Son dönemde sadece ülke olarak değil gerçekten de dünya olarak çok zor koşullardan geçiyoruz. İstemeden de olsa feleğin çemberi bizi de içine alıp bir güzel sallıyor.
Yaşam pahalılığına kurban oluyoruz. Kimi maliyetlerin ciddi anlamda artış gösterdiğini hepimiz kabul ediyoruz. Özellikle bazı sektörlerin Koronavirüs’le olan süreçte zararı dibine kadar yaşadıklarına tanıklık ettik.
En önemlisi teknolojiyi doğru kullananların bir adım öne geçtiğini de gözümüzle gördük. Hizmet sektörü önemli bir hareketlilik yaşıyordu. O süreçte de farklı iş kolları ciddi bir envanter oluşturdu, ayrıca kendilerine dair bir rayiç bile geliştirdiler…
İyi niyetli olanları başımızın üstündeki noktalardan birisine yerleştiriyor ve onların önünde saygıyla eğiliyoruz.
Çünkü emek saygıyı hak eder, çalışkan insanlar da bugün ya da yarın bu işin semeresini bir şekilde alacaklardır. Buna inanan bizler olarak bu yolda çalışmalarımızı da emin adımlarla sürdürüyoruz.
Gelelim aslında bugünkü konumuz olan art niyetlilere… Kafasının arkasıyla düşünen, şeytani planların parçası ve esiri olmuş kişilerden söz ediyorum.
Fırsat düşkünleri piyasanın her kulvarında karabatak gibi çıkıp kayboluyor… İnsanlarım emeklerini sömürdükleri gibi daha fazla kazanabilme uğruna herkesin cebine gözlerini dikiyorlar…
Bu kimi zaman market oluyor kimi zaman da tacir… Esnaf da oluyor farklı bir mesleği icra eden de… Olağandışı koşulları anlıyoruz da olağan dışı bindirmeleri gerçekten de anlayabilmiş değiliz.
Neyse ki devletin halktan yana koruyucu kolları yine devreye girdi de artık sıkıntı yaşatan işletmeler meydanı boş bulma vasfını yitirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında fırsatçılara net bir gözdağı verdi.
Erdoğan, “Sorun çoğu zaman hukuki değil ahlaki olduğu için zorluk çekiyoruz. Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. Düzelene kadar vatandaşlarımıza desteği sürdüreceğiz. Gelir artışına yönelik tedbirler yanında gereksiz paniklerin önüne geçecek, piyasayı sakinleştirecek, tamahkarları dizginleyecek düzenlemelere hız vereceğiz” diyerek bu yolda hareket edenleri uyardı.
Balonlar sönünce ekonomi üzerindeki sıkıntılar da en azından belli bir seviyeye gerileyecektir. Diliyoruz ki, herkesin alım gücünün yükseleceği günler de peşimizden gelecektir.