Özlenen günler yavaş yavaş geri dönüyor. Yeni tip Koronavirüs’ün hayatımızı asosyalleşitirdiği gerçeğini hiç kimse elbette inkar edemez.
Çünkü insanlar sadece sanal ortamda iletişim kurarak ilişkilerini geliştiremez. Mutlak surette yüz yüze görüşme sağlamalı, temas etmeli ve diyaloglarını uzaktan erişimle değil yan yana kurmalı.
Pandeminin en çok zarar verdiği ögelerin başında ekonomi geliyor…
İnsanlar kendi hayatlarına düştükleri an itibariyle tüm lükslerinden vazgeçiyor…
Özellikle Türk insanın kriz dönemlerindeki en büyük artısı kanlı bıçaklı olsa dahi bir araya gelmeyi başarıyor.
Şimdi biraz üzerimizdeki ölü toprağını kaldırma zamanı
Ekonominin can alıcı unsurlarından birisi de bildiğiniz gibi fuarlar…
Başta Bursa olmak üzere birçok ilde hazırlıklar yapılıyor…
Kimilerinin ki ise başladı bile
Özleşmiş çünkü hem üretici, hem tüketici, hem satışçı, hem son alıcı
Örneğin, Bursalı firmaların da katılımıyla 22.’si gerçekleştirilen SIGN İstanbul, ziyaretçi rekoru kırdı. Endüstriyel reklam ve dijital baskı dünyasının iki yıl aradan sonraki ilk yüz yüze ticaret buluşması Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleşti.
4 gün boyunca neredeyse hiç azalmayan bir hareketlilik oldu. Dile kolay tam 2 yıl sonra bir arada olma fırsatı yakaladılar. Maske ve sosyal mesafe olmasına rağmen ticaretin yine canlanması adına ümit verdi.
16-19 Eylül’de de 10 milyar dolarlık büyüklüğe sahip züccaciye sektörünün buluşacağı 31. Uluslararası Züchex Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.
4 gün sürecek organizasyon da hareketli geçmeye aday görünüyor…
Şimdi beklentimiz Bursa’daki fuarların da bir an önce başlaması. Birbirinden değerli ve heyecan oluşturan fuarlar sayesinde şehrimiz ayrı bir hareketlilik ve canlılık yaşıyor.
Oteller doluluk konusunda ciddi faydalar elde ediyor. Piyasada para akışı hızlanıyor… Eş zamanlı olarak birbirine bağlı şekilde esnaf da kazançlı çıkıyor.
Takvimi merakla bekliyoruz. Bursa’nın adını duyuracak, şehrin ‘marka’ olma özelliğini doğrudan etkileyecek fuar çalışmaları için takipteyiz.
Kitap, tarım ve otomobilin yanı sıra bebe ile mermer gibi uluslararası organizasyonların da kapımızı yeniden çalmasını bekliyoruz.