İade edilen ambalajı bozuk, küflenmiş sucuklar tekrar işlemden geçirilip kılıflandıktan sonra yeni parti ürünlerle piyasaya sürülüyor mu?
Reçel üretimi yapan bir firmada kazana bir su bardağı toz kimyasal karıştırılıyor mu?
Tahin ve tahin helvasında, kül miktarı yüksek çıkmaması ve susamı sertleştirmek  için sönmüş kireç kullanılıyor mu?


 
İhale usulü hazır yemek hizmeti veren firmalarda, o gün çıkan her yemekten alınan numunelerden salmonella bakterisi  çıkmaması için, numune kaplarına kokusuz çamaşır suyu damlatarak tüm mikropları öldürüyorlar mı? 
Yemek fabrikasında sulu tavuk yemeklerinden kalan tavuk etleri, akşamları yıkanıp ertesi günkü yemeklerde kullanılıyor mu? 
Süt ürünleri üreten firmada yapay koruyucuyla yoğurtların ömrü bir ay kadar uzatılıyor mu?
İade gelen yoğurtların küflü kısmının sıyrılarak kalan kısım lokantalara ucuza satılıyor mu?
Gıda firmalarında iade gelen ürünler, üretime katılıyor mu?
Farelerin top oynadığı, hatta ve hatta birbirleriyle kavga ettikleri gıda işletmeleri var mıdır?
Ürünler üzerinde “Yüzde 100 toz şeker kullanılmıştır” yazmasına rağmen, acaba yüzde yüz glikoz kullanan işletmeler mevcut mudur?
 
Lahmacun için gerekli olan kıyma içinde çok fazla oranda sakatat kullanılıyor mu?
Bu sorular bize ait değil, Gıda Mühendisleri tarafından ifade edilen hususlar!
Biz sadece sizlere iletmek istedik.
Dikkatinizi tekrar kaliteye çekmek ve yukarılarda vermiş olduğumuz örnekleri icra eden firmaların, kalitesiz ve TSE belgesiz olduğunu bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyoruz.
Gıda Mühendislerinin tespitine göre, yukarıda belirtilen ve sağlığa zararlı hususlar maalesef ülkemizde var ve maalesef denetimlerde yetersizlikler mevcut!
Öyleyse biz tüketicilerin yapması gereken tek şey, her üründe olduğu gibi, özellikle de gıda ürünlerinde TSE markasını aramalıyız.
 
TSE markası, güvencedir, güvenliktir, güvenilirliktir. 
Gıda Mühendisleri bir şey daha diyor;
"TSE belgeli olan firmalar daha kaliteli"
Tercih de sizin, sağlık da sizin, TSE'de sizin...
Uyarmak ise görevimiz bizim...

***

TEŞEKKÜRLER FAHRETTİN GÜLENER
Bir gıda firması, TSE'den belgelidir.
TSE'den alınan sistem belgesi, TSE yetkilileri ile firma yetkililerinin bir noktadaki mevzuatı eksik yorumlamaları yüzünden, firma yetkilileri tarafından iptal ettirilir ve özel bir kuruluştan belge alınır.
Konudan haberimiz olduğunda devreye girdik ve firmanın yetkilisi ile görüşerek konuyu açıklığa kavuşturduk.
Daha sonra, bir vesile ile Fahrettin GÜLENER ile görüşen firma yetkilisi, kalite ile ilgili boyutta bizimle yaptığı görüşmeden bahseder ve Fahrettin GÜLENER'DEN şu cevabı alır; 
 
"TSE'den ayrılmayın, Mustafa Karaman'ın da sözünü de dinleyin!"
(Fahrettin Gülener Beyi tanırsınız, Ermetal AŞ Yönetim Kurulu Başkanıdır. Eski Bursa Milletvekilidir. Bursa'nın duayen sanayicilerinden biridir. Bursa'nın evladıdır. Bursa ve Türkiye sevdalısıdır. Hala 18 yaşındadır ve iş önlüğü 24 saat üzerindedir ve Bursa'nın en büyük değerlerinden, değerlilerinden biridir...)
Öncelikle mensubu olmaktan onur duyduğum kurumumuz TSE'ye olan güveni, sonra da bizim şahsımızla ilgili onur verici cümleleri dolayısıyla kendisine teşekkür ediyoruz...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE´den Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç´a ziyaret
TSE Ege Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz, görevine yeni atanan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti.
Ege Bölge Laboratuvarlar Müdürü Şahap Gürler Paşa, Manisa Temsilcisi Muhittin Aydın ve Başaraştırmacı İsmail Ünlü’nün de katıldığı ziyarette; üniversite ve TSE’nin birlikte gerçekleştirebileceği yeni projeler ele alındı.
 
TSE Ege Bölge Koordinatörü Yılmaz, üniversitenin birçok fakültesi ve birimlerinin kalite konusundaki çalışmalarına destek vermekten memnun olduklarını vurgulayarak, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi her zaman eğitim hizmetlerini en kaliteli düzeye taşımayı ve sürekli iyileştirmeyi hedeflemiş önemli bir eğitim kurumumuz. Bundan sonra da Rektörümüzün destekleri ile farklı birimlerde yeni belgelendirme faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.  Ayrıca öğrencilere yönelik yönetim sistemlerine ilişkin sertifikalı eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek de projelerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu. 
Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç da, “TSE’nin katkıları ile eğitim ve hizmet kalitemizde çıtayı yükseltmeye devam etmek istiyoruz. Güzel projelere imza atmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TSE’ye bu katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.