Son zamanlarda insanları bir ünlü olma furyası aldı götürüyor. Üstelik eskiden sadece televizyona çıkmakla ünlü olduğunu sanan zavallılar şimdilerde sosyal medya fenomeni adı altında ünlü olduğunu sanarak şaklabanlıklar yapıyor.

Geçmişten, günümüze Türkiye’m neler atlattı neler.

Ajdar vardı bilmem hatırlar mısınız.

Nane, muz diye, diye böğüre böğüre silindi gitti.

Daha sonra Medyum Keto, Memiş.

Daha sonra iş daha da büyüdü. Adnan Oktar çıktı sahneye. Kendisine hoca dedirtip etrafına bir birine benzer estetik deposu mahlukatları alıp birde onlara “Kedicik” adını vermişti.

Sahi o kedicikler ne oldu?

Eğer ki sokakta kaldıysa ben şahsım adına 2, 3 tanesini sahiplenmek isterim.

Neyse konumuza dönelim bu apayrı bir şey neticede.

Daha sonra Youtube kanalında ev yakacak kadar beynini yemiş Youtuber’lar çıktı.

Abone ve izlenme sayısına göre para kazanan tipler. Çağımızın Vebası internet, bilgisayar ve telefonu sırf çocuk sussun diye eline veren ebeveynler de onlara ortak olunca bir çok çocuğumuz  “Ben büyüyünce youtuber olacağım” diyecek kadar bağımlısı oldu bu tiplerin.

Daha sonra ise en tehlikelisi başladı ülkemde. Sırf ünlü olmak uğruna sosyal medya hesaplarında kılıktan kılığa giren Kerimcan, Samet gibi tipler türedi. Mahkemeye düşünce son zamanlarda ortadan kaybolan bu tiplerde aslında gençliği nerelere getirdi aileler bir bilse.

Çokça şahit oldum “Ayyy baksana Kerimcan neler yapıyor” diye sokakta çocuğunun yanında videoları izleyen Annelere.

Şimdi ise son zamanlarda Survivor adlı yarışmaya katılmak için yapmadıkları kalmayan tipler var. Üstelik bir çoğu da ünlü bu gen atıklarının.

Master Chef programında deli olduğuna kanaat getirdiğimiz ve sonunda yarışmadan atılan bir tip var.

Murat Özdemir adındaki bu yaratık geçtiğimiz akşam sırf Survivor yarışmasına katılmak için yani Acun’a yalakalık olsun diye evindeki papağana zorla “Acun” demeyi öğretmeye çalışıyor.

İstediği olmayınca madde etkisi altında olduğu belli olan bu zavallı hayvanın boğazını sıkarak işkence yapıyor. Hayvanda canının derdinde tırnaklarıyla bu ne olduğunu anlamadığı yaratığın ellerini çiziyor, kanatıyor.

Bu yaratıkta canı yandıkça daha çok sıkıyor. Şimdi burada ki asıl konu bu yaratığın acımasızlığımı?

Yoksa bunu bu acımasızlığa iten ünlü olma hayali mi? Bu ülkenin hakimleri, savcıları göreve gelmeli. Sokaklarda diziler yüzünden elinde silahla gezen tipler mi ararsın, yoksa okulda tahtını kuran özentiler mi?

Bu tipler varoldukça bu ülkede ne çocuk istismarları biter, ne de reyting kavgaları. Televizyon kanalları da sırf reyting uğruna kendi elleriyle yarattığı bu canavarları insan içine saldıkça bize rahat yok maalesef. Gecenin bir yarısı evinden alındı bu cani. Ne olacak dersiniz? Ben söyleyeyim muhtemelen davası olacak ve serbest kalacak. Tacizden, hırsızlıktan yargılanıp serbest kalıyor millet. Allahın bize emanet ettiği sessiz varlıklara eziyet etmiş çok mu? Yazık ki bize bu tip insanları kendi ellerimizle, gözlerimizle besliyoruz. Nasıl mı? Onların olduğu programlara reyting yaptırarak.