Her gün bir kadına şiddet veya kadın cinayetinin haberini almak kaçınılmaz oldu artık ülkemizde. Geçmişte de gelecekte de bu böyle devam edecek gibi görünüyor. Kadınla şiddetle mücadelede birçok sosyal farkındalık, platform ve etkinlikler yapılmaya başlansa da kadına şiddeti hiçbir durduramıyor. 

Geçtiğimiz günlerde yine bir kadına şiddet haberi… Eskişehir’de sevgili oldukları söylenen şahısların arasında sokağın ortasında nedeni bilinmeyen bir tartışma çıkıyor. Çevredeki insanları hiçe sayan saldırgan, kadına yumruk atarak dengesini bozuyor. Neye uğradığını şaşıran kadın geri geri uzaklaşmaya çalışırken saldırgan üzerine yürümeye ve tartaklamaya devam ediyor. Bacaklarına tekme atmasıyla yere düşen kadın kafasını sert şekilde çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle baygınlık geçirdiği öğrenilen kadın yerden kalkamıyor. Kadının darp edildiğini gören çevredeki vatandaşlar ise hemen olay yerine koşarak müdahale ediyor.

Bu olayı okuyunca şaşırdık mı hayır şaşırmadık. Çünkü ülkemizde normalleşen manzaralar haline geldi. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı, çocuğu fark etmez. Şiddet şiddettir. Bunun önüne geçilmeli. Mücadeleler kat kat artmalı. Şiddet hayatımızda normalleşmemeli.

Belki de haberlere yansımayan şiddet gören nice insanlar var. Hayatı şiddete meyilli olarak yaşayan insanlara artık ‘dur’ deme vakti geldi de geçiyor.

Hı bu arada birde şiddeti görüp de buna ses çıkarmayanlar var. Karşısında kadının defalarca bıçaklandığını gören insanlar hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ediyorlar neden çünkü kendine bir şey olmasından korkuyor. Haklılar mı haksızlar mı bilinmez ama şiddet nerede olursa olsun karşı gelinmesi gereken bir durum.

Şiddete alışmayalım, şiddete karşı gelelim!