Kalite Birliği adına, harika bir Karadeniz seyahati gerçekleştirdik.

Kalite Birliği Başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve Başkan Yardımcımız Ferudun BAYKARA ile birlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi personeline "3. Göz İstatistik Yöntemiyle Kendini Arayan Kaliteli İnsan" eğitimini verdik.
 
Aldığımız tepkilerden ve Ordu'nun misafirperverliğinden mutlu ve memnun olduk. 
 
TSE Ordu Eski Temsilcisi Ufuk ERSOY'un mihmandarlığında, teleferikle Boztepe'ye çıktık, harika bir havada harika bir gün geçirdik. 
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve TSE'den emekli olmasına rağmen, TSE sevdasını hâlâ yüreğinde taşıyan Ufuk ERSOY'a teşekkür ediyoruz.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi GÜLER ile yapmış olduğumuz sohbetin konusu kalite ve TSE oldu. TSE Genel Kurulu eski Üyesi olan Sayın Başkan’ın TSE ile ilgili anılarını dinledik. TSE'nin stratejik bir kurum olduğuna dair ifadelerine katıldığımızı beyan edelim. 
 
Kalite alanında yapacak oldukları çalışmalar için Kalite Birliği’nden destek istenince, Kalite Birliği olarak kalite çalışmalarını destekleyecek olduğumuzu, Başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ifade etti.
Samsun Belgelendirme Müdürü Erol KAYGI'nın bölgedeki aktifliğine, çalışkanlığına şahit olduk, bir TSE mensubu olarak da bundan mutlu olduk...
 
Yıllardır Ordu'dan transit olarak geçen biri olarak, Ordu'da bir gün ve bir gece geçirdik ve şu düşünceye sahip olduk; Ordu, Hilmi Güler Başkan’ın yönetiminde, Karadeniz'de daha da öne çıkacak ve adından daha çok söz ettirecek olan bir şehir konumuna gelecek.
Ve Kalite Birliği, Ordu'daki temiz kalite hareketini destekleyecek...


***

"BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE"
"Teleferik istasyonu 300 metre geride!" levhasını görünce, fotoğraf çektirmek istedik.
Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bulunan caddede, gece saat 23.00 sularında caddede yürüyen iki kişiden yardım istedik.
 
Elinde bulunan paketleri yanında bulunan arkadaşına veren kişi, bizim fotoğraf çektirme talebimiz karşısında, bize şu cevabı verdi; "Başım gözüm üstüne!"
Fotoğraf çekerken, yoldan geçen araçların ışıkları dolayısı ile gölde oluşturan ağacı da yan tarafa itmesi için yanındaki arkadaşından yardım isteyen kişi karşısında, yaşadığımız şaşkınlığı sizlerle paylaşarak, Anadolu insanının tavrının farkındalığını, samimiyetini, kalitesini sizlere aktarmak istedik...
Kısaca, Ordu'yu sevdik, Ordu'dan mutlu ayrıldık...

***

TRABZON
Kalite Birliği’nin Karadeniz yapılanmasını sağlamak ve bir dizi görüşmeler yapmak üzere, Başkan Yardımcımız Ferudun BAYKARA ile birlikte, kara yolu ile, Ordu'dan Trabzon'a geçtik.
Karadeniz'in harika doğasını seyrettik, yeşil ile mavinin buluşmasını engelleyen betonlaşma karşısında üzüldük!
 
Trabzon'da bizleri karşılayan TSE eski Belgelendirme Müdürü Metin BİRLİK, iş insanı Yalçın KAYA, kamu görevlisi Hasan MAZLUM ve Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan BAŞAR'a teşekkür ediyoruz.
 
KTÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit KANTEKİN ile yapmış olduğumuz görüşmede, özellikle mezun olduğumuz Kimya bölümündeki kalite çalışmalarına destek verecek olduğumuzu ifade ettik.
Öğrenciliğimiz dönemimizde desteklerini gördüğümüz Kimya bölümü öğretim üyeleri ile görüştük. 
 
Prof. Dr. Kemal SANCAK ve Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı Nuri YILDIRIM ile geçmişi yad ettik.
Özellikle de, öğrenciliğimiz döneminde üyesi ve yöneticisi olduğumuz KTÜ Öğrenci Derneği’ni ziyaretimizden büyük bir tat aldık, mutlu olduk. 
 
Orada bulunan genç kardeşlerimizle sohbet ettik ve onlara şunu dedik; "Derslerinizi ihmal etmeyin, tez elden mezun olun, iş hayatına atılın, vatana ve millete hizmet edin, kaliteden, özellikle de temiz kaliteden ayrılmayın!"
Terzi Muammer Kural'a da mecburen uğradık!
 
Çünkü, Trabzon'a geldiğimizi öğrendiğinde, kendisine uğramamışsak, hemen akabinde, iki pantolonu kargoya verip Bursa'ya gönderir!
Uğrayınca, hem bir pantolonla kurtuluyoruz, hem de rengi kendimiz seçiyoruz!
Trabzon'da edebi yete intikal eden akrabalarımızı da ziyaret ettik, onlara rahmet diledik...
 
Kısaca, Karadeniz’de mutlu olduk...
Kalite Birliği’nin, Karadeniz’de birçok faaliyet gerçekleştirecek olduğunun sinyallerini aldık.
Karadeniz’de kaliteyi kirletenlere (bu mesaj dışarıya) ve kalitenin kirletilmesine ses çıkarmayanlara (bu mesaj içeriye) net mesaj;
Karadeniz’de, MİLLİ SES VER PROJESİ uygulamada olacak!
Eminiz ki, birileri Kalite Birliği’ne çok kızacak!