İnsanlar neden bile bile tehlikenin üstüne gider ki… Bir şey yasaksa mutlaka sana ya da çevrendeki insanlara bir zararı olduğu için yasaktır. Bunu anlamak çok güç değil. 

Bursa hep trafikte tehlikeye bile bile giden insanlarla gündem oluyor. Çocuğun biri okul çantası ve okul kıyafetiyle tranvayın arkasına takılmış okula yetişmeye çalışıyor,  adamın biri anayolun tam ortasında kornalara aldırmadan yürüyor, yine adamın biri 5 kişiyi motosikletine bindirerek trafiğin içine dalıyor. 

Bugün de bir asker eğlencesi konu oluyor Bursa’da…  

Bursa'nın en işlek caddelerinden biri Atatürk Caddesi’nde bir grup genç, asker eğlencesi adı altında otomobilleriyle gezmeye çıkmış. Birde 6 araçla gezintiye çıkan gençler caddeyi araç trafiğine kapatıp, otomobillerinden inip yolun ortasında müzik açıp dakikalarca oynuyor.  Yolu kullanan diğer sürücüler ise korna çalarak duruma tepki gösteriyor. 

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, inceledikleri görüntülerde tespit ettikleri plakalardan araç sahiplerine ulaştı. Paylaşılan görüntülerdeki araçları kullandıklarını söyleyen 6 kişiye toplamda 33 bin 510 lira idari para cezası uygulandı. Sürücülerden birinin aday sürücü olduğu ve kesilen cezayla ehliyet ceza puanının dolduğunu tespit eden ekipler bu sürücünün ehliyetini daimi iptal etti.

Hak ettiler mi? Derseniz evet hak ettiler. Git eğlenceni bahçende, kapında yap. Trafiğin orta yerinde olur mu? Belki o engel olduğunuz sürücüler bir yere yetişmek zorunda, belki arabasında hasta var. Bu tamamen bencillik. Mutlu olmaya çalışırken, eğlence yaparken etrafındaki insanları yok sayamazsın.