Her gün mutlaka bir işçi iş kazasında hayatını kaybediyor. Daha öncelerde çok bu konuya değindim ama sesimi duyan olmadı ya da duyup da duymamazlıktan gelen oldu. Ne yapacağız biz bu sistemle devam mı? İş güvenliği olmadan yeter ki sonunda para olsun deyip korkusuzca ölümün üstüne yürümeye devam mı edeceğiz. Ya geride kalanlar ne yapacak sensiz. 

Çok geçmedi daha dün yine Bursa’dan geldi haber. Adamın biri düşüp ağır yaralanmış. Şu an durumu ağır ve hastanede. Umarım bir hiç uğruna hayatı mahvolmaz da iğleşir. 

Bence bunun tek çıkar yolu denetimlerin artırılması. Denetimler artırılmalı, kurallara uymayan işten çıkarılmalı… Bakın kurallara uymayan kalır mı?

Bunlar işin zor olduğunun farkında değil, ölümün bir adım ötede olduğunun farkında değil. ‘Neymiş ben baretle çalışamam’. Baretle çalışamam diye bir şey yok. O baretle çalışacaksın, sen kendini korumak zorundasın. O zaman poliste desin ben polis kamuflajı giymek istemiyorum. Öyle bir dünya yok işte. Her yerin her işin bir kuralı ver ve bu işi yapacaksan bu kurallara uyacaksın. 

Umarım herkes bir gün hayatının kıymetini anlar ve ona göre hayatını şekillendirir.