Yıldırım İlçesi, Vakıf Mahallesi 2. Vasat Sokak’ta ikamet ediyoruz ve fotoğraflarda da görüldüğü üzere bu sokaktaki durum gerçekten çok vasat!

‘Kazı çalışması’ adı altında sokağımıza birçok zarar veriliyor. Ancak iş toparlamaya gelince kimse oraları dahi olmuyor. Asfalt döküm olarak bir çalışma dahi mevcut değil. Bunlar vergilerden kesiliyor mu acaba?

ÇOK MAĞDURUZ

Mahalle sakinleri olarak fazlasıyla mağduruz. Dolayısıyla Vakıf Mahallesi 2. Vasat Sokak’ta meydana getirilen bu sorumsuzluğun acilen düzeltilmesini önemle rica ediyoruz. Yoksa tüm bu görüntüleri artık TV’lere de vermeye hazırız. Artık yeter.

Mahalle Sakinleri

***

ŞEVKET YILMAZ HASTANESİ’NİN DİKKATİNE!

Acil müdahale şart

Sayın Şevket Yılmaz Hastanesi Yönetimi. Hastanenizin bahçesinde bulunan gereksiz taşların kaldırılması ve yağmur giderinin kırık demirlerinin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

ENGEL TEŞKİL EDİYOR

Aynı zamanda hastanenin dışında kaldırımda bulunan ağaç ve dibindeki taşların görme engelli bir vatandaşımıza sıkıntı yarattığını bilmenizi ve gereğinin yapılmasını önemle arz ederim.

Saygılarımla

Metin SOYLU

***

SOKAK MI DERE Mİ BELLİ DEĞİL!

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nin 1250. Sokak’ta ikamet etmekteyim. Sokakta bulunan giderlerin hiçbiri su eğimine göre yapılmamış olduğundan en ufak yağmurda mahallemiz adeta göle dönüyor. Araçlar sular içerisinde kalıyor. Sokakta yürümeyi bırakın yüzülecek kadar çok su birikiyor. Sokak mı dere mi belli değil! Hiçbir şekilde çözüm mevcut değil. Gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.

B.H.

***

UNUTULAN YER OLMAK İSTEMİYORUZ

Millet Mahallesi 10. Yavuz Sokak sakinleriyiz. Yıllardır burada oturuyoruz ve sokağımıza hiçbir hizmet gelmediğinden şikayetçiyiz. Öyle ki Yıldırım Belediyesi Millet Mahallesi’ni resmen unutmuştur! Seçim dönemi azıcık da olsa hatırlanıyorduk, şimdi o da yok! Kaldı ki çilemiz bununla da bitmiyor.

ÇIKMAZA GİRDİK

Sokağımız çıkmaz sokak olduğundan ambulans, itfaiye gibi araçlar girip çıkmakta zorlanıyor. Doğalgazımız yok ve çevre kirliliği üst safhadadır. Halbuki herkes gibi bizlerde vergilerimizi zamanında ödüyoruz. Ancak Yıldırım Belediyesi bize buna rağmen hizmet getirmiyor… Ne diyelim veya ne dileyelim… Temennimiz 31 Mart’ta varlığımızı hatırlayanlar göreve gelir. 

Saygılar

Millet Mahallesi

10. Yavuz Sokak sakinleri

***

OTOBÜSLER SAATLERİNE UYMUYOR

BURULAŞ'a ait 3/İ otobüsü hareket saatlerine uymamaktadır. Ne zaman otobüs beklesem hep bir sonraki sefere biniyorum. Bazen ona bile binemiyorum. Madem otobüsler sefer saatlerine uymayacaklarsa, neden duraklarda ve web sitesinde hareket saatleri yazıyor? Hiç olmazsa saatleri yazmayın ve bizde vatandaşlar boşuna o saati beklemeyelim. Şans topu gibi otobüslere gelirlerse binelim… Bu sorumsuz davranışın son bulmasını önemle rica ediyorum.

Selvinaz GÜNEY

BU NASIL BİR YANLIŞ!

Nilüfer/Görükle semtinde ikamet eden vatandaşlardan sadece biriyim. Şikayetim evime ulaşmak istediğimden ötürü bindiğim 4G otobüsleriyle ilgili. Doğrusu iki tip otobüs geliyor. Biri 3.5G, biri de 4G ve dönüşümlü sefere çıkıyorlar. Ancak benim esas şikayetim, 4G’ye binecekken tabelasını vatandaşlar binerken değil de, kalkarken değiştiren otobüs şoförlerinden yanadır.

ŞİKAYETÇİYİM!

Sırf bu yüzden ve birilerinin hatası yüzünden tam üç kez evimden uzakta inip 30 dakika yürüdüm. Bu yüzden de bu yanlış uygulama yutulur cinsten değil. Yol sorduğumda kaba cevaplar verilmesinden dolayı ayrıca şikayetçiyim. İlgili makamlara ulaşırsanız sevinirim.

Saygılarımla

H.Sevim

***

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN RİCAMIZDIR

LÜTFEN GÖSTERGE DÜZELTİLSİN!

Hemen hemen her akşam, mesai bitimi Dikkaldırım’da bulunan Mihraplı Camii’nin önünden evime gitmek için B17 No’lu otobüse biniyorum. Haliyle fotoğrafını çektiğim ve hemen durağın yanında bulunan göstergeye bakıp otobüsün ne zaman geleceğini öğreniyor ve daha rahat bekliyorum.

B17 YAKLAŞIK 10 GÜNDÜR GÖSTERGEDE YOK

Ancak yaklaşık 10 gün öncesine kadar sorunsuz çalışan göstergede, artık hiçbir şekilde, (otobüsün hala bu güzergahın düzenli olarak geçtiği halde), B17’nin saati yer almıyor, adı dahi okunmuyor. Ne hikmetse duraktaki yazılı listede de B17 No’lu otobüsün hareket saatleri de yok.

LÜTFEN GEREKLİ DÜZENLEME YAPILSIN

O yüzden de yetkililere bu konuyu bildirmek istedim. Ricam göstergede tekrar B17’nin saatleri yer alması yönündedir. Çünkü benim gibi bir sürü insan, otobüsü ezbere bekliyor ve de ‘geçti mi, ne zaman geçecek biliyor musunuz…’gibi aynı soruları birbirine sorup duruyor.

HER DURAĞA KONULSUN

Hatta mümkünse çok güzel bir hizmet olan bu göstergelerin her durağa konulması yönündedir. İlgililere iletilir ve de gereği yapılması önemle arz olunur.

 Saygılarımla

Sevde HALİT

***

 KÖPRÜ, KÖPRÜ DEĞİL RESMEN ÖMÜR TÖRPÜSÜ

Vallahi de billahi de benim için Acemler köprüsü, bildiğiniz ömür törpüsünden ibaret! Kim, nasıl ve neye, kime göre düşündü bu köprüyü bilmiyorum. Ama böylesine gereksiz ve hizmet dışı bir köprü (trafiği de göz önünde bulundurursak) ancak Bursa’da olabilir diye düşünüyorum. Diyelim ki metroya bindiniz ve de Acemler’de inip, karşı yönden otobüse binmek zorundasınız.

ZATEN KULLANILMIYOR

Birden aklınıza köprü geliyor. Ve hemen ‘acaba başka bir ulaşım yolu yok mu’ sorusu aklınıza geliyor. Çünkü köprü gözünüzde büyüyor! Evet büyüyor çünkü hem yüksek, hem uzak, hem uzun, asansörleri çalışmıyor, engelliler, hamileler, yaşlılar zaten kullanamıyor ve de son zamanlarda sallanıyor ve daha neler neler…

YOLU ALTTAN KARŞIYA BAĞLAYIN

Sayın yetkililer, başka şehirlerdeki metrolar günümüzde direk AVM’lere bağlanırken, biz neden hala havalarda gezmek zorundayız? İşte bunu bir türlü anlayamıyorum. Ayrıca neden tüm bu şikayetlerimiz hiç göz önünde bulundurulmuyor ve şehrimizde halkı yormayacak, yıpratmayacak hizmetler yapılmıyor? Lütfen artık trafikte her türlü gereken düzeltmeleri yapın. Hele hele şu Acemler Köprüsünü direk yıkın ve yolu alttan karşıya bağlayın. Hem daha kolay ve daha az tehlikeli olacaktır eminim.

Saygılarımla

Nevzat KARTAL

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

Köşenizde yayınlanan 'Başıboş köpeklerden korkuyoruz' başlıklı yazı üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duymuş bulunmaktayız. Kurumumuz ilgili müdürlüğü tarafından çeteleşen köpeklerin dağıtılması ve saldırgan tavır seyredenlerin müşahede altına alınması ile çalışmalar sürekli yapılmaktadır. Mevcut küpeli köpekler konusunda beslenme odakları kurulumu yapılarak hayvanların aç kalmaması sağlanmaktadır. Duyarlı vatandaşlarıma teşekkür eder, herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde 4441603 numaralı telefondan bilgilendirme yapılmasını rica ederiz.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu