KOSGEB'den açıklama:
"Başkanlığımız, KOBİ’lere sağlanan destek programlarını başarı ile uygularken, özellikle danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden ve kurumumuzla hiçbir bağı olmayan bazı şahıslar ve firmalarca; 
‘KOSGEB’den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz.’
‘Bedeli karşılığında KOSGEB destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz.’
‘KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız.’ 
 
Yönünde, gerçeğe uygun olmayan, asılsız beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve maddi menfaat temin ettikleri yönünde şikayetlerin bir kısmı, Bilgi Edinme, BİMER ve CİMER aracılığı ile KOSGEB’e iletilmektedir.
KOSGEB’in, KOBİ’lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği destek işlemlerini, çıkar sağlama peşinde olan kişiler, iş takibi adı altında para alarak yapmaktadırlar. 
İşletme sahiplerinin bu konuda dikkatli olmaları, başkanlığımızın destek ve hizmetlerini menfi yönde etkileyen bu tür yanlış beyanlara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemeleri, KOSGEB adını kullanarak KOBİ’lerden maddi talepte bulunan kişi ve kuruluşları, mağduriyet yaşayan KOBİ’lerin bizzat Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir."


***

BURSA'DA DOLANDIRILAN KOBİ'LER VAR!
28 yıldır, TSE kimliğimizle sanayinin içindeyiz, sanayicinin yanındayız. 
Bize sorsalar "Türkiye'de en rahat kim dolandırılır?" 
Verecek olduğumuz cevabı tahmin edebilirsiniz!
Sanayiciler, üretimi düşünen, üretmek, istihdam etmek ve ihraç etmek hayali olan kimselerdir. 
Özellikle KOBİ’ler, sağına ve soluna, enine ve boyuna bakmıyor, karşısındaki kişilere inanıyor ve kaynaklarını o kimselere kaptırıyorlar.
Önceki yazılarımızda Bursa'dan bir dolandırıcılık hikayesi yazdık, ses getiren bir yazı oldu, ama bu süreçte yine dolandırılan KOBİ’ler de oldu.
 
Karşı taraf o denli uyanık ve o kadar güzel yalan söylüyor ki, inanmamak ne mümkün! 
İnandırıcılık meziyetleri yüksek ve mesleği dolandırıcılık olanlara karşı uyanık olmak lazım…
KOSGEB'in yukarıda yapmış olduğu dolandırıcılık açıklamasına rağmen, Bursa'da bu tezgaha gelen, dolandırılan KOBİ’ler var.
Buradan, bölgemizdeki KOBİ’lere bir çağrı da biz yapalım, size verilen her bilgiyi KOSGEB yetkililerine teyit ettirin, kaynaklarınızı heba, dolandırıcıları da zengin etmeyin... 
Çekinmeyin, Bursa KOSGEB'e gidin, güler yüz görecek, bir şeyler içecek, derdinize çözüm bulacak, gülen yüzle ayrılacaksınız.
Dolandırıldığınız zaman derdinizi anlatmak için gidecek olduğunuz yere, dolandırılmadan önce gidin, problemi kaynağında çözün, devletin desteğini görün!


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü’nden TSE'ye ziyaret

Bosna Hersek Metroloji Enstitüsü (IMBiH) Genel Müdürü Dr. Zijad Dzemic ve Laboratuvar Tayini, Doğrulama ve Gözetim Departmanı Başkanı Haris Memic’ten oluşan iki kişilik Bosna Hersek heyeti, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’i ziyaret etti.
 
İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) Metroloji Komitesi Toplantısı kapsamında ülkemizde bulunan Bosna Hersek heyeti, TSE Başkanı Şahin başkanlığındaki TSE heyeti ile Enstitü Ankara merkez binasında bir araya geldi.
Her iki Enstitü’nün mevcut kabiliyetleri ve yetkinliklerinin konuşulduğu toplantıda, Şahin ile Dzemic, metroloji ve uygunluk değerlendirme kapsamında iş birliği alanlarının belirlenerek gerekli somut adımların bir an önce atılması konusunda mutabık kaldılar.