Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) webinartoplantılarında ünlü Ekonomist ve Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ile TÜGİAD Danışmanı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Sağman’ı ağırladı.

İkilinin Covid-19 pandemisi sürecinde dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdiği toplantıda, Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye ekonomisinin 2021’de pozitif büyümeye geçeceğini söyledi. 

Prof. Dr. Alkin, Türkiye’nin bu zamana kadar önemli sıkıntılar atlattığını ve bu salgının da üstesinden geleceğini ifade etti. “Bu ülkenin insanından ve topraklarından ümit kesilmez” diyen Alkin, iş dünyasının kısa ve uzun vadede planlar yapıp, bu çerçevede gelecek planları çizilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantının diğer konuğu Murat Sağman ise, dünyada Çin’e karşı olumsuz bir algı oluştuğuna değinerek, Türkiye’nin tedarik, lokasyon ve iş gücü gibi konularda önemli avantajlara sahip olduğunun altını çizdi. Sağman, bu bağlamda Türkiye’nin salgından daha güçlü çıkabileceğini vurguladı.

NOSAB Uzmanları Ağırlıyor

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) pandemi sürecinde iş insanlarını ilgilendiren konularda online seminerler düzenliyor. 

Konularında uzman isimlerin, NOSAB’lı sanayicilerle buluştuğu yayınlarda, KOSGEB, İŞKUR, SGK ve bankaların firmalara sağladığı destekler hakkında Kemal Sakin, Sinem Toplan ve Nur Akan önemli bilgiler paylaştı.

Uzmanların ortak görüşü, devlet kurumlarının ve bankalarınbu süreçte hem işvereni hem de çalışanları korumak adına attığı önemli adımlardı.

Uzmanlar, krediye ulaşımın kolaylaşması, istihdamın korunması adına uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteği, KOSGEB’in KOBİ teknoyatırım gibi desteklerin şirketlere pandemi döneminde önemli faydalar sağladığına da değindiler.

Duraklar Dezenfekte Ediliyor

İçişleri Bakanlığı’nın Ticari Taksi ve Dolmuş Hijyen Tedbirleri Genelgesi’nin ardından Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da harekete geçti.

Başkan Topçu, Oda olarak ekipler oluşturduklarını ve il merkezinde çalışan taksi ve dolmuşlar ile durakların dezenfeksiyon işlemlerine başladıklarını söyledi.

Genelge kapsamında Bursa’da her taksi ve dolmuşun 7 günde bir mutlaka ilaçlanacağını söyleyen Topçu, şoför esnafına kolaylık sağlamak amacıyla Oda olarak dezenfeksiyon çalışmalarını ücretsiz olarak üstlendiklerini sözlerine ekledi.