Yazık, gerçekten çok yazık!
Yasal boşluktan faydalanan bir kısım densizler yüzünden;
Yasalara, standardlara, yönetmeliklere uyan bir markanın linç edilmesini, hakkında şaibe çıkarılmasını üzüntü ile izliyoruz.
Bursa'da doğan, adeta Bursa'nın yüz akı olan İSKENDER markası, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu "Taklit ve Tağşiş" yapan firmalar listesinde yok...
 
Bursa'nın markası yok ama, adında "İskender" geçen farklı markalar var!
Bu yüzden...
Haksızca, hukuksuzca ve insafsızca "İSKENDER" adı kullanıldığı için,  birçok kişi "ALGI" olarak Bursa'nın markasının bu kapsamda olduğunu düşünüyor, gerçekten çok yazık...
Yavuz İSKENDEROĞLU'nun emeklerine yazık ediliyor...
Bursa'nın önemli bir değerine yazık ediliyor...
Hem yazık, hem ayıp, hem de günah...
Bu günaha maalesef devlet de ortak!
Bilinsin ki;
Yavuz İSKENDEROĞLU'nun, işletmeleri TSE BELGELİDİR... 
Yani kalitelidir...
Bize göre; kalite AHLAKTIR...
 
Ahlaksızlar karşısında, ahlaklı bir adamın mücadelesini izliyor ve buradan devlete çağrı yapıyor ve diyoruz ki;
İSKENDER markasına yazık etmeyin, Bursa'nın iki yüz yıllık tek markası olan bu markayı, ahlaksılar karşısında MAHÇUP etmeyin!..
Not: Birçok yabancı kuruluş kendisine gelerek "ISO 9001 Belgesini bizden al" demesine rağmen, 
"Hayır! Ben ülkemin milli kuruluşu olan TSE'den belge alırım" diyerek MİLLİ SES VEREN Yavuz İSKENDEROĞLU, YERLİDİR, MİLLİDİR, KALİTELİDİR, AHLAKLIDIR ve devlet bu markaya sahip çıkmalıdır, Yavuz İskenderoğlu'nun feryadına kulak verilmelidir.


***

KALİTE BİRLİĞİ SINAVDA
Kalite Birliği 12. Kalite Ordusu "Yönetim Sistemleri Uzmanı Yetiştirme" programını tamamladı ve eğitim sonunda sınav gerçekleştirildi. 
Yapılan sınav sonucuna göre, başarı belgesi veya katılım belgesi alacak öğrenciler, iş hayatına atılırken Kalite Birliği farkını yaşayarak görecekler.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, 
"Bir dönemin daha sonuna geldik ve sınavımızı yaptık. Biz insana yatırım yapıyoruz ve öğrencilerimizin iş hayatına atılırken temiz kalite anlayışı ile, Kalite Birliği farkını iş hayatında göstermelerini istiyoruz. Sanayiye ve iş hayatına pırıl pırıl kaliteciler kazandırıyoruz..."


***

ALİ BENGİ "Kundaktan Kefene TSE"
Bazen bir mesaj düşer e-postanıza ve o mesajdan haz alırsınız, faydalanırsınız, ufkunuz genişler...
İşte böyle bir mesaj ulaştı bize, iletelim dedik size;
"Yazılarınızda, çalışmalarınızda ve konuşmalarınızda, kaliteye ve kalitenin merkezi TSE'ye her gün daha bir şevkle yer vermeye devam ettiğiniz için sizi tebrik ederim.
Bu arada, önemli gördüğüm bir iki hususa da temas etmek isterim.
Malumunuz olduğu üzere kalite seviyesi yüksek bir ömür için, doğan insanın kundağından, ölen insanın kefenine kadar, hayatın bütün kesitindeki ürünler TSE'yi ilgilendirir ve kaliteli olmalıdır.
Mevzuat hazırlayıcılar hazırladıkları mevzuatta yayınlanmış bir Türk standardı var ise ayrıca bir kural koymak yerine yayınlanmış Türk standardına atıf yapmalıdırlar.
 
Şartname hazırlayanlar da, aynı usulde şartname hazırlamalı ve TSE belgeli ürünleri tercih etmelidirler.
Bu ülkede, Türk Standartları Enstitüsü'nün görevini bihakkın ifa etme imkanı verilse, standardlara uygun üretim yapılsa ve TSE belgeli ürünler tercih edilse, iddia ediyorum bu ülkede ekonomik krizler olmaz.
Kurucusu olduğunuz KALİTE BİRLİĞİ faaliyetlerine "Mevzuat ve Şartname Hazırlama Teknikleri" eğitimini de ilave etmenizde faide mülahaza ettiğimi belirtir, çalışmalarınızdan dolayı tekrar tebrik ve teşekkür ederim."
Dostumuz, arkadaşımız ve TSE'de Ulaşım ve Lojistik Daire Başkanımız olan Ali BENGİ Bey’e teşekkür ediyoruz.
Görüşlerine katılıyor, Kalite Birliği'ne vermiş olduğu mesajı da buradan Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve yönetim kuruluna ulaştırıyoruz...