Temiz kaliteyi savunan, temiz kalite için, kaliteyi pisliklerden temizlemek için Türk Standardları Enstitüsünü destekleyen Kalite Birliği, çevre temizliğine de el attı.

Aynı zamanda dağcı olan, Kalite Birliği Başkan Yardımcısı Ferudun BAYKARA organizasyonunda, Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK liderliğinde, 10. Kalite Ordusu öğrencileri, Küreklidere Şelalesine gittiler, dağcılık hakkında bilgiler aldılar ve çevre temizliği yaptılar. Bizim katılamadığımız gezinin fotoğraflarında, etrafa saçılan çöpleri gören öğrenciler gibi bizde şaşırdık! Güzelim doğayı kirleten de insan, o doğada yaşayan da insan. Ne zaman bu kadar duyarsız ve duygusuz oldu bu insan! Kalite eğitimlerinin yanında sosyal içerikli eğitimleri de öğrencilere veren Kalite Birliği, her alanda temizlik faaliyeti başlatmış bulunuyor. Eminiz ki, sanayide kaliteyi kirletenlerle, doğayı kirletenler aynı kişiler. Kirli ruhlarını ortaya koyan bu insanların, temizliği anlamasını beklemiyoruz. Ruh kirli ise, sanayi de sanayiciyi aldatacak, dağlarda ise çöpleri etrafa saçacak! Kalite Birliğinin bir mensubu olarak, doğayı temizleme düşüncelerinden dolayı, organizasyona katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

***

ALDANANLAR AHMAKTIR

Bize göre; kirletenler ve aldatanlar PİSLİKTİR.

Ağır mı oldu?

Ağrı olacağına, ağır olması iyidir.

Herkes şunu iyi bilsin ki, doğa da, sanayi de AHIR değildir!

Herkesin istediği gibi hareket etme hakkı yoktur, doğa da, sanayi de sahipsiz değildir ve bu ülkenin menfaatsiz ve karşılıksız sevenleri vardır.

Salı günü bu köşede yayınlanan "Aldatanlar ahlaksızdır" başlıklı yazımıza konu olan hususlarla ilgili gelen tepkiler şunu göstermiştir ki, bu ülkenin menfaatsiz ve karşılıksız sevenlerinin sayısı, pisliklerden daha fazladır.

Yazımıza konu olan firma ile ilgili gerekli hukuki süreçler devam ediyor ve size önemli bir bilgi verelim, ilgili firma internet sitesinden ve tüm sosyal medya paylaşımlarından "Ahlaksız ilanını" kaldırmış bulunmaktadır.

Herkes şunu bilsin ki; kimse kalmasa da meydanlarda, Kalite Birliği meydanlardadır ve temiz kalitenin savunuculuğuna devam edecektir.

Temiz kalite için devletin ve devletin kurumu olan TSE'nin yanında olan Kalite Birliği, pisliğe bulaşan herkimse, yasal şartların izin verdiği ölçüde, onu ifşa etmeyi VATAN SEVGİSİ olarak görmektedir.

"Aldatanlar ahlaksızdır" dedik, aldananlara da bir şey dememiz lazım!

Her türlü uyarıya ve ikaza rağmen aldananlar var.

TSE belgesi olmayan ürünleri satın alıp, mağdur olanlar var.

Akşamdan sabaha belge satın alıp, sonra da "Kalite bize bir şey katmadı!" diye dövünenler var.

TSE gibi güzide, kaliteli, dünya da söz sahibi bir kamu kurumu varken, çantacılara tonlarca para verip, ülkeyi belge çöplüğüne döndürenler ve sonra da TSE'yi suçlayanlar var.

Şimdi bunlara bir şey demeyelim mi?

Cümleyi şöyle kuralım; Aldatanlar ahlaksızdır. Ahlaksızlara aldananlar ise ahmaktır...

Oh be!

Şimdi oldu...

***

ACI AMA GERÇEK

Bir kuruluşun sahibi bizi arıyor, diyor ki;

"Yönetim sistemleri belgemizin süresi dolmuş, kalite sorumlumuz işten ayrıldı, ne yapmamız gerektiği konusunda bize yardımcı olabilir misiniz?"

"Elbette dedik."

Firma adını arkadaşlarımıza söyledik, araştırdılar, TSE'den belge alan böyle bir kuruluş yok!

Firma sahibine döndük, durumu izah ettik, o itiraz etti, sonunda belgeyi bize elektronik ortamda göndermesini rica ettik...

Belge geldi, TSE'den alınmamış, özel bir kuruluştan alınmış, sizin anlayacağınız, akşamdan sabaha alınan ve patates çuvalı niteliğini taşıyan belge!

Firma yetkilisine döndük, durumu izah ettik!

Telefonda, kalite sorumlusuna düzdüğü methiyeleri(!) de dinlemek zorunda kaldık...

Acı olan taraf şu; Kalite sorumlusu, belgeyi özel bir kuruluştan satın almış, firma üst yönetimi belgenin TSE'den alındığını, firmada bir yönetim sistemleri kurulduğunu zannediyor!

Kalite sorumlusu işten ayrılınca, yönetim sistemlerinin durumu ortaya çıkıyor...

Gerçek olan taraf da şu; Kalite sorumlusu, ilgili kuruluştan komisyon alıyor!

Bizi ilgilendiren taraf ise şu; Bu tür ahlaksızlar yüzünden kalite kirletiliyor, üst yönetimlerin gözünde kalite yara alıyor, kaliteye verilen önem azalıyor, kalite ile ilgili yapılması gereken tüm yatırımlar gereksiz görülüyor...

Yazının başına dönelim; Pisliklerle topluca mücadele etmemiz gerekiyor.

Bu mücadelenin reçetesi; MİLLİ SES VER PROJESİ...