeki sorunlar.

Eğitimin yapıldığı okulun fiziki şartlarının yetersizliği ve ikili öğretim yapılması.

Eğitim devam ettiği okulun öğrenci sayılarının artacağından, bizim sınıf sayımızın azaltılarak sınıf mevcutlarının artması.

Taşımalı eğitim sisteminin riskleri, kaza, geç kalma, araca yetişememe, ve bölgenin ulaşım imkanlarının kısıtlılığı.

 

Saygılarımla

 Gülseren ÖZTÜRK

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Okul Aile Birliği Başkanı