2018 yılı ihracat açısından Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekor yılı oldu.

İhracat rakamları, geçen yıla göre yüzde 7,1 artarak 168,1 milyar dolara yükseldi. Bu rakamların 5’te 1’i ise Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) kanalıyla gerçekleştirdi.

UİB üyeleri 2018 yılında kendi rekorunu kırarak, yüzde 12,09 artışla 32,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Böylece UİB, Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birliği olma unvanını korudu.

2018 yılında Türkiye ekonomisinin ihracata dayalı sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak adına 54 önemli fuar ve organizasyona; sektörel ticaret heyeti, alım heyeti, milli katılım düzenlediklerini söyleyen UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ‘İhracatta Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yılı’ olarak belirlenen 2019’da başarılı ihracat performansını devam ettirmeyi ve mevcut pazarlara yenilerini eklemeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlayan UİB’in hedeflediği rakamlara ulaşması dileğiyle…

BEBKA DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BEBKA tarafından yürütülen 1 milyon 200 bin TL bütçeli 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı’nda beş fizibilite teklifi başarılı bulundu.

Program kapsamında BEBKA’ya Kasım ve Aralık aylarında sunulan projeler içinde, Bursa’dan desteğe hak kazanan projeler ise Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa’da İri Hacimli Atıkların Geri Kazanımı ve Yeniden Kullanımına Yönelik Fizibilite Raporunun Hazırlanması” ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin sunduğu “Mobilya Test ve Malzeme Kütüphanesi Merkezi (MOBTEM) Fizibilitesi” projeleri oldu.

Buna göre BEBKA; Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iri hacimli atıkların geri kazanımı ve yeniden kullanımına yönelik tesis kurulması ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafından İnegöl başta olmak üzere Türkiye'deki mobilya sektörüne hizmet vermek amacıyla akredite test laboratuvarı ve malzeme kütüphanesi merkezinin kurulması ile ilgili fizibilite çalışmaları gerçekleştirileceği projelere destek olacak.

YILIN İLK JUNIOSHOW’U KAPILARINI AÇIYOR

BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, BEKSİAD işbirliğiyle düzenlenen JunioShow Fuarı, yılın ilk organizasyonuyla bugün kapılarını açıyor.

180 firmanın stant açacağı fuarda, BTSO, BEKSİAD ve TÜYAP’ın girişimleriyle 60 ülkeden 1000 yabancı alıcı gelecek.

12 Ocak tarihine kadar bebe giyim ve konfeksiyon sektörünün kalbinin atacağı fuarda, küçük mankenlerin dans şovlarıyla renklenecek, farklı konseptlerde defileler de gerçekleşecek.