Ulaş Girgin

Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi

Türkiye’den Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ön elemelerde rakiplerini bir bir eleyerek Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanmaları, Adana Demirspor’un ise elemelerde kaydettiği yol, ülkenin UEFA puanına büyük katkı sağladı. Takımlar eleme etabında 24 maça çıktı ve bu maçların 20’niden galip ayrıldı. Bu sonuçla eleme etabındaki en iyi performansına imza atmış olan Türk takımları Türkiye’yi geçen sene yer aldığı 12. Sıradan 9. Sıraya yükseltti.

galatasaray-in-manchester-united-zaferi-ingil-16395834_amp

Ayrıca Türkiye bu sezon kulüp takımlarının kazandırdığı 8 bin 250 puan ile sezonun en çok puan toplayan ülkesi konumunda. Bu sezon toplanılan puan bazında Türkiye’nin en yakın rakibi topladığı 6 bin puan ile Belçika oldu. Belçika’yı ise 5 bin 285 puan toplayan İtalya takip etti.

İlk 10 sıranın önemi

Türkiye, genel sıralamada toplamda 34. bin 850 puan ile 9. sırada yer alıyor. 2023-2024 sezonunun ilk 10’da tamamlanması halinde 2024-2025 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkına sahip olacak.

Editör: Ulas Girgin