Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hane sayıları ile ilgili verileri açıkladı. Bursa'da toplam hane sayısının 890 bin 832 olduğu artık kesinleşti. 
Bu verileri görünce, merak ettiğimi husus şu; bu hanelerin içinde yaşayanlar resmidir, buna itiraz yoktur. Ama hanelerin kaç tanesi resmidir?
Hane sayıları ile ilgili yapılan açıklamada, sosyolojik yönden çalışma yapacak olanların işine yarayacak onlarca veri var. O boyut sosyologlar tarafından değerlendirilecektir. 
Biz kaliteciler, yani önleyici faaliyete önem veren bizler, merak ediyoruz; bu hanelerin kaç tanesi imarlıdır?


 
Bizim merak ettiğimiz bu husus, düzeltici faaliyet icrası peşinde olanları pek ilgilendirmiyor olabilir. Çünkü düzelterek rant kazanmayı hedefleyenlerin öncelikleri asla kalite değildir!
Güvenli olmayan ortamlarda bulunan hanelerde yaşayan Bursalılara, kentsel çözümden ziyade, rantsal çözüm getiren düzeltici faaliyet icrası peşinde olanlara bir çağrımız var; 
"Biz ölmeye razıyız, yeter ki siz Kalite Şehri Bursa'yı daha fazla kirletmeyin!"

***

BURSA'DAN NEFRET EDENLER 
TÜİK verilerine göre, son bir yılda 20 bin 849 hane sayısı artışı olmuş! 
Hane sayısının artışı ekonomik yönden kalkınmayı mı getiriyor, yoksa Bursa ekonomisine yeni bir yük mü yüklüyor?
Belli bir sektörün nefes alması olarak yorumlanabilecek olan bu artış, asla Bursa'nın ve ülkenin refah seviyesinin artışına katkı sağlamayacaktır.
Bu görüşümüzden dolayı "Düzeltici faaliyetçiler" bize kızabilir, önemli değil, gerçek budur ve "betonlaşma" gerçeğini artık herkesin görmesi gerekmektedir. 
Bursa, "konut planlaması" gerçeğini görmeli, bu hususu masaya yatırmalı, artık Bursa, "Rantsal Betonlaşmaya" dur deme cesaretini gösterebilmelidir. 
Bunun için belli lobileri karşınıza alabilmelisiniz!
Alabilir misiniz?
 
Bu lobilerin karşısında durabilir misiniz?
Bursa için diyet ödemek gerekiyorsa, ödeyebilir misiniz?
Bursa'yı her şeyden çok sevebilir misiniz?
Seçimler yeni bitti, başkanlar koltuklarına yeni oturdu, bundan sonrasını izleyelim bakalım;
Önleyici faaliyetçileri (Kalitecileri-Kalitelileri)
Düzeltici faaliyetçileri (Ve de Kalitesizleri)
Hep birlikte görelim!
Ondan sonra da Bursa'yı kim seviyor, Bursa'dan kim nefret ediyor, buna karar vermesi için, Bursa Platformu’ndan haber bekleyelim.

***
 

BURSA PLATFORMU

"Bursa Platformu’ndan haber bekleyelim" deyince, aklımıza Bursa platformu ile ilgili yapılan ağır bir eleştiri geldi.
Bilenler bilir, bilmeyenler de elbet öğrenir, bizler eleştiriye önem veren bir anlayıştayız. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz, şu anda Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz Bursa Platformu için yapılan bir eleştiri ulaştı bizlere...
 
Deniliyor ki; 
"Seçimler bitti, Bursa Platformu sustu. Bursa Platformu’nun aktif olması için her ay seçim olması lazım!"
Bu eleştiriye Başkan Suat GÜLÇİMEN, elbette bir cevap verecektir, ama bizim de bir cümle sarf etme hakkımız vardır ve o hakkı kullanalım...
"Bekleyin, göreceksiniz ki; Bursa Platformu, geleceğe odaklanmış ve Bursa için farklı projeler hazırlıyor..."
 
Bir bilgi daha aktaralım, Bursa Platformu Kadın Kolları Başkanı Suzan YİĞİT'in bizimle paylaştığı bir kısım projeleri dinlerken heyecanlandık, eminim ki, uygulama esnasında da hep birlikte alkışlayacağız.

***
TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Havacılık ve Uzay Ayna Komitesi (HUAK) kuruldu!
Ülkemizde, Vizyon 2023 Strateji Belgesi kapsamında havacılık ve uzay sektöründe ulusal güvenlik gereksinimlerini karşılayan sistem ve teknolojileri özgün olarak araştırma, geliştirme ve üretme yeteneğine sahip olmak için, tüm geliştirme ve üretim faaliyetlerinde uluslararası standardizasyon, kodlama ve kalite güvence sisteminin kurulması; böylece ulusal havacılık ve uzay sanayisine yön verecek ulusal standartların yeterli seviyeye getirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amacın gerçekleştirilmesine katkı sağlamak için, uzay ve havacılık alanında ilgili sektörden kuruluşlar başta olmak üzere tüm paydaşların katılımıyla ulusal standartların hazırlanması büyük önem arz etmektedir. 
 
Bu bağlamda, ülkemizdeki havacılık sektörü paydaşlarının talebi üzerine, ülkemizin tam üyesi olduğu uluslararası ve Avrupa Standardizasyon Kuruluşları ISO (Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı) ve CEN(Avrupa Standardizasyon Komitesi)’ deki uluslararası standardizasyon çalışmalarına katılım sağlayacak “Havacılık ve Uzay Ayna Komitesi” (HUAK) Enstitümüz bünyesinde kuruldu.  
  
HUAK, öncelikle ASD-STAN/CEN “Havacılık”, CEN/CLC/JTC 5 “Uzay” ve ISO/TC 20 “Uçak ve Uzay Araçları” teknik komitelerinin çalışmalarını yakından takip etmek üzere sektörden ilgili tarafların talebi ve katılımıyla Ekim ayı içerisinde kurulmuştur. HUAK’a katılım sağlayan sektördeki paydaşların, uzun vadede, Avrupa Standardı olarak yayınlandığında ülkemizde ulusal standart olarak kabul edilen standartlara yön vermesi ve ulusal havacılık ve uzay teknolojilerini geliştirebilme yeteneği kazanması hedeflenmektedir. Uzay ve havacılık alanında uzman olan tüm paydaşların MTC 174 “Havacılık ve Uzay Ayna Komitesi” (HUAK) çatısı altında bir araya gelerek uluslararası seviyede gelişmeleri takip etmeye ve uluslararası standartların hazırlanmasına katkı sunmaya davet ediyoruz.