Mustafa TANITAN

Edirne Sarayiçi’nde başlayan 658. Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Bursa’dan federasyon temsilcileri, pehlivan, hakem, cazgır ve çok sayıda güreş sevdalısı katılacak. Ata yadigârı Kırkpınar Güreşleri’ne başta Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri olmak üzere, Bursa Güreş İl Temsilcisi Celalettin Güneş, Büyükşehir, Yıldırım Belediyesi, Mustafakemalpaşa Çakallar Köyü ve Karacabey Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü güreş takımları, cazgır Pele Mehmet ve oğulları Bülent ile Levent ve Yeşim Tekstil Muhasebe Müdürü Yaşar Uzun da katılacak.  


 

SELİM’İN DAVETLİLERİ
Kırkpınar güreşlerinin efsane güreş ağası, iş adamı Selim İnşaatları Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Selim, bu sene 658.’si yapılacak Kırkpınar Güreşleri’ne Bursalı altın kemerli güreş ağaları Halil İbrahim Kuzucu, İrfan Çakmak ve Ercan Köse ile Çalı Güreşleri’nin yeni ağası Hakan Söğünmez, Karacabey Güreş Ağası Adem Bektaş, Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı ve Domaniç Güreşleri’nin eski altın kemerli ağası Beyhan Gündüz, altın kemerli Büyükşehir güreş ağası Kamil Aydın, Bursalı iş adamı ve Balıkesir İvrindi Kayapa güreş ağası Maşallah Akgün, Mustafakemalpaşa Yalıntaş Güreşleri’nin altın kemerli ağası Habib Karaca, Bursa Dadaşlar Derneği eski güreş ağası Metin Özer, Ovaakça güreş ağası Yunus Ağaoğlu ile Mustafakemalpaşa Kabulbaba Güreş Ağası Niyazi Dal'a davetiye göndererek Kırkpınar Güreşleri’ne davet etti.
 

GÜRKAN’DAN UYARI
Dün başlayan tarihi ve geleneksel Kırkpınar Güreşleri öncesinde CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan güreş sevdalılarına, “Serhat şehrimiz Edirne’de başlayan 658. tarihi ve geleneksel güreşler öncesinde şehrimiz ve ilçelerinde haftalar öncesinde otel, motel, misafirhane, okul pansiyonları ve turistik tesisler tamamen doldu. Rezerve yaptırmadan ilimize gelecek olan güreş severlerimizin sürprizle karşılaşmamaları için mutlaka yer ayırmaları gerektiğine vurgu yapmak istiyorum. Ülkemizde yaşanan terör olaylarına rağmen güreşlerimize büyük ilgi gösterileceğine ve yoğun bir katılım olacağına inancım sonsuz” açıklamasını yaptı.

Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı