“Halk içinde mutebir bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” demiş Muhteşem Süleyman… Yani Kanuni Sultan Süleyman…
Çünkü bizler eğer sağlıklı olamazsak, karun kadar zengin olsak ne olur ki? Sağlığımızı temele alamadıktan sonra atacağımız herhangi bir adım da sağlıklı gerçekleşmiyor…
Bursa’da ilçe belediyeleri de sağlığımızı korumanın yollarını öğretmek için dört bir koldan çalışmalarını sürdürüyor.
Yıldırım Belediyesi de sürecin içerisinde en aktif durumdaki yönetimler arasında boy gösteriyor. Amaçları sağlığın önemine dair farkındalık çalışmalarına tam gaz devam etmek olarak görülüyor.
Yıldırım Belediyesi Aile Sağlığı Eğitim Merkezi’nde görevli hemşireler, Yıldırım Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 254 kız öğrenciye ‘Genel Sağlığı Koruyucu Davranışlar’ konulu seminer verdi.
Başhemşire Gülseren Özbek, seminerde doğru nefes alıp verme egzersizleri, aşının önemi, sağlığı koruyucu davranışlar, vücudun ihtiyacı olan su ve hayat, doğru nefes alıp verme egzersizleri, meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konularından bahsettiklerini söyledi.
Eskiden utanılır, kızarılır ve bozarılırdı.
Hayır şimdi aksine daha çok bilinçli kızlar… Erken yaşlara kadar inen bir göğüs kanseri riskinden bahsediyoruz. Ve insanlar kendi muayenelerini yaparak bu tehdidin önüne geçilebiliyor artık.
Belki de çok zorlu bir süreç ama erken zamanda yakalanan bu illet zamanla kaybolabiliyor.
İşte Yıldırım Belediyesi de verdikleri eğitimler ile vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya çalışıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, nokta atışı bir cümleyle özetlemiş gerçeği: “Kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir Yıldırım hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.”
‘Her işin başı sağlık’ gerçeğini unutmuyor Sayın Başkan…  Her yaştaki insana dokunan projelerin peşinde koşturuyorlar…
Hastalıklar ortaya çıkmadan önlemeye gayret ediyorlar…
Farkındalık oluşturdukları için kutluyoruz onları…
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi