Otobüs saatlerinin duraklarda yazan çizelgeye uymaması özellikle biz öğrencileri mağdur ediyor. Tıpkı Görükle'de 4-G otobüslerinde yaşadıklarım gibi.

Sayın BURULAŞ Yetkilileri; 
Her gün Görükle’de, okula gitmek için 4-G hatlı aracınızı bekliyorum. Otobüs saatlerinin yazdığı çizelgede beklediğim aracın saati 09:54 olarak geçiyor fakat aracınız sürekli 10 dakika sonra geliyor.
FAZLA PARA ÇIKIYOR
Bende her seferinde mecburen, okula yetişebilmek için dolmuşa biniyor ve öyle okuluma gidiyorum. Bu durumda; bir yandan sizin yüzünüzden benim cebimden fazla para çıkarken, diğer yandan sizin yerine başkaları kazanıyor... 
ÖĞRENCİYİM BEN!
17 Nisan (Çarşamba günü) 2019 tarihinde yine aynı durumu yaşadım. Ancak bu kez daha fazla para vermemek için (çünkü ÖĞRENCİYİM BEN!) sürekli 10 dakika geç gelen otobüsünüzü bekledim ve okula gecikmeli vardım. Halbuki size ‘Çok teşekkürler sayın Burulaş” demek isterdim. Ancak ne yazık ki yine diyemedim… 
DOĞRU YOLDA VE SAATLERDE
Lütfen otobüslerinizi kontrol edin ve ne halkı ne de biz öğrencileri mağdur etmeyin. Halkı doğru yolda ve saatlerde ulaşımı devam ettirmeniz dileğiyle, gereğinin yapılmasını arz ederim.
Merve CAN
Uludağ Üniversitesi Öğrencisi

***


Üst geçit yok 
can güvenliği sıfır

Bursa İnegöl’de İnegöl AVM ile taksi durağının arsında ki yolda yapılan saçma sapan bir yaya geçitimsi yol ile araçların yavaşlamasını sağlayan tümsek bir arada bulunuyor! Bu durumda ne insanların ne de araç sürücülerinin güvenliği yok! 
ÜST GEÇİT OLMASI ŞART
Bu yüzden de her iki tarafı da mağdur eden konuyu belirtmek ve çözüm bulunması için yazmak zorunda hissettim kendimi. O yola bir üst geçit olması kesinlikle şart. Hareket halinde ki araçların önüne intihar edermiş gibi atlıyoruz resmen. 
BÖYLE BİR FİYASKO 
BAŞKA YERDE YOK!
Böyle bir fiyasko muhtemelen başka bir ülke de yok! Bir çok kez olduğu gibi çözüm muhtemelen biri ölürse bulunacak herhalde. Görseli de siz değerli yetkililere gönderiyor ve yorumu da yine size bırakıyorum.

***

Buket Parkın aydınlatması yanmıyor!
Osmangazi Dikkaldırım Mahallesi 1. Seçkin Sokak’ta ikamet ediyorum. Ve sayın ilgililere Akol apartmanının arka tarafında bulunan Buket Park’ın aydınlatmaları yaklaşık on gündür yanmadığını bildirmek istiyorum. 
GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR
Çünkü burada mesele sadece park değil. Asıl sıkıntı, park ara yerde olduğundan bu durum çevre sakinlerinin güvenliğini de  tehdit ediyor olması. Lütfen sesimize kulak veriniz. En kısa zaman diliminde gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz. 
Saygılar
Çevre Sakinleri 

***


İDO seferlerine internetten 
bilet satın alamıyoruz!
Sayın İDO yetkilileri; Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren internet siteniz üzerinden bilet almaya çalışıyorum fakat bilgisayar, internet, banka, tarih, sefer, fark etmeksizin sürekli hata veriyor. Alamayınca mecburen Müşteri hizmetlerinden bilet satın almak zorunda kaldım ve ekstra 6 TL ödedim. Merak ediyorum! İnternet sitenizi ne zaman düzeltmeyi düşünüyorsunuz? Yoksa her müşteriden telefonla ekstra para almak daha mı iyi? 
Rüveyda KARS

***


Bu kadar 
umursamazlık 
yeter!
Cam kenarı diye özellikle talep ettiğimiz ve “Tabi efendim cam kenarı veriyorum“ dediğiniz cam kenarı bu mu!? Sizin cam kenarı anlayışınız kaptan kapısının önümü? Bu kadarına da pes doğrusu. İDO’ya ne oldu bilmiyorum ancak bu kadar umursamaz bir yer daha görmedim. İş nedeniyle sürekli İDO’yla seyahat etmeme rağmen bundan sonra farklı yollar deneyeceğim. 
Tuğçe H.

***


Biri beyin travmasından 
mekan değiştirmeden…

Bu fotoğrafları Setbaşı’nda bulunan Mahfel önünden Heykel’e doğru yürürken çektim… Nedenini merak edenlere hemen cevap vereyim; fotoğraflarda da göründüğü gibi ayakkabınız muhakkak yaya yolunda, kafa kaldıran bir parke taşına takılıyor! Ve bu parkeler yüzünden iki gün önce yine bir kadın tepe takla olmaktan kıl payı kurtulduğunu gördüm… 
ARADA BİR DE OLSA YÜRÜYÜN
Bu görüntü karşısında da içimden bir ses geldi: “Ey bu güzel kentin Şehreminleri ve yanlarındaki zevat. Arada bir de olsa, tebdili kıyafet eyleyip, araçlarınızdan inin ve yürüyün. Biri beyin travmasından, mekan değiştirmeden… Benden hatırlatması. Borç zaten diz boyu, bir de tazminat ödemeyin…”
Saygılar
Yeliz ESEN

***


Kükürtlü 
Caddesi’nden 
fare alarmı!

Sayın yetkililer; Çok büyük şikayetim Kükürtlü Caddesi’nde cirit atan farelerden! Öyle ki söz konusu kemirgenler, yuvalarından (her nerede barınıyorlarsa) artık insanlardan bile korkmadan çıkabiliyorlar ve rahatça caddede ve her yerde dolaşabiliyorlar. Tüm bunları gördükçe geldiğimiz durumdan resmen utanıyorum!
KAÇTIR DİLE GETİRDİK
Defalarca kez bu sıkıntımızı dile getirdik ve bölgenin sıkça ilaçlanmasını istedik. Çünkü bunun çözümü ilaçlanmaktan geçer. Ancak hiçbir apartmanın ya da sokaktaki kanalizasyonlar ilaçlanmıyor ve örneğin benim olduğu gibi daha bir çok kişinin apartmanlarından çıkan farelerden çok bıktık.
KURTARIN BİZİ BU İLLETTEN
Hepsi de lağım faresi olması işi daha da tiksindirici boyutu.  Öyle ki bizler artık evlerimize rahatça girip çıkamıyoruz bile… Bu sebeple, Osmangazi Belediyesi’nden ricamız, bir an önce farelerin çıktıkları yerlerin ve de mahallemizdeki bahçelerin ilaçlanmasıdır. Gereğini yapılmasını iple çekiyoruz. 
Saygılarımızla
Kükürtlü Caddesi Sakinleri