Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK; "Kamuda yerli malı alımını daha güçlü teşvik edeceğiz. Yerlileştirme konusu ülkemiz için hayati öneme sahip. Gerçekleştireceğimiz en önemli yapısal reform, bu alanda atacak olduğumuz adımlar olacak."

Bu anlayışın tüm kamu kurumlarına hakim olmasını diliyoruz.
Milli Ses Ver Projesi’nin bir ayağı olan yerli üretimin desteklenmesi adımı, kamunun bu şekildeki anlayışı ile ivme kazanacaktır.
 
Kamu yatırımları ve kamu satın almalarında YERLİ ÜRÜNLERİN kayıtsız şartsız tercih edilmesi, yerli ürünlerin nitelik ve niceliğini arttıracak, milli sanayinin kalkınmasına önemli destek sağlayacaktır.
Bir adım daha ileri gidilmesini Kamu İhale Kanunu’nda bu durumla ilgili değişiklikler yapılmasını ve kalitenin de göz ardı edilmeyerek, TSE MARKALI ÜRÜN şartının getirilmesini, milli menfaatler açısında önemli buluyoruz.
Bazıları Milli Ses Ver Projesi’ni merak ediyor ve soruyor; "Nedir bu Milli Ses?"
Onlara cevap veriyoruz; "İşte budur Milli Ses!"


***

MİLLİ SES VERMEYEN MİLLİ DEĞİLDİR!
Önce Devlet...
Sonra Sanayici..
Sonra Tüketici...
Milli Ses Ver Projesi’ni bilecek ve bu projeye inanacak ki;
"LİDER ÜLKE LİDER TÜRKİYE" Sevdası gerçekleşsin...
Devletten başlayalım;
BÜROKRAT MİLLİ OLACAK, MİLLİ DAVRANACAK!
Sanayici ile devam edelim;
Sanayici, TEMİZ KALİTEYE ÖNEM VERECEK!
 
UCUZ OLSUN-KOLAY OLSUN-NE OLURSA OLSUN-NASIL OLURSA OLSUN-YETER Kİ BELGEM OLSUN ANLAYIŞINI TERK EDEREK MİLLİ DURUŞ SERGİLEYECEK!
"TSE varken yabancıya gerek yok!" diyecek...
Tüketici bilgili, bilinçli, duyarlı, duygulu olacak ve yerli ürünü, Milli Sertifikasyona sahip ürünü, kısaca kaliteli, TSE belgeli ürünü tercih edecek...
Böylece, Milli sanayi kalkınacak, ülkenin refah seviyesi yükselecek, dillerde ve gönüllerde olan "LİDER ÜLKE TÜRKİYE" sevdası gerçekleşecek...
Bunun için yapmamız gereken tek şey, konuşmayı bırakıp, temiz kaliteye yönelmek ve imani değerler ölçüsünde MİLLİ SES VERMEK...


***

BUGÜN ORDU'DAYIZ
Kalite Birliği’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında vermiş olduğu "3. Göz İstatistik Yöntemiyle Kendini Arayan Kaliteli İnsan" eğitimini gerçekleştirmek üzere Ordu'dayız.
 
Kalite Birliği Başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve Başkan Yardımcımız Ferudun BAYKARA ile birlikte, Ordu Büyükşehir Belediye personeline kaliteyi, TSE'yi ve istatistiği anlatacak, Ordu'dan MİLLİ SES vereceğiz.
Daha sonra, Trabzon'a geçecek, Kalite Birliği’nin Karadeniz yapılanması için bir dizi görüşmeler yapacak, Cumartesi günü de kalite şehrinde olacağız.
Karadeniz'de kaliteyi anlatacağız, gözlemlerimizi de sizlerle paylaşacağız...
(Meraklısına not: Her zaman olduğu gibi, bu seyahatten de BİR ÜCRET ALMAYACAĞIZ... Kaliteye güven verecek, kalitesizleri çatlatacağız!..)


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)

SMIIC Genel Kurulu Mekke´de yapıldı

Türkiye adına Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürüttüğü İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün 19. SMIIC Yönetim Kurulu ve 14. SMIIC Genel Kurul Toplantıları ile TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in Başkanlığını yürüttüğü SMIIC Finans Komitesi’nin (BOD/FC) 1. Toplantısı 4-5 Kasım 2019 tarihlerinde Suudi Arabistan’da gerçekleştirildi.
 
14. SMIIC Genel Kurul Toplantısı ise 5 Kasım 2019 tarihinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı. Körfez Ülkeleri Standardizasyon Kuruluşu (GSO) Genel Sekreteri Saud Al-Khusaibi, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri adına İİT Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Ssenyomo ve Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Dr. Majid Al-Qasabi adına SMIIC Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saad Al-Kasabi tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Açılış oturumuna, İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde Türkiye Daimî Temsilcisi Büyükelçi Salih Mutlu Şen de iştirak ederek Türkiye masasında yer aldı ve Türk heyeti ile istişarelerde bulundu