BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
Özkan YILDIRIM
 
•     Muhtarım öncelikle bizleri köyünüzde konuk ettiğimiz için teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok hoş çok güzel ve aynı zamanda canlı bir köy burası, ilk izlenimlerim bu şekilde. Sizi  tanıyarak röportajımıza başlayalım, sonrasında da  sorularımıza geçelim isterseniz...
Elbette, memnuniyetle. Ben Cengiz Acar, 1984 Üreğil doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Muhtarlık öncesinde servis taşımacılığı yaptım. Muhtar olana kadar bu şekilde devam ettim. Muhtar olduktan sonra bu işi bıraktım. Muhtar olma fikri daha önceki muhtarın yanında azaydım. Tabii orada bayağı bir tecrübe edinmiş oldum. Sonuçta halkın yeni muhtarın genç olması yönündeki istedikleri ve beklentileri doğrultusunda  bende genç bir aday olarak muhtarlığa adaylığımı koydum. Seçimlerde toplam 6 aday vardı, seçimler gerçekten de kafa kafaya, ucu ucuna gitti ve bu çekişmeli seçim sonucunda ekseriyeti alarak muhtar olarak seçildim.
 
ZEYTİN VE TURŞULUK BİBER 
 
Muhtarım, bize Üreğil Mahallesi’ni tanıtır mısınız? Hane sayısı, seçmen sayısı, yaşayan insan sayısı ile ilgili bizlere bilgi verir misiniz?
Tabi ki, 450 hanemiz var, 1200 civarı nüfusumuz ve aşağı yukarı da 700 civarında seçmenimiz mevcut. Geçim kaynakları bakımından zeytin ve turşuluk biber diyebilirim başka da  gelir kaynağımız yok.
 
•    Peki muhtarım, bu geçen 8-9 ayda ne gibi değişim oldu Üreğil'de?
Kendi imkanlarımızla her iki camimizin minarelerinin boyasını yaptırdık. Bunu kendi imkanlarımızla para toplayarak yaptırdık. Bunun yanı sıra  mezarlığımızın  yanına bir çeşme bağlattık, mezarlığımız susuzdu, önemli bir ihtiyacı gidermiş olduk.
 
ALT YAPI, SPOR TESİSİ, DOĞALGAZ, MESİRE ALANI
 
•   Peki Muhtarım ne gibi eksiklikler var Üreğil’de? Bu konularla ilgili bizlere ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?
 
Köyümüzün alt yapısının değişmesi lazım. Onu zaten Orhangazi Belediyesi projesini yaptı. Bunun artık hayata geçmesini bekliyoruz. Ayrıca köyümüzde gençlerimizin sosyal faaliyet yapacağı hiçbir yer yok. Halı saha, top sahası hiçbir şey yok. Bu manada Orhangazi Belediyemiz söz verdi, yeri de belli okulla düğün salonumuz arasındaki alanda şimdi gideriz oradan da fotoğraflar çekeriz orada inşallah en kısa zamanda böyle bir tesis yapılacak bunun sözünü aldık. Ee tabii bu söz vermekle de olmuyor bir an evvel bunların bir şekilde hayata geçmesi lazım. Sonuçta insanlar bizden bunun hesabını soruyor, ne zaman yapılacak diye sıkıştırıyorlar. Bunun yanı sıra bizim köyümüzün hiç mesire alanı yok. Köy kenarındaki bütün köylerde mesire  alanı varken bizim kıyıda bir piknik alanı mesire alanımız yok  ve bu çok büyük bir eksiklik. Bunlar yapılsa iyi olur. Bunun yanı sıra Düğün Salonumuzun durumu çok kötü yenilenmesi lazım. Bununla da ilgili de söz aldık ,inşallah bu projelerin  hayata geçmesini bekliyoruz. Doğalgazda 2020 yatırım yılına köyümüzde girdi, bu bağlamda hattın  çekilmesini bekliyoruz. İnşallah bir an önce gelmesini bekliyoruz.Bizimle birlikte birkaç köy daha yatırım planına alındı.
 
ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER
•   Muhtarım, Büyükşehir Belediyesi ile olsun Orhangazi Belediyesi ile olsun iletişiminiz nasıl?
Belediyelerimizle  iletişimimiz çok güzel, hem Büyükşehir Belediyesi ile olsun hem de Orhangazi Belediyesi ile olsun hep temas halindeyiz. Genelde yakın olduğu için  Orhangazi Belediyesi ile irtibata geçiyoruz, yazılı olarak, dilekçe ile başvurarak eksikliklerimizi, sıkıntılarımızı  iletiyoruz. Belediyelerimiz ile iletişimimiz çok güzel diyebilirim.
 
BİRAZ SABIR LÜTFEN!
•     Muhtarım bizim sormak istediğimiz sorular bu kadar son olarak sizi seçerek Üreğil Mahallesi'ne muhtar olmanızı sağlayan Üreğil'de yaşayan vatandaşlarımıza ve bütün  insanlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler söylemek istersiniz?
 
Oy  atan atmayan herkesin bu saatten sonra  muhtarıyım. Oy veren vermeyen herkese Allah razı olsun demek istiyorum. İnsanların  benden beklentileri var ben de bunları yapmaya çalışıyorum. O manada da 3-4 proje ile ilgili yerel yönetimlerden söz aldık işte bu projelerin yapılmasını tamamlanmasını bekliyoruz inşallah insanlarımız köylümüz biraz daha beklerse çok daha güzel bir Üreğil olacak, işte doğalgaz geliyor, halı saha yapılacak, Düğün salonumuz yenilenecek, altyapıyla da ilgili bilindiği üzere söz aldık. Bunların yapılması durumunda eksiğimiz kalmayacağından  insanlarımızın da  beklentisi sona ermiş olacak. Bu bağlamda ben de belediye başkanlarımızdan ricam bu projelerin  artık bir an evvel hayata geçmesidir. Çünkü insanlarımız direkt bizi burada gördüklerinden, bu projelerle ilgili soru soruyorlar.Bizde arada kalmış oluyoruz. Son olarak başta Üreğil'de yaşayan insanlarımız olmak üzere Orhangazi'de yaşayan, Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime ve diğer bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum, bilindiği üzere ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor bu sıkıntılı sürecin  bir an evvel sona ermesi neticesinde   çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğimizden hiç  şüphem yok. Son olarak yapılan bu operasyonlar çerçevesinde şehit olan bütün askerlerimize başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum milletimizin başı sağ olsun diyerek sözlerime son vermek istiyorum.