Demetevler Mahallesi’ne kimseden habersiz ‘Katı atık-çöp aktarma istasyonu’ inşaatına başlandı. Ancak mahallelinin göremeyeceği bir şekilde gündüz yerine, gece yürütülen inşaat çalışmaları, kısa süre sonra fark edildi ve halkın protestosuna sebep oldu. Eski dönemde alındığı öğrenilen ve uygulamaya konulan yanlış karara ‘İNŞAATI DURDUR’emri, Başkan Aktaş’tan geldi.  

Kısa süre önce Yıldırım, Demetevler Mahallemiz sınırları içinde bulunan Kurban Pazarı’nın altındaki boş alana, Büyükşehir Belediyemiz ‘katı atık - çöp aktarma istasyonu’ inşaatına başlamış, ancak bu durumdan hiçbir mahalleli haberdar olmamış, ruhu dahi duymamış…  Çünkü inşaat gündüzleri değil, milletin göremeyeceği şekilde gece yapılmaya başlanmıştı.

MAHALLELİ AYAĞA KALKTI

Dolayısıyla da bunu duyan mahalleli, başta huzursuzlaştı ve hemen akabinde de “Bu ne? Olmaz öyle şey” diyerek, ciddi tepki gösterdi ve inşaatın durdurulması için eyleme başladı. Eylemden hemen sonra öğrendik ki, meğer bu çok yanlış karar, geçmiş dönemde alınmış…  

AKTAŞ TALİMATI VERDİ ‘İNŞAATI DURDURUN’

Olup bitenden haberdar olan ve halkın tepkisine duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, sağ olsun bir gün mahallemize ziyarete geldi ve inşaatı yerinde gördü. Vakit kaybetmeden de inşaatı durdurma kararı verdi. Sayın Başkanımız Aktaş’a sonsuz teşekkür ederiz.

ÇOK ÖZEL TEŞEKKÜRÜMÜZ BAŞKANIMIZ EDEBALİ’YE

Ancak çok özel bir teşekkürümüz de, bu konuda her daim bizimle hemfikir olan ve yanımızda bulunan, inşaatın oraya yapılmaması ve durdurulması için ciddi mücadele veren ve gayret eden Yıldırım Belediye Başkanımızı Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye.

MAHALLE ARASINA  BU TESİS OLMAZ

Önemle belirtmek isteriz ki, mahalle sakinleri ve de mahalle muhtarı olarak ben Nurettin Molla, faydalı bir tesisin mahallemize yapılmasına asla karşı değiliz. Aksine memnun oluruz. Ancak böyle bir tesis için ne mahallemiz ne de seçilen alan asla uygun değil.

YERLEŞİM ALANINA  UZAK YAPILMALI

Bugün bir çocuğa dahi sorsanız bilir ki; ‘katı atık-çöp aktarma istasyon’ gibi tesisler için en uygun yerler, yerleşime uzak alanlardır. Örneğin, mahallemize ‘uygun görülmüş’ ve inşaatına başlanan bu tesis, aslında çevre yoluna yakın, yerleşim alanı dışına yapılabilir. Böylece hem vatandaş için hem onlar için her şey çok daha iyi ve de kolay olur.

YANLIŞ HİZMET SIKINTI BAŞLATIR

Doğru yere yapıldığı takdirde çöp alanı istasyonu çok önemli ve de hijyenik, ama yanlış yerde faciaya neden  olabilecek bir hizmet. İnşaat durdurulmasaydı şayet, bugün Gürsu, Kestel ve de Yıldırım Belediyesi’ne ait tüm çöp kamyonları, mahallemizin tam içindeki caddemizden geçecekti. Bu da ciddi sıkıntıya neden olacaktı.

TEŞEKKÜRLER AKTAŞ

O yüzden, bu konuda en doğru kararı verdiği, başlamış olmasına rağmen inşaatı durdurduğu, yanlış projeden vazgeçildiği ve kocaman bir yanlıştan geri dönüldüğü için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum.

TEŞEKKÜRLER EDEBALİ

Ayrıca çok özel bir teşekkürüm daha var. İnşaatın durdurulması için ciddi mücadele veren, mahallemizin Nur Yıldız Camii’nin olmayan şadırvanını, tuvaletlerinin inşaatını başlatan Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye. Özetle; Her iki başkanıma da 12 bin nüfusun adına sonsuz ve içten teşekkür ediyorum.

VE SON OLARAK…

Rutin çalışmalarından dolayı Yıldırım Belediyesi’ne, Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ve de Fen İşleri Müdürlüğü’ne özel teşekkürü borç biliyorum. Sağ olsunlar mahallemizle gerçekten çok ilgileniyorlar. Var olsunlar.

Demetevler Mahalle Muhtarı

Nurettin MOLLA

Sağlık ocağı istiyoruz

8 yıldır Altıparmak Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Ve de ne yazık ki uzun zamandan beri, çocuklarımın çoktan başka mahallelere taşınmasından dolayı, çok sevdiğim evimde yalnız oturuyorum. Altıparmak’a ilk geldiğim zamanlarda ortam hiç de bugünkü gibi değildi. Bol bol sıkıntılarımız, sorunlarımız vardı. Huzursuzluk ve güvensizlik hat safhadaydı. Tüm bunlara belediyenin hizmet eksikliği de eklenince ‘Bu mahalleye gelmekle iyi mi yaptım, kötü mü yaptım’ soruları başlamıştı ki…

HIZIR GİBİ YETİŞTİ

Sağ olsun üç buçuk yıl önce yeni muhtarımız Rahşan Hanım göreve geldi ve en azından başlıca sorunlar bir bir erimeye başladı. Muhtar Hanım önce asfaltlanacak yollarımızı yaptırdı. Akabinde temizliğe değinildi. Daha önceden çöpten ve pislikten yürüyemediğimiz sokaklarımız temizlendi ve o günden sonra çöplerimiz zamanında alınmaya, sokaklarımız vaktinde süpürülmeye, temizlenmeye başlandı.

DAHA HUZURLU VE GÜVENLİ

Güvenlik konusunda da gelişmeler oldu. Ve bugün mahallemiz şükürler olsun ki, eskiye nazaran çok daha huzurlu ve güvenli. Artık istediğimiz saatte dışarı çıkabiliyoruz. Az önce de bahsettiğim gibi, yalnız ve yaşlı bir kadınım. Ancak mahallede bulunan herkes birbirini tanıyor ve ihtiyaç halinde yardımlaşıyor.  Hepsinden Allah razı olsun. Şükürler olsun ki bugün, bu mahallede olmaktan mutluyum.

MARUZATIM VAR

Ancak bir maruzatım olacak sayın yetkililerden. Altıparmak Mahallesi’nde ikamet eden halkın çoğunluğu emeklilerden ve yaşlılardan oluşuyor. Ve yakınımızda sağlık ocağı olmaması bizi çok yoruyor ve sıkıntıya sokuyor. Bu yüzden büyüklerden önemle, mahallemize rahatlıkla faydalanabileceğimiz bir sağlık ocağı yapmalarını rica ediyorum.

TAA MERİNOS’TA…

Bölgede tek sağlık ocağı var o da çok uzakta. Bir ihtiyaç halinde her birimiz, taa Merinos’a kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Halbuki yeri geliyor bakkala, markete bile çok zor çıkıyoruz. Bir çoğumuz raporlu ilaçlar kullanıyoruz, bir çoğumuzun yanında kimse yok ve bu ihtiyaçlarımızı hep birilerinden rica etmek zorunda kalıyoruz.

ANNE DUASI MÜHİMDİR

Sayın yetkililer. Lütfen Altıparmak Mahallesi’ne tez vakit çok ihtiyacımız olan sağlık ocağını kazandırın ve biz annelerin daimi dualarını bir kez daha alın… Anne duası mühimdir. Bir sağlık ocağı bizleri çok fazla memnun edecek.

Saygı ve hürmetle

Müzeyyen Senar YILMAZ
 

Lütfen “temizleyin” buraları

 

65 senedir Altıparmak Mahallesi’ndeyim. Bu mahallede doğdum, burada büyüdüm. Ve ne yazık ki günümüzde, çok sevdiğim mahallemde, bir sürü olumsuzluklar ve sıkıntılar var. Bir çok kişi artık Altıparmak’ı terk etmem gerektiğini söylüyor. Ancak buna rağmen ben hiçbir yere gitmek istemiyorum. Ne derlerse desinler…

GEÇMİŞİ ÇOK ÖZLÜYORUM

İnsan, hiç gençliğinin geçtiği, bir sürü hatıra biriktirdiği ve anılarla dolu olan mahallesini, evini  terk edebilir mi?... Kaldı ki ben mahallemi, Altıparmak’ı çok seviyorum. Bu yüzden de hiçbir şekilde buradan ayrılmak istemiyorum. Ancak itiraf etmeliyim ki sık sık iç çekiyorum ve de her gün bir mucize için dua ediyorum. Keşke eski yıllar ve komşuluklar geri gelse…  Geçmişi çok özlüyorum… Yetkililere sesleniyorum o yüzden; “Etmeyin bizi evlerimizden, mahallemizden.. Lütfen “temizleyin” buraları…

Rukiye Ersen