Bir buçuk yıldır mücadele ettiğimiz korona illetine alıştık her şeye alıştığımız gibi… Dışarda korona bitmiş gibi bir havanın olduğunun sizde farkında mısınız. Gönül isterdi bu illete alışmak yerine yenelim ülkemizde bir tane bile kalmasın. Ama olmadı arkadaş sınıfta kaldık. Bak geçen yıla göre vaka sayısı ve ölüm sayısı fazla olmasına rağmen korona her yerde cirit atarken, ne maske takanımız var, ne kurallara uyanımız var. Çünkü biz korkusuz bir milletiz ya. 

Metroda herkes kurallara uyuyor da onların da tek kusuru burunlarını kapatmayıp sadece ağzını kapatması. Ama minibüste o burnunu bile kapatmayan o kadar çok kişi var ki. Uyarıldığında ise sanki haksızmış gibi uyaranı döver gibi azarlıyor düşüncesiz vatandaş. İşte durum bundan ibaret. 

Biz sınıfta kaldık koronada… Bazılarının da savunması ‘ben aşılarımı oldum, bana bir şey olmaz’. Ama bilim insanları aşıda olsanız koronunuz diye uyarıyorlar. Her neyse herkes kendinden sorumlu diyeceğim de işte bu durum da öyle olmuyor. Belki de bu düşüncesiz insanlar yüzünden koronaya yakalanıp ölen yüzlercesi var. Bu durumda özgürlük diye bir şey düşünemem. Özgürlük kendi özgürlüğüdür. Sadece kendi çapında özgür olmalı insan. Birine zarar verebilecek bir özgürlük özgürlük değil, tamamen içgüzarlıktır!

Bak ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye için yeni bir seyahat uyarısı yayınladı. Uyarıda ‘Covid-19 nedeniyle Türkiye'ye seyahat etmeyin. Seviye 4’e alındı. Bazı bölgelerde risk arttı’ ifadesi kullanmış. 

Sadece ABD değil birkaç gün önce Almanya’da bizi yüksek riskli bölgelere eklemişti. 

Bu duruma gelmemizde kim suçlu bilen var mı. Tek suçumuz yaşadığımız en büyük felaketleri bile unutup ders çıkarmamamız ve bu durumlara alışmamız. Ülkemizde korona ilk çıktığında korktuğumuz kadar şu ana kadar korksaydık bel ki korona şimdi bitmişti. 

Bitmedi arkadaş biz sınıfta kaldık. Ne yapacağız nasıl atlatacağız bunu bilmiyorum ama bu düşüncesiz insanlardan korunmanın tek yolu aşı olmak. Aşımızı olalım, maskemizi takalım, temizliğimize dikkat edelim!