Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Özkan YILDIRIM
 
•     İsmail muhtarım, öncelikle sizi tanımak istiyoruz, gerçekten Örnekköy’e adına yakışır hizmetler getirmişsiniz gördüğümüz kadarıyla.
 
ASLINDA KÖYÜMÜZ KAZANDI
Bana  böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben İsmail Şirin,  1973 Trabzon doğumluyum. 30 sene önce Orhangazi'ye geldim ve bu uzun süreçte  esnaflık yaptım. Muhtar olma hevesi içime girdi, dışarıda gördüğüm şeylerin burada da olsun diye uğraştım elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz aşağı yukarı 1 seneden beri birçok hizmetin köyümüze gelmesini sağladık. 2019 seçimlerinde 2 aday vardı ama ekseriyeti alarak seçimi kazandım ama benim kazanmış olmam sonuçta köyünde kazanmış olmasını sağladı.
 
•    Muhtarım Örnekköy’ü bize tanıtır mısınız? Hane sayısı ne kadardır? Nüfus, seçmen ne kadardır?  
 
    150 hanemiz var, 1000’in üzerinde nüfusumuz 550-600 kadar da seçmenimiz bulunmaktadır. 
 
KISA ZAMANDA BÜYÜK DEĞİŞİM
 
 Peki Muhtarım bu bir senede neler değişti Örnekköy'de?
 
Örnekköy, köy içini boydan boya kat eden yolumuz üzerinde çok güzel bir çalışma yaptık. Buraları boydan boya yeşillendirdik, çiçeklendirdik bu manada büyük bir çalışma azmi ile çok güzel bir görünüm  ortaya çıktı. Tıpkı  Botanik Park gibi oldu buraları. Şadırvan da yapıyoruz şimdi. Aynı zamanda şu anda ara sokaklarımıza parke taşı döşemesi de yapıyoruz büyükşehir belediye başkanımız parke taşlarını gönderdi işçiliği de biz sağlıyoruz. Bu bağlamda birçok sokağımızın parke taşı ihtiyacını hallettik. Mezarlığımızın duvarları ile ilgili sıkıntı var şimdi onları da yaptıracağız. Mezarlıklarla ilgili Büyükşehir'den söz aldık, onları da halledecekler inşallah. Alinur başkanımız da aynı zamanda bu konuda bize söz verdi. Köyümüze doğalgazda geldi, Mayıs-Haziran gibi insanlar evlerine bağlattılar, kışın doğalgazla ısındılar.
 
DÜĞÜN SALONU, TOP SAHASI, İMAR SORUNU...
•     Eksiklikler var mı muhtarım köyünüzde?
Köy içindeki yolumuz üzerinde çiçeklendirme, ağaçlandırma yaptık ama toprak üzerine çimlendirmede yapılması lazım bu çimlendirmede olursa görünüş çok daha güzel olacak.  Şu an  kahve  olarak hizmet veren kahvehanemizin üzerine düğün salonu yapılması ile ilgili girişimlerimiz var inşallah onun da olması tabii köyümüzün çehresini değiştirecek.
 
EN BÜYÜK DESTEĞİ KÖY HALKINDAN GÖRDÜM
 
Peki Muhtarım, sizin muhtar olmanızı sağlayan Örnekköy Mahallesi sakinlerine neler söylemek istersiniz?
 
En büyük desteği bana veren Örnekköy, köy halkı, sağ olsunlar herkes bana güveniyor. Bu bağlamda yapılmış olan işleri de gördüklerinden güvenleri de artıyor önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi de imar sıkıntısı, imar sorunu. Bunun mutlaka hallolması lazım artık.  Gençler için top sahamız var fakat bakımsız kale direkleri bile yok. Buranın  mutlaka elden geçmesi lazım, değerlendirilmesi lazım. Gençlerimizin top oynayacakları enerjilerini atacakları bir tesise dönüştürülmesi lazım. Buradaki insanların çok büyük kısmı Karadenizli ben de Karadenizliyim. Bu bağlamda Trabzonspor'un da uzun yıllardır suskunluğunu sona erdirmesini ve şampiyon olmasını beklediğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum ve başarılar diliyorum. Okulumuzun sorunları var. Okulumuzun etrafının yapılması lazım, park bahçe düzenlemesinin yapılması lazım, çocuk bahçesinin zemininde mutlaka elden geçmesi lazım. Örnekköy’e yakışan bir okul olması lazım. 
 
ALİNUR AKTAŞ VE BEKİR AYDIN’A SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Bu bağlamda şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda olsun bundan sonra yapacağımız çalışmalarda olsun hem Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a hem de Orhangazi Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aydın'a buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum ilgilerinden dolayı da ayrıca köy halkımızın da selamlarını iletmek istiyorum. Kendi imkanlarımızla halkımızın imkânlarıyla  köyümüzde sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz hep beraber el ele verdik güzel hizmetler getirdik.
 
DAHA GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ
Bundan sonra da en güzel hizmetleri getirmek için çalışacağız. Örnekköy’ün namını Orhangazi'nin de dışına çıkartarak bütün Bursa'ya, bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya tanıtmak için elimizden geldiğince uğraş veriyoruz ve bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Son olarak başta Örnekköy'de yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Orhangazi'de yaşayan insanlarımıza, Bursa'da yaşayan hemşerilerimize ve bütün vatan sathında yaşayan insanlarımıza sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum. Son günlerde son haftalarda   kaybettiğimiz  bütün şehitlerimize Allahtan Rahmet, kederli  ailelerine başsağlığı mesajlarımı  iletmek istiyorum, yaralılara da acil şifalar  diliyorum. İnşallah bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağız diyerek sözlerime son vermek istiyorum.