Kurulmasında bizlerin de emeği olan Bursa Platformu, "Bursa İçin-2019" temalı basın toplantısını gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Suat GÜLÇİMEN, Bursa ile ilgili manifesto niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Önce kendilerine "Nasıl bir Bursa istiyoruz?" diye sorduklarını, sonra da bu sorulara verdikleri cevapları açıklayan GÜLÇİMEN'in sözlerini birlikte okuyalım.

* Trafik ve park problemi yaşamayan bir Bursa istiyoruz.

* Kentsel dönüşümü, rantsal dönüşüme çevirmeden, bina yoğunluğunu tabana yayan ve önceliği Osmangazi ve Yıldırım'da olacak olan bir kentsel dönüşüm anlayışının hayata geçirilmesini istiyoruz.

* Yeşil Bursa'yı özledik, mevsimlik çiçekler ile israf ekonomisini arttıran değil, kalıcı ağaçlandırma ile tüm cadde ve sokakları yemyeşil bir Bursa istiyoruz.

* Çatalfırın’dan yukarıya, Hanlar Bölgesi, Ulucami ve Heykel'i içine alacak olan dairesel alanın trafiğe kapatılarak, yeniden cazibe merkezi haline gelen bir Bursa istiyoruz.

* Seçim süreci boyunca, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekli ile gürültü ve çevre kirliliğini engelleyici tedbirlerin alınmış olduğu bir Bursa istiyoruz.

* TSE tarafından tabelalara getirilen standartların uygulamaya alınmasını ve tabela kalitesizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

* Şehrin göbeğinde bulunan TOKİ konutlarının oradan taşınmasını, şehrin kalbine saplanmış olan hançerin yok edilmesini istiyoruz.

* İstanbul yolunda uygulamaya konulan ve halen faal hale getirilmemiş olan, verimliliği halen tartışılan projenin yeniden ele alınmasını, bu tür projelerde ortak aklın ortaya konulmasını ve ortak akıl ile hareket edilmesini istiyoruz.

* Yenişehir Havalimanı’nın canlandırılması için özellikle hemşeri derneklerinin "Bilet garantili uçuşlar" için seferberlik ilan etmesini istiyoruz.

*Yunuseli Havaalanı’nın yeşil alan olarak ayrılmasını, bu alanda kesinlikle yapılaşma olmamasını istiyoruz.

*Yeşil alan olarak ayrılan alanlarda ticari faaliyetlerin icra edilmemesini istiyoruz.

* Hemşeri derneklerinin faaliyetlerini icra ederken "BURSALILIK" konusunda duyarlı olmalarını, bu konuda faaliyet icra etmelerini istiyoruz.

* Tüm şehir dinamiklerinin ve STK'ların Bursaspor'a mali destek sağlamalarını istiyoruz.

* OSB'lerde ellerinde boş arazi bulunanların veya sanayici olamayıp arazi ve bina üzerinden rantiyecilik yapanların, ellerinden bu arazilerin alınmasını ve üretim yapacak olan KOBİ’lere tahsis edilmesini istiyoruz.

* Şehit cenazelerinin kaldırıldığı Dikkaldırım Mihraplı Cami’nin adının "MİHRAPLI ŞEHİTLER CAMİ" olarak değiştirilmesini ve cami bahçesinin yeniden düzenlenerek, Bursalı şehitlerin adlarının bir abidede yaşatılmasını istiyoruz.

* Özellikle sanayi bölgelerinin muhtelif yerlerine "Kanserojen Madde Ölçüm Sisteminin" kurulmasını istiyoruz.

* Cadde ve sokaklardan alınan ve yasal olmadığına inandığımız otopark ücretlerinin kaldırılmasını istiyoruz.

* Beşevler Küçük Sanayi içinde bulunan ve atıkların açık alandan Bursa ovasına bırakılmasının engellenmesini istiyoruz.

* Bursa dışından üniversite eğitimi için şehrimize gelen öğrencilere, Bursa'yı tanıtıcı bir brifing verilmesi için Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’ne çağrı yapıyor, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin bu öğrencilere dönük, her yıl, "Bursa Turu" adı altında bir günlük ücretsiz gezi organize etmesini istiyoruz.

*Tarihi misyonu gereği, tüm Bursalıların kaliteye önem vermesini, yerli ve TSE belgeli ürünleri kullanmalarını, MİLLİ SES vermelerini istiyoruz.

* Ve herkesin bilmesini istiyoruz ki; LALE LOGOSU Bursalılar tarafından benimsenmemiştir. Bursa'yı hakkıyla temsil edecek olan yeni bir logo çalışmasının yapılmasını, Sultan II. Beyazid Han'ın emaneti olan "KALİTE" anlayışı gereğince bir logo oluşturulmasını, Türk Patent Enstitüsü’nce tescili yapılan "KALİTE ŞEHRİ BURSA" markasının tüm kurumlar, kuruluşlar tarafından kullanılmasını ve böylece tüm dünyaya, Bursa'nın KALİTE ŞEHRİ olduğunun ilan edilmesini istiyoruz.

Önümüzdeki yerel seçimlere de vurgu yapan Bursa Platformu Başkanı Suat GÜLÇİMEN, konuşmasının bir bölümünde vurguladığı şu cümlelerin altı çizilmesi gerekir:

"Hiçbir siyasi partiye 'Bize şu kadar meclis üyesi verin!' demeyeceğiz, 'Yoksa!' şeklinde de kimseyi tehdit etme saygısızlığını göstermeyeceğiz.

Meclis üyeliklerine, şehrin sorunlarını bilen, çözüm önerisi getirebilen, çözüm odaklı, temsil kabiliyeti yüksek, Bursa'nın değerlerine bağlı, toplumda karşılığı olan saygın kişilerin gelebilmesi için, bu özellikleri taşıyan kişilerin listelere konulmasını istiyoruz.

Öncelikle tüm siyasi partilere bu konuda çağrı yapmak, pazarlık ve tehditkar söylemlerle kendilerine gelenlere itibar etmemelerini istiyoruz."

***

Okudunuz, Bursa Platformu kendisi için bir şey istemiyor.

Siyasi ve ticari hiçbir söylem içinde bulunmuyor.

Bu düşüncelere herkesin sahip çıkması ve desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kuruluşunda görev aldığımız, halen yönetim kurulu üyesi olduğumuz Bursa Platformu yönetiminde bulunan işadamı Resul YİĞİT, Sanayiciler Yalçın TOY, Ertuğrul ÇELİK, İbrahim ALTUNTAŞ, Bürokrat Ferudun BAYKARA, Bursa sevdalısı Bursalılar olarak, Bursa için fikir üretiyorlar, Bursa için çalışıyorlar.

Son söz:

Kirletmeyin...

Pisletmeyin...

Mahvetmeyin...

Yok etmeyin...

Bursa'ya fenalık etmeyin...

Gelecek nesiller için, Bursa'nın geleceği için, Bursa Platformu’nu dinleyin...

 

 ***

TSE DOSTU, KALİTELİ İNSAN BURHAN EVCİL

Kalite sevdalısı...
Çimento sektöründe standardizasyonun sağlanmasında büyük emeği olan...
BURSA ÇİMENTO eski Genel Müdürü BURHAN EVCİL, hakkın rahmetine kavuştu ve dün defnedildi.


Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
Başta ailesi olmak üzere, Bursa iş alemine, kalite camiasına başsağlığı diliyorum...

Cenazenin teyidi için aradığım Bursa Çimento eski Genel Müdürü, değerli dostumuz Mürsel ÖZTÜRK, şöyle diyordu;

"TSE SEVDALISIYDI VE SENİ DE ÇOK SEVERDİ."

Biz de Burhan abiyi çok sevdik, Allah sevdikleriyle ve Peygamber Efendimizle buluşturur inşallah...