Gülin ÖZDEMİR

Dünyanın sayılı dans gruplarından sayılan İspanyol Los Vivancos’un muhteşem gösterisi Bursa'nın epeydir hasret duyduğu bir dans şölenine tanıklık ettirdi. 5 yıl önce de Bursa'ya gelen grup Bursalılarla bir kez daha hasret giderdi desek yeridir. Çünkü grup üyeleri izleyenlerin arasına girerek şovlarına tribünlerde devam ettiler. 
 

ÖYLE BİR HİKAYE Kİ!..

Los Vivancos grubunun kuruluş hikayesi de oldukça ilginç… Babalarının etkisinde kalarak dansa başlayan 7 erkek kardeşin küçük yaşlarda kurduğu grup olan ‘Los Vivancos’, hayat felsefeleri haline gelen dansı da şu cümlelerle özetliyor: “Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek.” 

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu

FLAMENKO RÜZGARI
‘Los Vivancos’ denilince tabii ki gösterilerde öne çıkan müzik türü de doğal olarak flamenko oluyor. İspanyolların bu efsane dansını kendine özgü figürlerle Açıkhava Tiyatrosu'na taşıyan Los Vivancos başarılı gösterilerinin sonunda hak ettiği ödülü Bursalılardan dakikalarca ayakta alkışlanarak aldı.